Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 19 aug 2011 - Anul XVI, nr. 195 (4793)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc l-a convocat la Guvern pe Ritli pentru discuţii legate de CNAS, finanţare şi reforma în sănătate

Vineri, 19 August 2011 (14:13:33)

Premierul Emil Boc l-a convocat, vineri, la Palatul Victoria pe noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, pentru a discuta mecanismul prin care acesta din urmă va coordona Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, problemele de finanţare ale ministerului şi măsurile de reformă necesare în domeniu.

"Primul-ministru şi ministrul Sănătăţii au avut o discuţie, care a durat aproximativ o oră, privind modalitatea în care Ministerul Sănătăţii (MS) va coordona Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) în vederea actului normativ pe care Guvernul îl va adopta în acest sens. Au fost abordate totodată şi subiecte legate de finanţarea din sistemul medical şi măsurile de reformă pe care premierul le doreşte finalizate anul acesta, precum pachetul minimal de servicii medicale, taxa clawback, cardul naţional de sănătate, prescripţia şi fişa electronică a pacientului", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

Noul ministru al Sănătăţii, Ritli Ladislau, a preluat, joi, mandatul de la predecesorul său, Cseke Attila, demnitarul susţinând că reformele vor continua, iar coordonarea CNAS de către MS va duce la eficientizarea cheltuirii banului public.

Ritli Ladislau a declarat, cu acel prilej, că va continua măsurile de reformă iniţiate de Cseke Attila, altfel sistemul medical "se va prăbuşi".

Rili a arătat totodată că preluarea coordonării CNAS de către MS va conduce la eficientizarea cheltuirii banului public.

"Sistemul sanitar trebuie eficientizat, de asemenea programele de sănătate, managementul spitalelor, introducerea claw back-ului care nu a funcţionat, toate acestea sunt măsuri care vor aduce bani în sistem", a mai spus Ritli Ladislau.

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, miercuri, noului ministru al Sănătăţii, cu prilejul ceremoniei de învestire, că speră să înţeleagă ceea ce predecesorul nu a înţeles, că nu se pot da alţi bani la sănătate până nu se închid robinetele prin care se scurg bani spre ale direcţii, nu spre bolnavi.

"Vreau să înţelegeţi ceea ce precedesorul dumneavoastră nu a înţeles: că nu se pot da alţi bani la sănătate până când nu închidem robinetele prin care se scurg bani de la sănătate, dar nu înspre bolnavi, ci înspre alte direcţii. Vă doresc mult succes în îndeplinirea mandatului", a spus Traian Băsescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc l-a convocat la Guvern pe Ritli pentru discuţii legate de CNAS, finanţare şi reforma în sănătate.
 Vizualizări articol: 435 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc l-a convocat la Guvern pe Ritli pentru discuţii legate de CNAS, finanţare şi reforma în sănătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei