Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mar 2011 - Anul XVI, nr. 75 (4673)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANFP a sesizat Curtea de Conturi, după un control privind funcţionarii publici

Joi, 31 Martie 2011 (15:12:58)

Corpul de control al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) a controlat, de la începutul anului, 21 de autorităţi şi instituţii publice, la care a verificat numirea, reîncadrarea, salarizarea şi organizarea concursurilor, în unul dintre cazuri fiind sesizată Curtea de Conturi.

Reprezentanţii Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici arată, joi, într-un comunicat de presă, că cele 21 de acţiuni de control au vizat instituţii şi autorităţi publice, în prezent alte şapte astfel de verificări fiind în derulare.

"Controalele au fost efectuate fie ca urmare a unor reclamaţii şi sesizări ale unor persoane fizice sau juridice sau ca urmare a unor informaţii prezentate de mass-media, fie din iniţiativa preşedintelui Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici", a precizat sursa citată.

Activităţile de control au urmărit verificarea documentaţiei care a stat la baza obţinerii avizului pentru funcţii publice şi a structurii funcţiilor publice, verificarea şi îndrumarea autorităţilor şi instituţiilor publice privind modul de respectare a legislaţiei referitoare la numirea şi reîncadrarea funcţionarilor publici, precum şi la salarizarea corespunzătoare a acestora, verificarea procedurii privind organizarea şi desfăşurarea concursurilor sau examenelor pentru ocuparea funcţiilor publice vacante şi a documentelor constitutive ale dosarului profesional.

Principalele nereguli constate se referă la neconcordanţe între documentaţia care a stat la baza obţinerii avizului pentru funcţiile publice, lipsa fişelor de post actualizate, a fişelor de evaluare a performanţelor profesionale individuale sau a declaraţiilor de avere/interese şi a declaraţiilor privind activitatea de poliţie politică a funcţionarilor publici.

Potrivit ANFP, au fost descoperite nereguli şi la numirea unor funcţionari publici fără respectarea procedurii de organizare şi desfăşurare a concursurilor sau examenelor, la ocuparea unor funcţii publice de conducere prin promovare temporară fără obţinerea avizului ANFP sau nerespectarea duratei legale de exercitare temporară a acestor funcţii.

În urma controalelor efectuate, ANFP a făcut recomandări cu caracter general şi a stabilit măsuri şi acţiuni corective, îndrumări de specialitate obligatorii.

Totodată, ca urmare a unei activităţi de control a fost sesizată Curtea de Conturi, iar pentru două activităţi de control a fost sesizat Biroul Contencios din cadrul ANFP.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANFP a sesizat Curtea de Conturi, după un control privind funcţionarii publici.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANFP a sesizat Curtea de Conturi, după un control privind funcţionarii publici0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei