Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2011 - Anul XVI, nr. 135 (4733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Traian Băsescu le-a explicat primarilor lipsa de finalitate juridică a referendumului local

Vineri, 10 Iunie 2011 (13:54:23)

Preşedintele Traian Băsescu le-a explicat primarilor de sector, vineri, lipsa de finalitate juridică a referendumului local, care ar duce la riscul ca atunci când se va dori consultarea bucureştenilor pe probleme reale, aceştia să nu vină la vot.

"Preşedintele Traian Băsescu a explicat primarilor prezenţi lipsa de finalitate juridică a referendumului local ce urma să aibă loc în data de 26 iunie, precum şi riscul ca prin organizarea unor astfel de consultări publice fără consecinţe juridice, instituţia referendumului să se decredibilizeze în faţa populaţiei. Exista, de asemenea, riscul ca în momentul în care se va dori consultarea bucureştenilor, iar rezultatul să aibă în mod real consecinţe juridice, populaţia să nu se mai prezinte la urne", infromează Prefectura Capitalei, într-un comunicat.

Prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atănăsoaei, a participat şi el la întâlnirea convocată de Traian Băsescu, cu primarul general şi primarii de sector, pe tema referendumului local din 26 iunie.

"În urma opiniilor exprimate de preşedintele României, factorii politici decidenţi de la nivelul Capitalei au hotărât, în unanimitate, abrogarea Hotărârii Consiliului General prin care s-au stabilit data şi temele referendumului de la sfârşitul lunii iunie", potrivit sursei citate.

Acesta va fi organizat la o dată ulterioară şi va avea ca subiecte dezvoltarea zonei metropolitane Bucureşti – Ilfov, iar opinia exprimată de bucureşteni în acest sens va fi obligatorie pentru legislativ.

O şedinţă a CGMB a fost convocată vineri, la ora 18.00, în care se va discuta despre anularea referendumului din Capitală, programat pentru 26 iunie, urmare a întâlnirii de dimineaţă de la Primăria Generală la care a participat preşedintele Traian Băsescu.

La această concluzie s-a ajuns, vineri dimineaţă, la întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu, primarul general Sorin Oprescu, primarii sectoarelor Capitalei şi liderii de grup ai partidelor politice reprezentate în Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Anunţul a fost făcut de primarii Cristian Poteraş, Neculai Onţanu, Cristian Popescu Piedone şi Andrei Chiliman, la ieşirea din sediul Primăriei Generale.

Întâlnirea dintre preşedintele Traian Băsescu şi primarii sectoarelor Capitalei pe tema referendumului s-a încheiat a durat aproximativ o oră. Şeful statului nu a făcut declaraţii la plecarea de la sediul Primăriei Capitalei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traian Băsescu le-a explicat primarilor lipsa de finalitate juridică a referendumului local.
 Vizualizări articol: 621 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traian Băsescu le-a explicat primarilor lipsa de finalitate juridică a referendumului local0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei