Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 10 iun 2011 - Anul XVI, nr. 135 (4733)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Născuţi retraşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

A fost abia al treilea meci jucat vreodată cu Brazilia de naţionala României. Ultima dată mai jucaserăm cu ei acum aproape 40 de ani. Nici generaţia lui Hagi n-a apucat să evolueze împotriva brazilienilor. Atunci, în ‘94, semifinala aia cu Bebeto şi Romario ar fi fost cel mai important meci din istoria fotbalului românesc. Erau mugurii prezenţei lui Ronaldo la naţională, un puşti ţinut tot turneul pe bancă de un antrenor fricos (Parreira). Acum, în 2011, am fost invitaţi să onorăm meciul de retragere al acelui puşti, după o carieră fabuloasă. Ca şi Hagi, a jucat şi la Barcelona şi la Real, şi e suficient să spunem că nu este blamat pentru asta de suporteri, cum este, de pildă, Figo. Are şi va avea pentru multă vreme recordul de goluri înscrise la turneele finale de Cupă Mondială, acolo unde Mutu nici măcar n-a călcat vreodată. Iar noi, noi ce-am făcut? Unii jucători, născuţi retraşi, au preferat să plece în vacanţă. Ce vacanţă i-o mai fi trebuit lui Mutu, nu s-a săturat după atâtea suspendări?! Şi oricum pentru el nu mai e mult şi vine vacanţa mare, aia definitivă. Sper să nu-i organizăm meci de retragere. Pe urmă, Săpunaru, alt băiat de caracter... În timpul meciului cu Bosnia, când suporterii rapidişti de la peluză scandau măscări la adresa Stelei, s-a întors şi a strigat cu ei, deşi în faţa sa se afla un coleg de naţională de la Steaua (Tătăruşanu). Ce să-i mai ceri, cum poate el să înţeleagă ce-i aia Brazilia şi Ronaldo?! E adevărat, toate astea s-au întâmplat pe fondul vidului de autoritate de la echipa naţională. Şi juniorul Lucescu a ales să dea bir cu fugiţii înaintea acestui meci cu Brazilia, deşi putea măcar să ducă sezonul până la capăt, că doar, nu-i aşa?, nu se scufunda planeta...

Pentru a încheia într-o notă mai veselă, să vă spun că la meciul cu Bosnia, am reperat la masa presei o domnişoară care purta un tricou al echipei naţionale. Al cui jucător credeţi că era? Aţi ghicit, Moţi! Cu câteva zile înainte, mă întâlnisem la un service auto cu Tică Dănilescu, oficialul lui Dinamo. Pentru că recepţionerul l-a băgat mai peste rând, i-a dăruit un tricou cu Dinamo din lotul de protocol, pe care-l ţinea în portbagaj. De data asta n-aţi ghicit, nu era cu Moţi, era cu... Boştină! Profit de ocazie pentru a lansa un anunţ de mică publicitate, rubrica antichităţi: dau un Bobby Verdeş în tricoul Universităţii Craiova pentru unul cu Adrian Matei la Steaua, Dinamo sau Rapid. Accept şi FC Naţional!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Născuţi retraşi.
 Vizualizări articol: 891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Născuţi retraşi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei