Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2011 - Anul XVI, nr. 269 (4867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sulfina Barbu susţine în Comisia de muncă a Camerei aprobarea Legii asistenţei sociale

Luni, 14 Noiembrie 2011 (17:12:13)

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat, luni, la dezbaterea proiectul asistenţei sociale în Comisia de muncă a Camerei, că proiectul propune reducerea numărului de prestaţii sociale la nouă categorii, crearea unei baze de date pentru monitorizarea acestor beneficii, precum şi a unor instituţii.

Sulfina Barbu a susţinut, în faţa membrilor Comisiei de muncă, proiectul de lege privind asistenţa socială, arătând că acesta propune unificarea sistemului de protecţie socială.

Potrivit Sulfinei Barbu, în prezent există 54 de beneficii sociale care se regăsesc în diverse acte normative şi s-au constatat suprapuneri a acestor beneficii sociale. "Propunem ca numărul de prestaţii sociale să se reducă la nouă categorii", a adăugat Barbu.

Ea a arătat că proiectul îşi propune crearea unei baze de date naţionale care să permită prelucrarea, monitorizarea acestor beneficii sociale, dar şi înfiinţarea unei instituţii.

Astfel, Institutul pentru expertizarea dizabilităţii este o necesitate, de asemenea şi Observatorul social naţional care va fi creat în interiorul Ministerului Muncii, în limita posturilor bugetate, a adăugat ministrul Muncii.

Ea a mai spus că legea pune accent pe creşterea calităţii serviciilor sociale şi asigură un cadru corect pe următorii zece ani, astfel încât să devină un sistem modern.

Deputaţii PSD şi PNL din Comisia de muncă au criticat proiectul de lege, arătând că, de fapt, adevăratul scop al acestuia este reducerea cheltuielilor cu asistenţa socială.

Dan Mircea Popescu (PSD) a arătat că legea restrânge la nouă numărul prestaţiilor sociale şi la numai 2,04% din PIB a ponderea cheltuielilor cu asistenţa socială. Popescu a criticat articolul 3 din lege care prevede că responsabilitatea în soluţionarea situaţiei dificile aparţine persoanei în cauză şi familiei acesteia.

Mariana Câmpeanu (PNL) a afirmat că adevăratul scop al legii este diminuarea ponderii cheltuielilor cu asistenţa socială şi că proiectul nu rezolvă finanţarea sistemului, care rămâne la latitudinea Guvernului, prin ordonanţe de urgenţă şi hotărâri de Guvern.

Aura Vasile (PSD) a apreciat că proiectul nu face altceva decât să pună în practică ceea ce spune FMI.

Deputaţii din comisie au început dezbaterile pe articole a acestui proiect de lege care are peste 200 de amendamente, iar şedinţa se va desfăşura până la epuizarea proiectului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sulfina Barbu susţine în Comisia de muncă a Camerei aprobarea Legii asistenţei sociale.
 Vizualizări articol: 671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sulfina Barbu susţine în Comisia de muncă a Camerei aprobarea Legii asistenţei sociale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei