Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 nov 2011 - Anul XVI, nr. 264 (4862)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Sprijinul pentru MCV şi bani pentru Coduri, provocările Ministerului Justiţiei pentru 2012

Marţi, 8 Noiembrie 2011 (15:59:47)

Asigurarea sprijinului politic în Parlamemt pentru MCV şi atragerea resurselor financiare pentru implementarea Codurilor sunt printre provocările Ministerului Justiţiei pentru 2012, a declarat, marţi, ministrul Cătălin Predoiu, după întâlnirea cu delegaţia Înaltului Consiliu Judiciar din Belgia.

"Provocările ministerului pentru 2012 sunt atragerea resurselor financiare pentru implementarea Codurilor, structurarea dialogului cu CSM şi preşedinţii curţilor de apel pe teme reale ale sistemului, asigurarea sprijinului politic în Parlament pentru Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV)", a spus ministrul Cătălin Predoiu, după întâlnirea cu delegaţia Înaltului Consiliu Judiciar din Belgia, condusă de Geert Vervaeke.

Ministrul Justiţiei a arătat că, în discuţiile avute cu delegaţia Consiliului Judiciar belgian, a identificat probleme şi provocări comune pentru cele două sisteme judiciare.

"Am expus reprezentaţilor delegaţiei belgiene viziunea Ministerului Justiţiei asupra unor probleme esenţiale ale sistemului judiciar, precum şi programul desfăşurat de minister în ultimii trei ani şi proiecţiile pe 2012, cum ar fi schemele de personal, disciplina, integritatea, Codurile, combaterea infracţionalităţii, administrarea bugetului, personalul de specialitate, cu accent pe instituţia managerului de instanţă", a mai spus Cătălin Predoiu, citat într-un comunicat al Ministerului Justiţiei.

În cadrul întâlnirii au fost abordate aspecte precum organizarea, funcţionarea şi eficienţa Inspecţiei Judiciare, normele privind răspunderea magistraţilor şi mecanismele de unificare a jurisprudenţei.

De asemenea, ministrul Cătălin Predoiu şi delegaţia Înaltului Consiliu Judiciar din Belgia au discutat despre gestionarea eficientă a bugetului instanţelor, vulnerabilităţile structurale, standardizarea practicii judiciare şi eficientizarea managementului resurselor financiare în sistemul judiciar.

Ministrul Cătălin Predoiu a prezentat şi o sinteză a procesului de elaborare şi pregătire pentru implementarea Codurilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Sprijinul pentru MCV şi bani pentru Coduri, provocările Ministerului Justiţiei pentru 2012.
 Vizualizări articol: 467 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Sprijinul pentru MCV şi bani pentru Coduri, provocările Ministerului Justiţiei pentru 20120.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei