Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2011 - Anul XVI, nr. 135 (4733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oltean: Noaptea când nu pot să dorm din cauza grijilor mă gândesc la cine va candida în noile judeţe

Vineri, 10 Iunie 2011 (14:45:57)

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, susţine că noaptea, când nu poate dormi din cauza grijilor politice, se gândeşte la cine va candida din partea PDL în cele opt noi judeţe pe care le va avea ţara după ce va fi modificată actuala structură administrativ-teritorială.

"Din discuţiile de până acum, se vrea transferul consiliului judeţean care funcţionează acum la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud de exemplu la nivel judeţului viitor cu un preşedinte, poate doi-trei vicepreşedinţi şi un consiliu judeţean format din consilieri aleşi prin vot direct ca şi până acum. Consiliul Judeţean va exista. Nu s-a discutat dacă numărul actual de consilieri de la nivelul unui judeţ va fi restrâns sau va fi mărit. Sunt chestiuni care vor fi lămurite prin acte normative subsecvente celui despre care am vorbit până acum", a declarat Ioan Oltean, vineri, într-o conferinţă de presă.

Întrebat în câte din noile judeţe PDL vrea să aibă preşedinţi de consilii judeţene, Oltean a spus că nu aceasta este preocuparea Guvernului, ci a partidului, el în calitate de secretar general fiind cel care îşi face griji în acest sens.

"Noaptea când nu pot să dorm din cauza grijilor politice mă gândesc şi eu cine va candida dincolo sau dincoace şi cine îl bate pe X sau pe Z", a spus liderul PDL, citat de corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat dacă PDL vizează să conducă majoritatea viitoarelor consilii judeţene, Oltean a răspuns: "Normal. Vrem să conducem suficient de multe ca să fim mai buni decât ceilalţi".

El a declarat totodată că ştie care sunt o parte dintre candidaţii care vor putea câştiga alegerile în noua formulă administrativ-teritorială cu opt judeţe în loc de 41.

"Ştiu deja cine sunt candidaţii la o parte din judeţele mari", a spus el.

Ioan Oltean a afirmat că judeţele mici nu ar trebui să îşi facă griji din cauza viitoarei reorganizări administrativ-teritoriale.

"Eu cred că, printr-o asemenea formă de reorganizare (cu opt judeţe - n.r.), au de câştigat în primul rând judeţele care au fost până acum într-un fel sau altul neglijate de către structurile guvernamentale fiindcă proiectele se vor dezvolta la nivel regional şi vor avea în vedere în primul rând zonele mai puţin dezvoltate, iar resursele financiare vor fi dirijate direct spre autorităţile locale ceea ce înseamnă un plus de depolitizare a împărţirii resurselor financiare", a spus el.

Guvernul îşi va asuma răspunderea pe actul normativ care vizează reorganizarea administrativ-teritorială a României în opt judeţe, a anunţat, vineri, secretarul general al PDL, Ioan Oltean, care a precizat că se doreşte ca alegerile locale din 2012 să aibă loc în baza noii legi.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Oltean: Noaptea când nu pot să dorm din cauza grijilor mă gândesc la cine va candida în noile judeţe.
 Vizualizări articol: 538 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oltean: Noaptea când nu pot să dorm din cauza grijilor mă gândesc la cine va candida în noile judeţe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei