Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2011 - Anul XVI, nr. 225 (4823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MTI a semnat în ultimul an 89 de contracte cu finanţare europeană, de 1,6 miliarde euro

Vineri, 23 Septembrie 2011 (13:58:35)

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a semnat din septembrie anul trecut şi până în prezent 89 de contracte cu finanţare europeană, de 1,6 miliarde euro, şi estimează că în următoarele săptămâni va mai semna alte opt contracte de 350 milioane euro.

"În următoarele săptămâni vom semna alte opt contracte în valoare de aproape 350 milioane de euro, ceea ce înseamnă că până la sfârşitul acestui an vom avea contractată întreaga alocare de două miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură rutieră", a declarat, într-un comunicat, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu.

Declaraţia a fost făcută în cadrul unei întâlniri pe care ministrul a avut-o vineri cu comisarul european pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn.

Boagiu a spus că până la sfârşitul anului CFR SA va semna contractele pentru reabilitarea tronsoanelor de cale ferată de pe Coridorul 4 Pan-european, ceea ce va genera plăţi de aproape 80 milioane de euro reprezentând avansuri.

În ceea ce priveşte plăţile pentru proiectele co-finanţate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), Boagiu estimează că pentru acest an, vor fi de 135 milioane de euro, din care 75 milioane euro au fost deja plătiţi.

Totodată, ministrul a preconizat că până la sfârşitul anului, MTI va înregistra plăţi de 830 milioane euro pentru proiectele de autostrăzi aflate în implementare şi co-finanţate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Comisarul Hahn a spus că joi a semnat aprobarea finanţării pentru proiectele de autostradă Nădlac-Arad (38,9 km) şi Orăştie-Sibiu (82 km), lucrări cu o valoare cumulată de 240,25 milioane euro. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MTI a semnat în ultimul an 89 de contracte cu finanţare europeană, de 1,6 miliarde euro.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MTI a semnat în ultimul an 89 de contracte cu finanţare europeană, de 1,6 miliarde euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei