Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2011 - Anul XVI, nr. 225 (4823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aurescu: Sperăm că primul lot de ofiţeri români se va instrui în apărărarea antirachetă la anul

Vineri, 23 Septembrie 2011 (13:56:19)

Primul lot de ofiţeri români va putea să înceapă "poate chiar de la anul" să se instruiască în domeniul operaţiunilor antirachetă, a decarat, vineri, Bogdan Aurescu, adăugând că acest fapt "va asigura cunoştinţe şi o poziţie privilegiată a militarilor români" în cadrul NATO.

Secretarul de stat a făcut aceste declaraţii în contextul prezentării paragrafelor 6 şi 7 din articolul VI al acordului.

Paragraful 6 se referă la instruirea forţelor armate române în ceea ce priveşte tot ceea ce înseamnă operaţiuni de apărare împotriva atacurilor cu rachete balistice.

Pragraful 6 prevede: "Statele Unite vor facilita formarea şi instruirea membrilor forţelor armate române în comanda şi controlul şi în operarea sistemelor de apărare împotriva rachetelor balistice, inclusiv privind interceptorii, cu scopul de a dobândi cunoştinţe de fond în dezvoltarea aranjamentelor de comandă şi control preplanificate pentru operaţiuni de apărare împotriva rachetelor balistice şi funcţionalităţile complete ale sistemelor de apărare împotriva rachetelor balistice. Aceasta va include formarea şi instruirea pentru operaţiunile de apărare antirachetă, cum sunt cele care vor fi dezvoltate în cadrul NATO şi implementate în context NATO".

"Practic, ofiţerii români vor avea un avantaj deosebit în interiorul Alianţei Nord-Atlantice prin cunoaşterea pe fond a tot ce înseamnă operaţiuni antirachetă, dezvoltarea aranjamentelor de comandă şi control – inclusiv acele operaţiuni care vor fi dezvoltate în cadrul NATO şi implementate în context NATO. Este o prevedere care, sperăm, va începe să fie implementată cât mai repede posibil şi sperăm că primul lot de ofiţeri români va putea să înceapă, poate chiar de la anul, să se instruiască în acest domeniu, fapt care va asigura cunoştinţe şi o poziţie privilegiată a militarilor români în privinţa domeniului apărării antirachetă în cadrul Alianţei", a spus Aurescu.

El s-a referit şi la paragraful al 7-lea din articolul VI al acordului, care "prevede, în premieră, înfiinţarea unei poziţii de ofiţer român de legătură în cadrul Comandamentului European al SUA, acolo unde cel mai probabil va fi centrul de comandă şi de control pentru sistemul de apărare antirachetă al NATO şi unde este deja conceput a fi centrul de comandă şi control al sistemului american de apărare antirachetă". 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aurescu: Sperăm că primul lot de ofiţeri români se va instrui în apărărarea antirachetă la anul.
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aurescu: Sperăm că primul lot de ofiţeri români se va instrui în apărărarea antirachetă la anul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei