Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2011 - Anul XVI, nr. 269 (4867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: S-a votat unanim ca recomandarea de excludere a lui Geoană din PSD să fie supusă CEX

Luni, 14 Noiembrie 2011 (16:19:30)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN a votat unanim ca recomandarea Comisiei de integritate de excludere a lui Mircea Geoană din partid să fie supusă dezbaterii Comitetului Executiv.

Ponta a spus că reconfirmarea, prin vot unanim al BPN, a deciziei de săptămâna trecută de a-l înlocui pe Mircea Geoană de la preşedinţia Senatului, precum şi votul unanim ca recomandarea de excludere a acestuia din PSD să fie supusă dezbaterii Comitetului Executiv, arată că PSD s-a desprins de trecut.

"În acest moment, în PSD nu mai decid nici Vîntu, nici Guşă, nici UNPR", a adăugat el.

Ponta a anunţat că a fost convocat Comitetul Executiv al PSD pentru 22 noiembrie, la şedinţă urmând să fie invitat şi Mircea Geoană.

Înaintea şedinei BPN, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, aprecia, răspunzând unei întrebări, că Mircea Geoană ar trebui să rămână şi în partid şi la Senat.

De asemenea, vicepreşedintele PSD Marian Vanghelie declara că modul în care s-a desfăşurat şedinţa Comisiei de Integritate care a recomandat, duminică, excluderea lui Mircea Geoană din PSD, a fost "o execuţie stalinistă".

Comisia de integritate a PSD a decis, duminică, cu 43 de voturi "pentru", cinci "împotrivă" şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional excluderea lui Mircea Geoană din partid.

În momentul în care Mircea Geoană a ajuns la sediul PSD şi a ţinut o scurtă declaraţie de presă înainte de a intra în şedinţa CNAIM, un membru al Comisiei, care s-a recomandat Mariana Negoiţă, de la PSD Sector 3, a ieşit din sediu şi a anunţat că s-a decis excluderea lui Geoană din PSD, ea declarându-se revoltată că hotărârea s-a luat fără ca Geoană să fie audiat şi cu "încălcarea prevederilor Statutului PSD".

Ulterior, preşedintele CNAIM a PSD, Dan Şova, a anunţat oficial decizia Comisiei de a recomanda CExN al formaţiunii excluderea lui Mircea Geoană din partid, precizând că preşedintele Senatului nu a anunţat că va participa la şedinţa de duminică a acestui for.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, la ieşirea din sediul PSD, unde venise la şedinţa CNAIM a PSD şi de unde a ieşit în câteva minute, că este consternat de modul în care Comisia a luat decizia în cazul său, menţionând că regretă situaţia şi face apel la calm.

Geoană a menţionat că există frământări şi nemulţumiri la baza partidului, adăugând că speră încă într-o soluţie care să însemne o rezolvare pozitivă pentru situaţia din partid.

Decizia de duminică vine pe fondul unor tensiuni care au marcat evoluţia partidului în ultimii ani.

Luni, Mircea Geoană a trimis o scrisoare BPN în care solicita o nouă şedinţă a Comisiei de integritate, în care să se analizeze cazul său, susţinând că reuniunea de duminică a CNAIM a fost "nestatutară şi ilegală".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: S-a votat unanim ca recomandarea de excludere a lui Geoană din PSD să fie supusă CEX.
 Vizualizări articol: 560 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: S-a votat unanim ca recomandarea de excludere a lui Geoană din PSD să fie supusă CEX0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Normal trimis de
(14 nov 2011, 16:30:42
normal ca s-a votat excluderea lui Geoana .... si uite asa a scapat Victoras de ghimpele din coaste ....... acuma poate sa-si faca de cap pe acolo fara sa-l intrebe nimeni de sanatate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei