Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2011 - Anul XVI, nr. 135 (4733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duţă: Căutăm cadrul juridic pentru eventuala despăgubire a pacienţilor care şi-au luat medicamente

Vineri, 10 Iunie 2011 (13:53:25)

Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a declarat, vineri, că va căuta cadrul juridic pentru a vedea dacă ar putea returna bolnavilor banii cheltuiţi pe medicamentele pe care le-au luat din banii proprii întrucât medicii de familie nu le-au eliberat reţete compensate şi gratuite.

"Căutăm cadrul juridic pentru pacienţii care şi-au luat singuri medicamente. Vom vedea dacă le-am putea da banii înapoi pentru că vina este a noastră şi a medicilor", a declarat preşedintele CNAS, într-o conferinţă de presă.

Duţă a salutat decizia medicilor de familie care au anunţat vineri încetarea protestelor şi a mulţumit doctorilor, aproape 50%, care au semnat contractul-cadru indiferent de divergenţe. Preşedintele CNAS a susţinut că "din păcate", nu ştia de decizia medicilor de familie de a renunţa la proteste, dar că a aflat acest lucru dintr-un comunicat al MS.

"Aş vrea să salut decizia medicilor de familie care astăzi (vineri - n.r.) au anunţat încetarea protestelor şi să mulţumesc medicilor care au semnat contractul-cadru indiferent de diverţele din sistem. Adresez scuze tuturor medicilor corecţi din sănătate, dar acuzele se îndreptau către aceia care fraudeză sistemul, nu spre majoritatea celor corecţi", a mai spus Duţă.

În aceste condiţii, perioada pentru semnare contractului cadru va fi prelungită, a anunţat preşedintele CNAS. "Va fi prelungită perioada de încheiere a contractelor cu cât va fi nevoie. Contractele se încheie retroactiv începând cu 1 iunie", a spus Lucian Duţă.

El a declarat că vrea să găsească soluţii corecte pentru finanţare de la 1 ianuarie 2012.

"Recunosc că acest segment este subfinanţat, exprim hotărârea de a continua toate demersurile pentru reformarea sistemului, introducerea pachetului de bază şi transparentizarea sistemului medical", a spus Duţă.

Ca o soluţie, el a precizat că va fi revăzut procentul acordat medicinei de familie astfel încât acesta să crească din 2012. Preşedintele CNAS a opinat că bugetul ar putea creşte cu câteva zeci de milioane de lei prin creşterea cu aproape 300.000 a numărului de contracte de muncă, după intrarea în vigoare a noului Cod al muncii.

În plus, el a ţinut să adauge că este nevoie de un pachet de servicii de bază şi de o nouă lege a clawback-ului, care ar putea produce o predictibilitate a consumului de medicamente. "Vom pregăti o ordonanţă de urgenţă pentru o nouă lege a clawback-ului care va aduce predictibilitate a consumului de medicamente", a declarat Duţă.

"Reprezentanţii Patronatului Naţional al Medicilor de Familie şi cei ai Asociaţiei Medicilor de familie l-au informat vineri dimineaţă pe ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, că recomandă medicilor de familie să depună dosarele în vederea semnării contractelor", se arată într-un comunciat remis de Ministerul Sănătăţii.

Astfel, începând de marţi, toţi medicii de familie vor elibera reţete pentru medicamentele compensate şi gratuite şi vor semna trimiteri către cabinetele medicilor de specialitate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Duţă: Căutăm cadrul juridic pentru eventuala despăgubire a pacienţilor care şi-au luat medicamente.
 Vizualizări articol: 586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duţă: Căutăm cadrul juridic pentru eventuala despăgubire a pacienţilor care şi-au luat medicamente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei