Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 nov 2011 - Anul XVI, nr. 269 (4867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Reacţii

Nechifor susţine decizia de excludere a lui Mircea Geoană din PSD

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat în cursul zilei de ieri că susţine decizia de excludere a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, din această formaţiune politică. Afirmaţia lui Nechifor a fost făcută după ce membrii Comisiei de Integritate a PSD au hotărât ieri excluderea lui Mircea Geoană din partid, propunerea urmând să fie validată de către Comitetul Executiv al PSD. Liderul PSD Suceava a precizat că în calitate de membru al Comitetului Executiv al PSD va respecta atât decizia Biroului Permanent Naţional de înlocuire a lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului, cât şi recomandarea Comisiei de Integritate. El a arătat că PSD Suceava a avut un membru în Comisia de Integritate a PSD, Dumitru Bejenaru, care a votat pentru excluderea lui Mircea Geoană din acest partid.

Cătălin Nechifor a subliniat că orice membru al PSD este obligat să respecte statutul acestei formaţiuni politice. „Înainte de a-i convinge pe români că PSD va aplica legea şi că va respecta Constituţia, în primul rând este obligatoriu pentru toţi membrii PSD să respecte statutul partidului. Votul exprimat în Comisia de Integritate este unul prevăzut în statut şi a avut la bază analiza unui membru de partid din punctul de vedere al respectării statutului”, a spus Nechifor, care a mai adăugat că „orice reprezentant al PSD, în orice funcţie s-ar afla, este în primul rând membru de partid cu drepturi şi obligaţii statutare. Votul din Comisia de Integritate va ajunge în dezbaterea Consiliului Executiv al PSD, care va decide pe cale de consecinţă în această situaţie”. Cătălin Nechifor a precizat că Mircea Geoană trebuia să ţină cont şi să respecte deciziile luate de conducerea PSD prin încheierea unui protocol cu PNL şi PC în cadrul USL. „Mircea Geoană a avut şansa istorică să câştige alegerile prezidenţiale şi trebuia să facă tot posibilul pentru asta. Acum, din punct de vedere politic avem o altă înţelegere, în cadrul USL, care stabileşte clar cine, ce şi cum”, a mai declarat Nechifor, care a adăugat că „ţin să mulţumesc PNL, care îşi declară întreaga susţinere pentru actuala conducere politică a PSD. Asta demonstrează, dacă mai era nevoie, faptul că actuala construcţie USL poate fi un proiect reuşit pentru România”.

 

Bejinariu: Hotărârea a fost una previzibilă

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu consideră că decizia de excludere a preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, din această formaţiune politică este una corectă. Bejinariu a declarat că, din punctul său de vedere, hotărârea a fost una previzibilă, ţinând cont de comportamentul lui Mircea Geoană din ultima perioadă de timp. Eugen Bejinariu a mai spus că „de un an şi jumătate Mircea Geoană era aşteptat la şedinţele structurilor de conducere ale PSD, însă se pare că avea agenda lui proprie. Mai mult, consider că Mircea Geoană culege acum ce a semănat în ultimii cinci ani, încă de pe vremea când era preşedinte al partidului. A făcut numai greşeli în calitatea de candidat la preşedinţia României, a dezamăgit foarte multă lume şi tot el a fost cel care a scos partidul de la guvernare în 2009”.

Deputatul PSD de Suceava a arătat că Mircea Geoană nu a respectat nici hotărârea de înlocuire a lui din funcţia de preşedinte al Senatului cu senatorul Titus Corlăţean. Eugen Bejinariu a subliniat că, în calitate de membru al Comitetului Executiv al PSD, va vota pentru excluderea lui Mircea Geoană din partid.

 

Gavril Mîrza: Mircea Geoană a avut o atitudine de parcă nu ar fi vrut să facă echipă cu actuala conducere

La rândul său, senatorul PSD de Suceava Gavril Mîrza consideră că Mircea Geoană nu a demonstrat că vrea să facă echipă cu actuala conducere a social-democraţilor. Mîrza a precizat că, de mai multe ori, Geoană s-a situat „alături de actuala conducere a PSD aleasă de Congres”. El a mai arătat că, din punctul său de vedere, eventualele plecări ale unor membri PSD odată cu excluderea lui Mircea Geoană nu ar fi semnificative pentru această formaţiune politică. „Mai mult, vreau să spun că prin ceea ce a declarat la un moment dat, duminică la amiază, parcă solicita să plece din PSD”, a mai spus Gavril Mîrza. El a arătat că, din punctul său de vedere, vor fi continuate demersurile pentru înlocuirea lui Mircea Geoană de la conducerea Senatului, acest lucru putându-se întâmpla chiar de astăzi.

Deputatul Ioan Stan nu a putut fi contactat telefonic pentru a-şi spune punctul de vedere cu privire la propunerea Comisiei de Integritate a PSD de excludere a lui Mircea Geoană din partid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor susţine decizia de excludere a lui Mircea Geoană din PSD.
 Vizualizări articol: 836 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Nechifor susţine decizia de excludere a lui Mircea Geoană din PSD1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lepra trimis de
(14 nov 2011, 11:38:38
Nechifor sustine decizia de supendare a lui Geoana exact cum l-a sustinut pe acesta in campanie din 2009 ......numai ca atunci planghea de bucurie ca iesise prostanacul presedinte si el urma sa fie mare scula pe bascula la bucale..... acuma ii da un sut in fund exact cum a facut cu marza .....muca mana celui care l-a hranit......Nechifor iti dai seama ca intr-o zi o sa se intoarca roata ...nu-i asa si atunci sa vezi ce sut fix in rect ai sa primesti.....
2.   Cocalar esti tu anticocalar trimis de
(14 nov 2011, 12:26:39
geoana a fost cel ce a intors spatele tuturor cand a acceptat acel teatru ieftin de la sf campaniei cand a tradat toti oamenii care aveau incredere in el si , in parteneriat cu basescu a cedat locul la presidentie . Deci comentatorule ieftin , pricepe ca acum e momentul in care s-a invartit roata pentru geoana , nu pt altii. Si daca esti asa incantat ca ai tai stau acum cu pensiile taiate si cu salariile injumatatite, nu ai decat sa te duci tu sa - l tii de manuta si sa -i trnsmiti compasiunea ta. Cred ca efectele tradarii mizerabile de la prezidentiale au lasat rani mult mai adanci pentru tot poporul decat va lasa excluderea din psd a unui tradator obraznic.
2.1  RE: Cocalar esti tu anticocalar trimis de
(14 nov 2011, 14:08:51
Auzi tanti Gabriela.....scuze Gabrela (desi Gabriela se scrie corect) intelege odata pentru totdeauna ca aceste masuri economice trebuiau luate pentru a nu ajunge in situatia Greciei...... Daca ai sa te uiti mai atent la televizor si bineinteles ai sa si intelegi ce spune acolo ai sa vezi ca datoria externa a Romaniei catre FMI e undeva la 20 de miliarde(iti scriu in litere ca nu cumva sa te incurci in cifre) de euro......tot la TV ai sa vezi ca datoria externa a Greciei depaseste 300 de miliarde de euro....deci nooi stam foarte bine......datoria externa a italiei e de 19 mii de miliarde de euro.....citeste atent ce scriu aici. Salarii injumatatite zici......fata de ce fata de salariile alea nesimtite din 2007 in care toata lumea avea sporuri de antena, spor de stat acasa, spor de mers pe jos la munca, spor de stat cu mana-n rect la servici.......FOARTE BINE CA LE-AU TAIAT.....un om trebuie sa primeasca bani pentru munca pe care o depune nu pentru stat de pomana.........daca ar fi dupa capul PSD ar trebui toata lumea din tara sa ia ajutoare sociale....gata s-a terminat toata lumea la munca nu l-a intins mana ca am ajuns o tara de milogi si de pensionati pe caz de boala........adica eu mincesc o luna intreaga si o parte din salariul meu se duce in ajutorul social al unei puteri care e bun de munca si sta cu berea in fata televizorului......???? asta ti se pare tie emancipare?????.... daca tot sunteti asa de destepti...tu si toti sefii aia din psd suceava care iti dau 3 biscuiti, 2 napolitate si un pahar de apa sa stais pe forum .......explicati-mi de ce pe vremea lui Ceausescu nu existau putori din astea pensionate peste noapte pe caz de boala....( a ajuns durerea in fund sa fie boala pentru care trebuie sa te pensionezi)..... deschide-ti ochii si priviti realitatea din jur numai traiti in lumi paralele unde tot ce e in jurul vostru este rosu.......QED ( quod erat demonstrandum) in caz ca nu stii ce inseamna verifica cartea de latina!!!
2.2  RE: Cocalar esti tu anticocalar trimis de
(14 nov 2011, 16:05:59
Ce zici tu ai dreptate. Insa cand PSD-ul a fost la putere, a fost o oarecare crestere economica. Cu toate ca nici eu nu sunt de acord cu 90% din ajutoarele sociale, existau fonduri ca ele sa se acorde. Iar daca Basescu vroia sa faca ceva constructiv cu adevarat in Romania, intra puternic pe ajutoare sociale, pe rentele revolutionarilor,pe contractele din bani publici, iar cel mai important daca nu s-ar fi furat ca in codru,(si PSD_ul a furat, dar PDL-ul a ridicat hotia la nivel de arta) nu cred ca am mai fi avut nevoie sa apelam la FMI.
Diferenta majora intre guvernarea PSD si PDL e ca trupa lui Basescu a avut un mare avantaj. Fondurile europene! Fiind incredibil de hoti si incompetenti, nu am reusit sa profitam de ele, iar rezultatele se vad. Nu sustin PSD-ul, insa raman la parerea ca mai rai ca pdlistii nu cred ca gasim. Deci eu abia astept alegerile, sa votez orice altceva, numai nu portocaliii astia scarbosi.
2.3  RE: Cocalar esti tu anticocalar trimis de
(14 nov 2011, 17:05:40
BOIKA cresterea economica din perioada PSD s-a datorat banilor veniti din privatizarea companiilor de stat......care si alea s-au vandut pe 2 lei si 10 bani......ia du-te intr-o zi la petrobrazi la rafinarie si ai sa ai o mare surprindere sa vezi bazine intregi de metal date la fier vechi si toate hectarele alea au fost vandute pe o nimica toata .....
2.4  RE: Cocalar esti tu anticocalar trimis de
(15 nov 2011, 09:12:14
Te cam contrazici, @ANTICOCALAR. Pai daca le-au vandut pe o nimica toata, 2 lei si 10 bani cum zici, cum cresterea economica a fost din banii veniti din privatizari? Sunt de acord cu tine, s-au privatizat foarte ieftin, dar cresterea economica a fost de altundeva. Si apoi nu compara datoria Romaniei la FMI cu datoria externa a Greciei si Italiei. Pentru ca datoria axterna a Romaniei depaseste 90 miliarde. E adevarat ca la FMI avem undeva pe la 20 dar asta nu-i toata datoria externa.
Si daca facem un exercitiu de memorie, ne aducem aminte ca legile cu privire la pensiile si salariile aberante au fost votate in 2005-2007, cand nu era PSD la putere ci drepta unita. Nu stiu daca a avut PD-L -ul ca partid un amestec in votul acestor legi dar tin sa-ti amintesc ca marea majoritate a politicienilor care fac acum parte din PD-L atunci erau in alte formatiuni politice de la putere, (vezi PD), si au votat. Plus ca la sfarsitul anului 2004, Romania era pe plus cand vorbim de datorii externe, iar dupa integrare, cu acces la fonduri europene am ajuns pe minus 90 miliarde. Daca vrem sa fim obiectivi trebuie sa spunem si aceste lucruri.
3.   Habar n-ai tu .. trimis de
(14 nov 2011, 12:30:59
referitor la "omenia-josnicia" lui marza , lasa-i pe cei ce stiu adevarul sa judece, esti prea mic pentru astfel de presupuneri...
3.1  RE: Habar n-ai tu .. trimis de
(14 nov 2011, 12:42:44
tanti Gabriela , ai dreptate dar ceata pupincurismului basist e atat de groasa incat realitatea e , deliberat , garnisita cu rahat . Tare-as vrea sa-i vad fata lui Flutur cand va pierde consiliul judetean fiindca sucevenii s-au saturat de marlanii basisti iar sondajele de opinie sunt avem 50+1% cocalari ? va castiga din nou PDLul , daca nu .. va castiga Nechifor
3.2  RE: Habar n-ai tu .. trimis de
(14 nov 2011, 12:44:19
mi-a disparut o bucata din text ... offf ! cenzura asta !
3.3  RE: Habar n-ai tu .. trimis de
(14 nov 2011, 13:57:19
ba baieti haideti sa va explic cum sta treaba ca acolo la voi la PSD sau PNL sau ma rog de unde sunteti si se baga in cap doar baliverne populiste........
1. Ponta i-a dat lui Basescu Curtea Constitutionala
2. Ponta i-a dat lui Basescu Legea S.R.I
......si acum suspans.........pauza de efect .........prin mazilirea lui Geoana ........
Ponta ii da pe tava lui Basescu SENATUL.......
Ssi voi spuneti ca Geoana e tradatorul...... ma baieti ia uitati-va putin mai atent in curtea voastra si nu mai ridicati capul aiurea peste gard ca s-ar putea sa fiti surprinsi.
3.4  RE: Habar n-ai tu .. trimis de
(14 nov 2011, 14:50:20
Bingo!
4.   Nah... trimis de
(14 nov 2011, 15:18:26
imi mare rau ca nu voi avea cu cine vota la anul viitor si voi sta acasa frumusel, era o raza de speranta acest USL, dar acum...e pierdut in spatiu...e clar ca oamenii ajung acolo numai pentru ei, de cei care i-au votat uita cum ajung acolo...nu pot sa spun decat ca va castiga PDL&Co. ADIO Democratiesad
5.   PT. GABRRRRRELA trimis de
(14 nov 2011, 15:18:36
MARSSSS LA TIGAIE CA ESTI VARZA ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
5.1  RE: PT. GABRRRRRELA trimis de
(14 nov 2011, 15:21:55
uoau VULPOI , DAR PROST MAI ESTI ! ai o scurgere verbala incredibila
5.2  RE: PT. GABRRRRRELA trimis de
(14 nov 2011, 15:22:08
Bai ABCDAR nimic azi ........sau nu ti-a venit inspiratia de dimineata?
6.   1. De ce ? trimis de
(14 nov 2011, 15:39:35
De ce naiba imi sterg astia comentariile ?

2. Practic Umflatu asta ce face pentru judet ?

3. Voi veti avea mai multa mancare sau mai multi bani daca Umflatu Nechifor sustine excluderea lui Geoana ?

4. Mai cititi oleaca. Documentati-va !!!!
7.   Pupincurist trimis de
(14 nov 2011, 17:31:24
Normal ca trebuia si gura lui sa laude ce face sefu'...ca doar vrea si el un loc in fata.
Si...ca de obicei cand vine vorba de politica...forumul e mult mai interesant decat articolul in sine.
7.1  RE: Pupincurist trimis de
(15 nov 2011, 09:39:49
pai normal ca e mulot mai interesant forumul ca aici poti afla multe dedesubturi...cei ce dau conferinte de presa le ascund de ochii lumii ca sa para niste
domni in adevaratul sens al cuvantului......pe cand ei de fapt fac totul in favoarea lor nu se gandesc la bunastarea poporului. stiu doar sa arunce cu norooi pe la antena 3 la niste politruci platiti cu foarte multi bani care sa bata in putere din toate pozitiile ....ma intreb oare in momentul in care o fie la guvernare USL (Doamne fereste!!!) ce o sa faca antena 3....... in cine o sa mai bata ....... de unde o sa mai aiba subiecte de discutie??
7.2  RE: Pupincurist trimis de
(15 nov 2011, 23:05:32
Cum in Cine ? In Mircea Geoanalaughing

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei