Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2011 - Anul XVI, nr. 122 (4720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decanul Baroului Alba,reţinut de DNA,cercetat pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe grave

Joi, 26 Mai 2011 (17:01:36)

Avocata Doina Scutea, decanul Baroului Alba, reţinută, joi, pentru 24 de ore, este cercetată pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, cu un prejudiciu de două milioane de euro, iar în acest dosar este inculpat omul de afaceri Dorel Tamaş, informează DNA.

Potrivit DNA, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba Iulia o cercetează pe Doina Scutea, decan al Baroului Alba, în pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi au dispus reţinerea acesteia pentru 24 de ore, urmând ca în aceeaşi zi să fie prezentată Curţii de Apel Alba Iulia cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Conform ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, în 14 mai 2008 Dorel Cristian Tamaş, în calitate de administrator al S.C. Ardeleana S.A., şi o societate comercială din Cluj Napoca au încheiat un antecontract de vânzare - cumpărare cu privire la vânzarea hotelului "Continental” din acelaşi oraş.

Preţul tranzacţiei a fost stabilit la 10.000.000 euro, din care a fost achitată suma de 2.000.000 euro cu titlu de avans, diferenţa urmând să fie plătită la finalizarea vânzării.

Cu această ocazie, Tamaş le-a ascuns viitorilor proprietari că în cazul imobilului care făcea obiectul antecontractului erau începute proceduri de retrocedare în baza Legii nr. 10/2001 de către Colegiul Reformat Debreţin şi separat de către Eparhia Reformată din Ardeal.

În acest context, avocata Doina Scutea a participat la negocierea contractului alături de Dorel Tamaş şi, în virtutea profesiei de avocat, le-a creat convingerea reprezentanţilor firmei care se angajase să cumpere hotelul că imobilul nu are probleme juridice şi că aspectele consemnate în Cartea Funciară corespund situaţiei reale.

Prejudiciul cauzat în acest mod este de 2.000.000 euro, reprezentând suma achitată cu titlu de avans în baza antecontractului de vânzare - cumpărare.

DNA precizează că, în acest dosar penal, Dorel Cristian Tamaş are calitatea de inculpat, fiind cercetat pentru efectuarea unor operaţiuni comerciale ilegale în urma cărora a intrat în posesia unor sume considerabile de bani, pe care le-a folosit în interes personal sau pentru funcţionarea SC Ardeleana SA.

În 1 aprilie, la solicitarea procurorilor anticorupţie, Curtea de Apel Alba Iulia a dispus arestarea preventivă în lipsă a lui Dorel Tamaş, pentru 30 de zile de la momentul prinderii acestuia.

Surse din cadrul anchetei declarau că în acest dosar, pe lângă omul de afaceri, sunt cercetate mai multe persoane, printre care şi un notar public din Alba Iulia.

Dorel Tamaş, în vârstă de 44 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din Alba, cu o avere de peste zece milioane de euro.

Tamaş a deţinut mai multe firme în Alba Iulia, printre care şi fabrica de încălţăminte Ardeleana, însă în ultimii ani şi-a lichidat cea mai mare parte a afacerilor.

Dorel Tamaş deţine şi Hotelul Continental din Cluj-Napoca, pe care în ultimii ani a încercat să îl vândă. Apropiaţii omului de afaceri spun că acesta s-a mutat împreună cu familia în Dubai, unde are proprietăţi.

Pe de altă parte, decanul Baroului Alba, Doina Scutea, a fost trimis în judecată într-un alt dosar, la sfârşitul lunii ianuarie, fiind acuzat de infracţiuni de corupţie.

În 29 aprilie, instanta supremă a admis cererea lui Scutea de strămutare a dosarului de Curtea de Apel Alba Iulia la Curtea de Apel Târgu Mureş.

În acel dosar a fost trimis în judecată şi fostul director al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Alba Anghel-Ştefan Bogin, un om de afaceri din Alba Iulia, un fost angajat al SRI şi un fost consilier în Ministerul IMM-urilor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Decanul Baroului Alba,reţinut de DNA,cercetat pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe grave.
 Vizualizări articol: 610 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Decanul Baroului Alba,reţinut de DNA,cercetat pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe grave0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei