Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2011 - Anul XVI, nr. 264 (4862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Geoană nu mai are loc în PSD

Marţi, 8 Noiembrie 2011 (14:29:53)

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, răspunzând unei întrebări, că Mircea Geoană nu mai are loc în formaţiunea social-democrată.

Întrebat dacă Geoană mai are loc în PSD, Victor Ponta a răspuns: "Nu, nu mai are loc în PSD".

El a adăugat că luni s-a văzut că Mircea Geoană este susţinut de putere.

"Din acest punct de vedere, ieri a fost o zi foarte utilă", a mai spus Ponta.

BPN al PSD a decis, luni, înlocuirea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăeaţn. Imediat după şedinţa BPN în care decizia a fost luată, în absenţa lui Geoană şi cu doar un vot împotrivă, Victor Ponta a mers la grupul PSD din Senat. La reuniunea grupului, la care a fost prezent şi Geoană, decizia a fost din nou supusă la vot, fiind înregistrate cinci abţineri şi niciun vot împotrivă.

După şedinţa grupului, Mircea Geoană a declarat că decizia este "pripită şi nejustificată", că aceasta face rău partidului şi este determinată de "interese meschine". Geoană a apreciat că decizia conducerii PSD reprezintă "o greşeală strategică", pentru că aceasta va duce la pierderea de către social-democraţi a poziţiei de preşedinte al Senatului. El a adăugat că, de fapt, "va fi oferită pe tavă" această funcţie puterii.

Luni după-amiază, PSD a solicitat oficial, în plenul Senatului, condus de Mircea Geoană, înlocuirea acestuia din funcţie cu senatorul PSD Titus Corlăţean.

Luni nu a fost luată nicio decizie în plenul Senatului, şedinţa fiind suspendată după ce parlamentarii PDL şi UNPR au plecat de la lucrări, în timpul unei pauze.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că prin refuzul de a accepta decizia BPN de înlocuire de la preşedinţia Senatului, Mircea Geoană s-a situat clar în afara partidului.

"Mircea Geoană a arătat astăzi (luni, n.r.) foarte clar că nu mai este în PSD, nerespectând nici decizia grupului PSD din Senat, nici decizia Biroului Permanent. Prin nerespectarea lor, Geoană s-a situat foarte clar în afara partidului. Un al doilea element pozitiv a ceea ce s-a întâmplat astăzi în plenul Senatului este că s-a văzut foarte clar care sunt în realitatea susţinătorii lui Geoană: Şerban Mihăilescu de la UNPR şi Cristian Rădulescu de la PDL", a declarat Ponta.

Surse din partid au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Victor Ponta va face, marţi, o sesizare către Comisia de Integritate Morală şi Arbitraj a partidului în cazul Mircea Geoană, care riscă excluderea din PSD.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Geoană nu mai are loc în PSD.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Geoană nu mai are loc în PSD0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei