Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2011 - Anul XVI, nr. 264 (4862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iliescu: PSD nu va cere revocarea lui Geoană; riscăm să pierdem postul; situaţia rămâne aşa cum este

Marţi, 8 Noiembrie 2011 (14:47:37)

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că PSD nu va solicita revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului, iar situaţia "va rămâne aşa cum este acum".

Iliescu a spus că PSD nu va merge cu demersurile până la vacantarea funcţiei de preşedinte al Senatului, pentru că "realitatea din Senat" arată că partidul va pierde acest post.

Iliescu a explicat că, în condiţiile în care PDL şi UNPR nu au acceptat "rocada" între Titus Corlăţean şi Mircea Geoană pe cele două funcţii care aparţineau PSD, revocarea lui Geoană va fi oprită.

"Discuţiile care au avut loc în Senat luni au arătat că postul de preşedinte al Senatului ar trebui mai întâi vacantat şi abia apoi numit alt reprezentant al PSD. Asta ar însemna un nou vot în plen, ceea ce schimbă datele problemei. Există riscul ca PSD să piardă funcţia, pentru că PDL şi UNPR şi UDMR au mai multe voturi. Aşa că PSD nu va merge pe varianta vacantării postului de preşedinte prin revocarea lui Geoană, iar situaţia va rămâne aşa cum este acum", a declarat preşedintele de onoare al PSD.

Ion Iliescu a arătat că decizia BPN al PSD de a-l înlocui pe Geoană cu Corlăţean a fost luată ca reacţie la "comportamentul" acestuia.

"El nu s-a adaptat la situaţia din PSD, de când a pierdut funcţia de preşedinte al partidului. A suferit, în urmă cu un an, o sancţiune cu suspendarea, apoi am avut o discuţie cu el ca să revină la normal, dar el a continuat să se distanţeze de partid, şi prin acţiuni şi prin declaraţii publice", a spus Iliescu.

El a afirmat că atitudinea lui Geoană va fi analizată de comisia de integritate, cel mai probabil urmând ca şi acesta să fie invitat la discuţii, şi în funcţie de raportul comisiei BPN va lua o decizie conformă cu Statutul PSD.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a declarat, marţi, că, în condiţiile în care nu s-a acceptat ca grupul PSD din Senat să îl înlocuiască pe preşedintele acestui for legislativ, social-democraţii nu vor continua demersurile pentru revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană.

Năstase a susţinut că, potrivit deciziilor Curţii Constituţionale, ar trebui ca grupul parlamentar care a propus preşedintele Senatului să nominalizeze şi înlocuitorul acestuia. El a adăugat că, în condiţiile în care acest lucru nu a fost acceptat, la Senat, pentru înlocuirea de către PSD a lui Geoană, formaţiunea social-democrată nu va continua demersurile pentru revocarea acestuia.

Adrian Năstase a arătat că, dacă s-ar ajunge la revocarea din funcţie a lui Mircea Geoană, ar exista riscul ca şefia Senatului să fie preluată de PDL.

Întrebat dacă Geoană mai are loc în PSD, Năstase a evitat un răspuns tranşant, precizând că relaţia lui Geoană cu PSD este o altă problemă, care se va discuta în zilele următoare în partid.

BPN al PSD a decis, luni, înlocuirea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăeaţn. Imediat după şedinţa BPN în care decizia a fost luată, în absenţa lui Geoană şi cu doar un vot împotrivă, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent şi Geoană, decizia a fost din nou supusă la vot, fiind înregistrate cinci abţineri şi niciun vot împotrivă.

După şedinţa grupului, Mircea Geoană a declarat că decizia este "pripită şi nejustificată", că aceasta face rău partidului şi este determinată de "interese meschine". Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă "o greşeală strategică", pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului. El a adăugat că, de fapt, "va fi oferită pe tavă" această funcţie puterii.

Luni după-amiază, PSD a solicitat oficial, în plenul Senatului, condus de Mircea Geoană, înlocuirea acestuia din funcţie cu senatorul PSD Titus Corlăţean.

Luni nu a fost luată nicio decizie în plenul Senatului, şedinţa fiind suspendată după ce parlamentarii PDL şi UNPR au plecat de la lucrări, în timpul unei pauze.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că prin refuzul de a accepta decizia BPN de înlocuire de la preşedinţia Senatului, Mircea Geoană s-a situat clar în afara partidului.

"Mircea Geoană a arătat astăzi (luni, n.r.) foarte clar că nu mai este în PSD, nerespectând nici decizia grupului PSD din Senat, nici decizia Biroului Permanent. Prin nerespectarea lor, Geoană s-a situat foarte clar în afara partidului. Un al doilea element pozitiv a ceea ce s-a întâmplat astăzi în plenul Senatului este că s-a văzut foarte clar care sunt în realitatea susţinătorii lui Geoană: Şerban Mihăilescu de la UNPR şi Cristian Rădulescu de la PDL", a declarat Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că Mircea Geoană nu mai are loc în formaţiunea social-democrată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iliescu: PSD nu va cere revocarea lui Geoană; riscăm să pierdem postul; situaţia rămâne aşa cum este.
 Vizualizări articol: 555 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iliescu: PSD nu va cere revocarea lui Geoană; riscăm să pierdem postul; situaţia rămâne aşa cum este0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei