Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2011 - Anul XVI, nr. 122 (4720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Sunt unii din propriul lui partid care îi dau lecţii lui Boc, dar uită când l-au blocat

Joi, 26 Mai 2011 (17:02:24)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, că sunt în PDL politicieni care "îi dau lecţii" premierului Emil Boc, dar "uită când l-au blocat", referindu-se la măsură de majorare a TVA luată în defavoarea reducerii temporare a pensiilor.

"În primul rând, a fost refuzat în propriul lui partid, da? Deci, după ce am stabilit cu el, premierul s-a dus... Am considerat că asta e varianta şi am făcut socoteala că un TVA crescut nu-l mai poţi retrage câţiva ani, că el generează imediat creşterea preţurilor, dar nicidecum dacă-l reduci, nu mai generează scăderea lor şi atunci am spus: hai să ne asumăm o soluţie aspră, dar mult mai corectă, inclusiv pentru pensionari. Să nu mărim TVA. Mergem pe o reducere de pensie 10-15%, revenim cu parte din scăderea de pensie la 1 ianuarie, cum s-a revenit acum la salarii şi cu partea a doua la 1 ianuarie 2012. Premierul s-a dus la propriul lui partid. Cam observ că sunt unii din propriul lui partid care îi dau lecţii, dar uită când l-au blocat", a declarat Traian Băsescu.

El a mai spus că Emil Boc a încercat să-şi găsească aliaţi în interiorul coaliţiei de guvernare.

"S-a dus totuşi la coaliţie, sperând că-şi face aliaţi din celelalte partide. Sigur că nu şi-a făcut, şi atunci s-a adoptat această soluţie, care era alternativa la reducerea, la procesul de reducere a deficitului şi această soluţie a încetinit reluarea creşterii economice cu cel puţin şase luni", a adăugat şeful statului.

El a mai spus că "toţi încruntaţii şi toate doamnele încruntate", când a spus de reducerea pensiilor, "aveau spume şi prin ochi le ieşeau şi prin urechi şi peste tot".

"Acum spun: «e vinovat Guvernul că nu a făcut-o», dar ei au creat o atmosferă atât de rea şi până la urmă guvernele trebuie să guverneze şi într-o atmosferă care să-ţi dea sentimentul că poţi să faci ceea ce vrei să faci. Deci, demagogia e mult prea mare. Ce vă pot spune însă - şi este regretul meu major - că prin măsura care s-a luat, nu numai încetinirea, reluarea creşterii economice a fost întârziată şi de aceea avem o reluare a creşterii în U şi nu în V, cum ar fi cazul într-o ţară emergentă, cum e România", a mai spus şeful statului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în urmă cu o săptămână, la o conferinţă organizată de "Ziarul Financiar", că creşterea TVA la 24% a fost o eroare politică, susţinută inclusiv de "marii bărbaţi care s-au duelat la Convenţia PDL", care a întârziat ieşirea din recesiune cu cel puţin şase luni.

Guvernul a intenţionat anul trecut să reducă pensiile şi a promovat măsura în Parlament, dar a fost obligat să recurgă la majorarea TVA după ce Curtea Constituţională (CC) a respins această propunere, a declarat, joi seara, premierul Emil Boc.

"Decizia Curţii Constituţionale, din nefericire, ne-a adus în situaţia să recurgem la a doua soluţie. Noi am mers în paralel cu reducerea cu 15% a pensiilor, dar decizia Curţii Constituţionale ne-a obligat să luăm o altă decizie", a spus Boc, întrebat de jurnalişti cum comentează declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu privind majorarea TVA.

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat, miercuri, că reducerea pensiilor, măsură vizată anul trecut de Guvern, ar fi fost o soluţie mult mai bună decât majorarea TVA şi ar fi ajutat România să iasă mai rapid din recesiune, însă nu a avut suficient sprijin politic. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Sunt unii din propriul lui partid care îi dau lecţii lui Boc, dar uită când l-au blocat.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu: Sunt unii din propriul lui partid care îi dau lecţii lui Boc, dar uită când l-au blocat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SE MAI SCHIMBA OAMENII ... trimis de
(26 mai 2011, 23:58:47
A AVUT DREPTATE REPORTERUL CARE A LANSAT CELEBRA EXPRESIE DESPRE PARLAMENTARI :" DUSMANI IN DIPLOMATIE SI UNITI IN HOTIE " SA TRAITI BINE !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei