Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2011 - Anul XVI, nr. 135 (4733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Tiberiu AVRAM

Tiberiu AVRAM


Costel Ignătescu împotriva lui Gheorghe Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din luna aprilie, Direcţia de Control din cadrul Ministerului de Turism este reprezentată, în judeţul Suceava, şi de Costel Ignătescu. Probabil numele vă este cunoscut. Este vorba despre domnul care a condus o bucată de vreme filiala locală a Partidului Conservator şi a fost patronul postului tv Antena 1 Suceava. Ce s-a ales de cele două, eu, personal, nu ştiu. Ştiu sigur că domnul Ignătescu nu mai are nici partid, nici televiziune în judeţ. Aşa că, în lipsă de ocupaţie, domnia sa s-a înscris la concursul pentru postul de expert al Ministerului Turismului. Cică despre acest concurs a fost anunţat de un prieten, care are nu ştiu ce relaţii la minister. Prietenul respectiv l-a anunţat, că doar nu era nebun să-i pună şi vreo pilă. Costel Ignătescu s-a pus cu burta pe carte, s-a prezentat la concurs şi l-a luat. Cu ce notă? Nu mai contează, să spunem doar că a fost suficientă pentru a deveni expert. Expert în acţiuni de control, în domeniul turismului. Nu ştiu ce a învăţat domnul Costel pentru examen, ştiu doar ce aplică. Într-o perioadă în care lucrurile merg cum merg, domnul Costel calcă hotelurile şi pensiunile din judeţ, după ce îşi anunţă, din timp, sosirea. Intră cu pieptul bombat şi începe să caute nod în papură. În mai puţin de două luni, i s-a dus vestea, iar investitorii din turism au ajuns să-i ştie de frică. Domnul Costel împarte în stânga şi-n dreapta amenzi de zeci de milioane. E darnic, că doar nu dă de la el. Unii ne-au povestit că domnul Costel le-a cerut diverse lucruri sau servicii, dar eu cred că respectivii sunt, vorba aia, cu capul. Cum să se preteze un expert guvernamental la aşa ceva? Eu refuz să cred că se poate.

Problema este că, la nivelul judeţului, avem o mare contradicţie. Pe de o parte este Gheorghe Flutur, care se zbate să dezvolte turismul în zonă. Pe de altă parte vine domnul Costel Ignătescu, care-i jecmăneşte pe cei care au investit în turism. Să lămurim un lucru. Nu le plâng de milă proprietarilor de hoteluri sau pensiuni, mai ales că în cazul unora evaziunea fiscală e în floare. Dar cei care-şi văd de treabă trebuie protejaţi. Nu de lege, să fie clar. Ne batem cu pumnul în piept că suntem în Uniunea Europeană, dar apucăturile noastre sunt de pe vremea bolşevicilor. Am scris, nu de mult, despre cum sunt trataţi investitorii în Germania, chiar şi cei din turism. Vine organul de control, omologul lui domn Costel, se uită în stânga şi în dreapta şi vede ce nu e bine. Te cheamă apoi pe tine, patron, şi îţi spune ce nereguli a găsit. Nu ţipă, nu dă cu bâtă şi, mai ales, nu amendează. Ci pune în vedere patronului să îndrepte greşelile. După un timp, vine iar în control. Poate ai reuşit să faci tot ce ţi-a spus, poate nu. Dar dacă vede că ai încercat, că eşti bine intenţionat, tot nu te amendează. Omologul lui domn Costel din Germania este conştient de faptul că rolul lui nu este, în primul rând, de sancţionare. Ci de prevenire. El este un prieten al investitorului, deoarece este conştient că din taxele plătite de investitor la stat îşi ia salariul. Poţi să-i explici asta şi lui Costel al nostru? Şi dacă îi explici, va înţelege?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Costel Ignătescu împotriva lui Gheorghe Flutur.
 Vizualizări articol: 2911 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 16 voturi
Costel Ignătescu împotriva lui Gheorghe Flutur4.5516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei