Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2011 - Anul XVI, nr. 122 (4720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD: Disponibilizările în MAI nu se fac prin HG pentru a nu se da plăţi compensatorii

Joi, 26 Mai 2011 (13:48:10)

Purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că reorganizarea MAI nu se face prin Hotărâre de Guvern pentru ca angajaţii disponibilizaţi să nu primească plăţi compensatorii.

Vasilescu a afirmat că Guvernul vrea să evite acordarea de plăţi compensatorii angajaţilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor care vor fi disponibilizaţi şi de aceea reorganizarea ministerului nu se face printr-o Hotărâre de Guvern.

Ea a declarat că disponibilizările din MAI nu se justifică prin numărul mare de poliţişti raportat la populaţie, statisticile arătând că România are un deficit de personal în domeniu.

"Vreau să demontăm o minciună, că diponibilizările se fac din cauza faptului că România are cel mai mare număr de poliţişti pe mia de locuitori din UE. Ultima statistică Eurostat dovedeşte faptul că România se află pe locul 18 în UE ca şi număr de poliţişti la mia de locuitori. Italia are o medie de 5,66, Spania de 5,39, Bulgaria are 4,36 de poliţişti la mia de locuitori, Ungaria 3,34, Polonia 2,63, România 2,28. Aşadar, este o altă minciună pe care ne-o serveşte puterea portocalie ca să poată face astfel de disponibilizări", a mai spus Vasilescu.

Premierul Emil Boc i-a cerut ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, o analiză a posibilelor variante alternative de restructurare a ministerului, analiză care urmează să îi fie prezentată în perioada următoare, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.

Camera Deputaţilor nu repsins, marţi, proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile. Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.

Şefii structurilor din Ministerul Administraţiei şi Internelor, reuniţi marţi seară într-o şedinţă extraordinară convocată de ministrul Traian Igaş, au găsit însă o soluţie alternativă pentru continuarea restructurărilor, în contexul respingerii proiectului privind disponibilizările din MAI, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX surse din minister.

Proiectul de lege care stabileşte reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul MAI, a fost aprobat în 7 martie de Guvern şi transmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgenţă.

Proiectul privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede că numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publici şi personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor de credite astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea în cheltuielile bugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate.

Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD: Disponibilizările în MAI nu se fac prin HG pentru a nu se da plăţi compensatorii.
 Vizualizări articol: 558 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD: Disponibilizările în MAI nu se fac prin HG pentru a nu se da plăţi compensatorii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei