Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2011 - Anul XVI, nr. 269 (4867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Investiţii

Grădiniţă din Dărmăneşti, modernizată complet cu fondurile primăriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria comunei Dărmăneşti a finalizat recent lucrările de modernizare a unei grădiniţe, fondurile fiind asigurate în totalitate de la bugetul local. Potrivit primarului acestei comune, Dan Chidoveţ, investiţia a fost realizată la grădiniţa din satul Dărmăneşti şi a constat în reabilitarea şi izolarea termică a clădirii, înlocuirea acoperişului, a tâmplăriei de la geamuri şi a uşilor, amenajarea unor grupuri sanitare noi, construcţia a două spaţii pentru centrala termică şi refacerea trotuarelor şi a gardului. Dan Chidoveţ a precizat că în curtea grădiniţei din Dărmăneşti va fi amenajat şi un spaţiu de joacă pentru copii.

Pe de altă parte, el a amintit că, în ultimii doi ani, în comuna Dărmăneşti au fost finalizate mai multe investiţii, atât în infrastructură, cât şi în reabilitarea unor instituţii de învăţământ. Astfel, Chidoveţ a precizat că tot în satul Dărmăneşti a fost reabilitată şi şcoala generală din apropierea grădiniţei, fonduri asigurate atât de la Guvernul României, cât şi din donaţii de la UNICEF. Dan Chidoveţ a precizat că în anul 2010 Guvernul României a alocat 300.000 de lei pentru şcoala din Dărmăneşti, fonduri care au fost folosite pentru repararea şi înlocuirea acoperişului, refacerea în totalitate a instalaţiei electrice şi reparaţii interioare. Primarul din Dărmăneşti a precizat că la această sumă se adaugă donaţiile de la UNICEF, fonduri folosite pentru refacerea sistemului de alimentare cu energie termică în interiorul şcolii.

Dan Chidoveţ a mai adăugat că tot din donaţiile primite de la UNICEF s-au realizat investiţii şi la şcoala generală din satul Călineşti Enache, acolo unde a fost refăcut acoperişul clădirii şi au fost înlocuite geamurile şi uşile. El a spus că tot în satul Călineşti Enache, primăria a alocat fonduri pentru reabilitarea căminului cultural, respectiv înlocuirea gardului, a geamurilor şi uşilor, refacerea faţadei, reparaţii interioare şi la instalaţia electrică. Primarul a subliniat că „acestea sunt doar câteva dintre investiţiile care au fost finalizate în comuna Dărmăneşti. De precizat că în momentul de faţă se realizează lucrări de reabilitare şi modernizare a sediului primăriei şi lucrări pentru modernizarea iluminatului public. Pe viitor intenţionăm să amenajăm o bază sportivă cu un teren de fotbal şi, de asemenea, vrem să construim o grădiniţă nouă în satul Măriţei. Alte investiţii pe care vrem să le facem sunt modernizarea căminului cultural din satul Dărmăneşti şi modernizarea şcolii din Dănila”.

El a adăugat că unul dintre cele mai importante proiecte finalizate în comuna Dărmăneşti este modernizarea drumului judeţean care face legătura cu oraşul Siret. Proiectul a fost promovat de Consiliul Judeţean Suceava, investiţia realizându-se din fonduri europene. Dan Chidoveţ a spus că în aceeaşi perioadă cu modernizarea acestui drumul, primăria a investit în modernizarea zonei centrale a comunei, prin pavarea a aproximativ 3 kilometri de trotuare.

 

Primăria Dărmăneşti pune la dispoziţie 20 de hectare pentru construcţia unui terminal pentru transportul intermodal

Pe de altă parte, el a mai precizat că primăria din Dărmăneşti a primit aprobarea pentru finanţarea unui proiect european prin măsura 125 a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, pentru modernizarea a 5 kilometri de drum, care face legătura cu exploataţiile agricole din mai multe sate ale acestei comune, printre care Măriţei şi Dărmăneşti. „De această investiţie vor beneficia toţi locuitorii comunei care au terenuri agricole în aceste zone. De asemenea, în momentul de faţă avem depus şi un proiect pe măsura 322 d, pentru modernizarea infrastructurii afectate de inundaţii, cu o valoare de 1,5 milioane de euro. Prin acest proiect intenţionăm să modernizăm mai multe porţiuni de drumuri din satele Dărmăneşti, Dănila şi Măriţei”, a spus Dan Chidoveţ.

Nu în ultimul rând, el a spus că în comuna Dărmăneşti ar putea fi demarat un proiect pentru amenajarea unui terminal pentru transportul intermodal, pentru care primăria va pune la dispoziţie o suprafaţă de 20 de hectare de teren. Proiectul este susţinut la Ministerul Transporturilor de Consiliul Judeţean Suceava şi ar urma să se realizeze în parteneriat cu CFR Marfă. În situaţia aprobării acestui proiect, în apropierea gării din Dărmăneşti ar urma să fie amenajat un parc pentru transport intermodal cu spaţii pentru birouri, macarale şi sisteme de încărcare/descărcare a containerelor şi un punct vamal. „Este un proiect extrem de important pentru comuna Dărmăneşti în condiţiile în care s-ar crea peste 100 de locuri de muncă, iar contribuţiile la bugetul local ar creşte substanţial”, a mai precizat Dan Chidoveţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grădiniţă din Dărmăneşti, modernizată complet cu fondurile primăriei.
 Vizualizări articol: 2150 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 9 voturi
Grădiniţă din Dărmăneşti, modernizată complet cu fondurile primăriei4.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Darmanesti trimis de
(15 nov 2011, 19:02:21
Felicitari domnule Primar Dan Chidovet, sunteti un bun gospodar si se vede intr-adevar ca la Darmanesti de cand sunteti primar lucrurile s-au schimbat in bine. Mult succes si putere in continuare.
2.   Comentariu trimis de
(15 nov 2011, 19:11:16
Intr=adevar si eu am fost zilele trecute la Darmanesti si incepand de la intrare se vede mana unui om gospodar care a pus suflet in ceea ce a facut. Nici in Suceava nu sunt strazile asa bune cum sunt la voi. Felicitari domnule primar, tineti o tot asa, cat despre cei rau intentionati vor fi mereu nemultumiti orice ati face. Trebuie sa fie si din astia pe pamant.
3.   La loc comanda trimis de
(16 nov 2011, 10:32:19
este adevărat că toți cei ce trec prin Dărmănești rămin plăcut inpresionați de tot ce s-a făcut în comuna Dărmănești, este o mândrie pentru toți locuitorii comunei și pentru primarul Dan Chidoveț, însă dacă toate sunt OK de ce s-au sters cele două comentarii și au apărut la comandă a doua zi aceste doua comentarii pline de elegii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei