Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 25 apr 2011 - Anul XVI, nr. 96 (4694)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6156 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Barbu: Guvernul nu a luat încă o decizie privind data de adoptare a euro, poate fi 2015 sau o alta

Marţi, 26 Aprilie 2011 (16:23:13)

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, marţi, după şedinţa BPN al PDL, că Guvernul nu a luat încă o decizie privind aderarea la zona euro, precizând că data aderării poate fi 1 ianuarie 2015 sau termenul poate fi regândit.

"Amintesc aici - şi lucrul acesta a fost prezentat şi de primul ministru Emil Boc - că România a aderat la Pactul Euro Plus, care a fost adoptat la nivelul UE, care aduce obiective în plus pe care statele membre ale UE trebuie să le îndeplinească şi cele trei instituţii, respectiv BNR, Administraţia Prezidenţială şi Guvernul vor analiza care este interesul României pentru a adera la zona euro, poate să fie 1 ianuarie 2015 sau poate fi regândită această dată, dar Guvernul nu a luat încă o decizie pe această temă", a precizat Sulfina Barbu.

Ea a mai spus că pentru a adera la zona euro "trebuie să ai cu doi ani înainte deficit 3% obligatoriu la nivel naţional", obiectiv pe care statele membre trebuie să le îndeplinească.

Potrivit lui Barbu, până la sfârşitul lunii aprilie România trebuie să transmită UE Planul Naţional de Convergenţă, în acest plan urmând să fie prevăzute obiectivele referitoare la aderarea la zona euro.

Guvernul va adopta o decizie până la sfârşitul lunii aprilie în ceea ce priveşte termenul de adoptare a monedei euro, în consultare cu Preşedinţia şi Banca Naţională a României, a declarat, marţi, premierul Emil Boc. El a precizat că până la sfârşitul lunii aprilie va fi adoptat şi programul de convergenţă, aflat la acest moment în stadiu de proiect. Documentul va fi transmis Comisiei Europene după ce este adoptat de Guvern.

În proiectul programului de convergenţă pentru perioada 2011-2014, document obţinut de MEDIAFAX, se arată doar că România poate intra în ERM-II, mecanismul european al ratelor de schimb, "în perspectiva anilor 2013-2014", fără să se mai facă însă referire la angajamentul asumat distinct în perioada anterioară, de adoptare a monedei euro la 1 ianuarie 2015. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barbu: Guvernul nu a luat încă o decizie privind data de adoptare a euro, poate fi 2015 sau o alta.
 Vizualizări articol: 378 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barbu: Guvernul nu a luat încă o decizie privind data de adoptare a euro, poate fi 2015 sau o alta0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei