Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 mai 2011 - Anul XVI, nr. 122 (4720)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu:Ce s-a întâmplat la legea privind disponibilizările din MAI,semn de slăbiciune a coaliţiei

Joi, 26 Mai 2011 (13:45:45)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la RRA, răspunzând unei întrebări, că ce s-a întâmplat marţi la legea privind disponibilizările din MAI este un semn de slăbiciune a coaliţiei, dat într-un moment foarte nepotrivit.

Întrebat dacă ce s-a întâmplat la legea privind disponibilizările din MAI este un semn de slăbiciune a coaliţiei, Băsescu a răspuns: "Categoric da".

El a mai spus că, din păcate, semnalul acesta prost vine într-un moment foarte nepotrivit, când România se pregăteşte să iasă pe piaţa internaţională pentru un împrumut de un miliard de euro.

Băsescu a mai spus că a fost vorba despre un semnal consistent de instabilitate politică.

Camera Deputaţilor nu a adoptat, marţi, proiectul de lege privind disponibilizările din MAI, fiind înregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "împotrivă" şi opt abţineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

Camera Deputaţilor este for decizional în cazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.

Proiectul de lege care stabileşte reducerea cheltuielilor bugetare la nivelul MAI, a fost aprobat în 7 martie de Guvern şi transmis Parlamentului spre dezbatere în procedură de urgenţă.

Proiectul privind unele măsuri speciale necesare pentru încadrarea în bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede că numărul de posturi ocupate de poliţişti, cadre militare în activitate, soldaţi şi gradaţi voluntari, preoţi militari, funcţionari publici şi personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor de credite astfel încât să asigure, pentru 2011, încadrarea în cheltuielile bugetare şi în numărul maxim de posturi aprobate.

Bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru acest an este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38% din PIB, acesta prevăzând totodată şi disponibilizarea a 18.000 de angajaţi în 2011, în două etape. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu:Ce s-a întâmplat la legea privind disponibilizările din MAI,semn de slăbiciune a coaliţiei.
 Vizualizări articol: 583 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Băsescu:Ce s-a întâmplat la legea privind disponibilizările din MAI,semn de slăbiciune a coaliţiei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Nu cred ! trimis de
(26 mai 2011, 23:55:17
NU CRED CA E UN SEMN DE SLABICIUNE A COALITIEI CI MAI DEGRABA DE MATURITETE SI INTELEPCIUNE ! GANDITI+VA LA O SITUATIE : FIECARE PARLAMENTAR ARE UN SPOR PT CAZARE (PRINTRE ALTE MULTE SPORURI ) PE LUNA CUPRINS INTRE 90 000 000 - 200 000.000 LEI VECHI . INMULTITI UNA DIN SUME DE MAI SUS CU 12 LUNI APOI CU 350 PARLAMENTARI . IMPARTITI SUMA REZULTATA LA NR DE OAMENI CARE SE PRESUPUNE A FI DISPONIBILIZATI DIN MAI SI O SA OBSERVATI CE SALARII AR AVEA. INTREBARE : AVEM NEVOIE DE CADRE MAI ( POLITIE, ARMATA) ,SAU NE PREOCUPA SOMNUL ALESILOR NOSTR ? E CLAR CA DIN SALARIUL > DE PARLAMENTAR NU-SI POT PERMITE SA PLATEASCA O CAZARE DECENTA ! LE TREBUIE UNA DE LUX:IN TOTALA CONCORDANTA CU PRETENTIILE SECRETAREI SAU AMANTEI ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei