Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 sep 2011 - Anul XVI, nr. 225 (4823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cerere CNCFR de evacuare a 120 de familii de pe un teren din Cluj, respinsă de instanţă

Vineri, 23 Septembrie 2011 (14:22:08)

Tribunalul Cluj a respins o solicitare a Companiei Naţionale de Căi Ferate SA Bucureşti, Regionala CF Cluj, de evacuare a peste 120 de familii care locuiesc pe o stradă din Cluj-Napoca şi de demolare a locuinţelor improvizate ale acestora, decizia nefiind definitivă.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Cluj, Petru Urs, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că procesul a început în luna mai a acestui an, când familiile de pe strada Cantonului au primit citaţii din partea instanţei.

"Tribunalul Cluj a respins, la începutul acestei săptămânii, cererea de ordonanţă prezidenţială fără somaţie sau trecerea unui termen formulată de reclamanta Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA în contradictoriu faţă de peste 400 de pârâţi care locuiesc pe strada Cantonului, în care se cerea ridicarea construcţiilor improvizate de pe terenul CFR al Staţiei Cluj-Napoca Est, evacuarea persoanelor şi plata cheltuielilor de judecată. Reclamanta are drept de recurs în termen de cinci zile de la pronunţare. Acest proces a început în luna mai 2011 şi viza peste 120 de familii care locuiesc pe strada Cantonului", a spus Urs.

Trei asociaţii de protecţie a drepturilor omului - Romani CRISS, Amnesty International şi Grupul de Lucru al Organizaţiilor Civice (gLOC) - au salutat, vineri, într-un comunicat de presă, decizia Tribunalului Cluj, şi au subliniat că o sentinţă de demolare a locuinţelor ar fi însemnat "încălcarea drepturilor omului".

"Orice evacuare a oamenilor fără o notificare prealabilă, fără consultare privind alternativele şi fără furnizarea unei alternative de locuire adecvată şi a unor despăgubiri, capătă sensul unei evacuări forţate şi al unei încălcări ale standardelor internaţionale şi regionale privind drepturile omului, ratificate şi de România. Conform tratatelor internaţionale şi regionale privind drepturile omului, în cadrul cărora şi România este parte, evacuările se pot realiza doar ca ultimă alternativă, după ce toate celelalte opţiuni fezabile au fost luate în considerare în cadrul consultărilor cu comunităţile afectate. În acest caz s-a cerut soluţionarea pe cale amiabilă a procesului legat de locuinţele de pe str. Cantonului", se arată în comunicatul celor trei organizaţii.

Cele peste 400 de persoane de etnie romă care locuiesc pe strada Cantonului din Cluj-Napoca au primit, în 31 mai, o citaţie de chemare în judecată în calitate de pârâţi de către Compania Naţională de Căi Ferate SA Bucureşti, Regionala CF Cluj.

Compania a solicitat emiterea unei ordonanţe prezidenţiale fără somaţie sau trecerea unui termen "pentru ridicarea construcţiilor improvizate pe terenul CFR al Staţiei Cluj-Napoca Est şi plata cheltuielilor de judecată".

CN Căi Ferate SA a cerut instanţei ca persoanele respective să fie obligate să dezafecteze toate construcţiile, iar în caz că refuză să fie autorizată să elibereze terenul pe cheltuiala acestora.

Ulterior, compania a chemat în instanţă în calitate de pârât şi Primăria Cluj-Napoca.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cerere CNCFR de evacuare a 120 de familii de pe un teren din Cluj, respinsă de instanţă.
 Vizualizări articol: 509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cerere CNCFR de evacuare a 120 de familii de pe un teren din Cluj, respinsă de instanţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei