Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2011 - Anul XVI, nr. 135 (4733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Transport în comun

Abonamentele TPL se scumpesc de la 1 iulie cu 20%

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Sucevenii care călătoresc des cu autobuzele TPL, în baza abonamentelor valabile pe toate liniile, vor trebui să scoată din buzunare cu zece lei mai mult pentru achiziţionarea abonamentelor valabile o lună de zile, cu şase lei mai mult pentru cele valabile 15 zile şi cu patru lei mai mult pentru abonamentele valabile o săptămână.

Noile preţuri ale abonamentelor pentru mijloacele de transport în comun ale TPL vor fi valabile de la 1 iulie, dacă proiectul de majorare a tarifelor va fi votat de aleşii locali în şedinţa de pe 30 iunie.

“Din păcate, cei de la TPL înregistrează lunar pierderi de 1,5 miliarde de lei vechi. Prin urmare, va trebui ca pe 30 iunie să propunem în Consiliul Local majorarea de preţ la abonamente de la 50 la 60 de lei pentru toate liniile.

Nu se va modifica abonamentul pentru elevi şi studenţi, care este subvenţionat şi costă doar 15 lei, iar biletele vor rămâne la doi lei.

Cei de la TPL au făcut cerere şi în 2010 să mărească preţul abonamentului, dar atunci am considerat că nu este oportună şi justificată majorarea de preţ la abonamente. Anul acesta au revenit cu o solicitare de majorare a tarifului la abonamente, iar în urma calculelor noastre, majorarea la 60 de lei la abonamente este suficientă pentru ca TPL să îşi acopere pierderile”, a declarat viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi, responsabil de transportul public local la nivelul municipiului.

Noile tarife cerute de TPL pentru abonamente sunt:

-         60 de lei, în loc de 50 de lei, pentru o lună de zile, pe toate liniile;

-         36 de lei, în loc de 30 de lei, pentru 15 zile, pe toate liniile;

-         22 de lei, în loc de 18 lei, pentru o săptămână, pe toate liniile.

Directorul societăţii de transport public local, Darie Romaniuc, spune că majorarea tarifelor la abonamente este absolut necesară, pentru a nu transforma TPL într-o societate falimentară, în detrimentul sucevenilor.

“Noi am mai făcut şi anterior solicitări în acest sens, încă de anul trecut, când preţul carburantului a crescut şi nu ne acopeream cheltuielile din veniturile realizate. Atunci am obţinut doar o majorare de preţ pentru biletele de călătorie, de la 1 ianuarie 2011. Dacă ne aprobau creşterea de preţ la abonamente de anul trecut nu mai încheiam anul 2010 cu pierderi. Acum sperăm să nu terminăm cu pierderi şi anul 2011, pentru că până acum am tot mers pe pierderi”, a spus Darie Romaniuc, precizând că, numai la combustibil, creşterea de preţ a fost de 35%.

Chiar şi cu noile valori ale abonamentelor TPL valabile o lună de zile, Suceava ar avea printre cele mai mici tarife din ţară pentru abonamente valabile pe toate liniile.

“În Iaşi, preţul unui abonament pe toate liniile este de 92 de lei, în Cluj depăşeşte 100 de lei pe toate liniile. Noi suntem încă într-o zonă acceptabilă.

Este o creştere care se va resimţi în buzunarele sucevenilor, dar clar e mai convenabil să circule cu abonament. O să susţinem majorarea de preţ, pentru a nu falimenta această societate care funcţionează destul de bine”, a mai spus viceprimarul Harşovschi.

Semnalul majorării tarifelor la transportul în comun a fost dat de la începutul anului, când preţul unui bilet de călătorie la TPL a crescut de la 1,5 la doi lei, pentru ca de la 1 iunie şi transportatorii privaţi de maxi-taxi să adopte acest preţ, iar de luna viitoare, nu vor scăpa de majorările de preţ nici cei care circulă cu abonamente.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Abonamentele TPL se scumpesc de la 1 iulie cu 20%.
 Vizualizări articol: 2558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Abonamentele TPL se scumpesc de la 1 iulie cu 20%3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Imi iau bicicleta trimis de
(10 iun 2011, 12:01:42
Directorul societăţii de transport public local, Darie Romaniuc, spune că majorarea tarifelor la abonamente este absolut necesară, pentru a nu transforma TPL într-o societate falimentară, în detrimentul sucevenilor. SA NU FALIMENTAM NOI..BAGAM MANA IN BUZUNARUL CALATORULUI. PROBABIL DE ASTA FLUTURAS SI.A LUAT BICICLETA
2.   ... trimis de
(10 iun 2011, 12:03:34
IN IASI 90 LEI IAR CLUJ PESTE 100... VOI PUNETI SUCEAVA CU 2 KM DE TRASEU SI 2 LINII??? CATI KM DE TRASEU ACOPERIT DE AUTOBUZE AU IN IASI SI CATI KM IN CLUJ??? SUCEAVA O STRABATI SI PE JOS DACA ITI PUI MINTEA... CE IDEI TAMPITE DE OCHIUL LUMII
2.1  RE: ... trimis de
(10 iun 2011, 21:02:20
in Bucuresti e 50 lei abonamentul, 2,80 lei biletul cu 2 calatorii, iar la metrou 9 lei pt 10 calatorii. si nici nu se compara transportul de aici cu cel de acolo.
3.   ... trimis de
(10 iun 2011, 12:05:59
NU CALATORESC CU AUTOBUZUL. AM MERS DE 2 SAU 3 ORI SI PARCA MERGI IN CARUTA CU BOSTANI..DAR MA GANDESC LA ACEI PARINTI CARE ISI TRIMIT CATIVA ANI COPIII LA SCOALA.. 60X12 720 LEI ANUAL. UN SALAR/LUNA A UNORA DINTRE PARINTI CARE DORESC SA AIBA UN COPIL EDUCAT. BAGATI.AI IN CAPUL CELOR CARE AU GANDIT-O
3.1  RE: ... trimis de
(10 iun 2011, 15:21:24
"Nu se va modifica abonamentul pentru elevi şi studenţi, care este subvenţionat şi costă doar 15 lei". Deci e cam 150 lei/an - vreo 2 luni copiii sunt in vacantawinking
4.   Pt. Cosmin ROMEGA cand o sa invete sa scrie corect trimis de
(10 iun 2011, 12:13:33
Cand va sti sa transforme leii vechi in ron. Legea a aparut de multisor si el vorbeste ca toate tzatzele de pe strada.
De ce face comparatie intre Iasi, Cluj cu Suceava cand nivelul de trai in orasul Cluj este mult mai ridicat decat la Suceava. In primele doua orase a mai ramas ceva industrie si deci, locuri de munca. In Suceava toate intreprinderile s-au desfiintat, sunt multi someri in afara de pensionari si elevi. Ce pretentii mai sunt la bilete de autobuz?!
5.   Reintroducerea troleibuzelor trimis de
(10 iun 2011, 13:06:04
Inregistreaza pierderi din cauza autobuzelor, consuma mult, motorina e scumpa, au durata de viata scazuta (8 ani, inca 3 ani si l-a casat cu ele), se strica des => fiabilitate scazuta. Din aceasta cauza ar trebui reintroduse troleibuzele, consum redus, curent mai ieftin, durata de viata dubla, si sunt 100% nepoluatoare.
6.   Bollocks trimis de
(10 iun 2011, 14:25:08
Eu nu cred ca ies in pierdere. Daca ies, inseamna ca sunt extrem de prosti si nici unul n-are ce cauta la conducerea regiei. Dupa cum ati vazut, TPL cam detine monopolul transportului municipal. Pe Darie Romaniuc il stiam de smecher, dar acum vad ca este si cretin. El compara Clujul si Iasul cu Suceava. Adica compara 2-3 linii de autobuz cu zecile care sunt in celelalte orase. Bine zicea Lukanu, ca daca iti pui mintea strabati pe jos SV. Ideea e ca el compara posibilitatea de a te deplasa pe 2-3 linii cu cea de a te deplasa pe multitudinea de trasee din cluj, iasi etc..
Si cel mai imposibil lucru este prezenta in autobuz a taxator sau ce sunt aia..cersetori-taxatorilor. Nu exista nici un motiv intemeiat, in afara de prejudecatile de rahat ale lor, pentru care sa nu existe case de bilete. Trebuie sa suporti persoane care put frecandu-se de tine. Unii sunt si f. enervanti, chiar impertinenti. Viata lor mizerabila a fulminat in punctul de "TAXATOR-CONTROLOR" si se cred tatal tuturor. Cand ai intrat pe "masina lui/ei", esti dator sa faci tot ce-ti porunceste, ca te ia mama dracu'.
7.   MOE pdl! trimis de
(10 iun 2011, 22:58:48
Lungu, iar ne-a dat-o la "caca"! E mana-n mana cu acest romaniuc! Le propun sa ne-o suga cu 20% mai mult!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei