Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 feb 2011 - Anul XVI, nr. 48 (4646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un copil dat dispărut în anul 1988 şi-a regăsit familia, în urma investigaţiilor poliţiştilor

Luni, 28 Februarie 2011 (15:30:46)

Un român, aflat la muncă în Cipru, a contactat Poliţia Română pentru a-şi găsi familia pierdută în 1988, după ce părinţii săi au divorţat, iar tatăl său l-a pierdut, însă autorităţile române au emis acte de identitate pe numele copilului, declarat născut în 1982 cu părinţi necunoscuţi.

Luni, mama românului, stabilită în Italia, şi-a recunoscut copilul din fotografiile prezentate de poliţiştii români. Ea a indicat, din mai multe fotografii arătate, poza unui copil de 6-7 ani ce fusese găsit abandonat, în 1 martie 1988, în faţa Policlinicii din Tecuci.

În decembrie 2010, tânărul, care se află la muncă în Cipru, a demarat investigaţii pentru a-şi regăsi familia. El a fost îndrumat către Serviciul Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii au efectuat verificări, în mai multe judeţe, respectiv Iaşi, Galaţi, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti. Au fost comparate informaţiile furnizate la acea vreme de copil, sesizările de dispariţii de copii din acea perioadă, precum şi datele din evidenţele informatizate ale persoanei.

În urma investigaţiilor au fost stabilite cu exactitate datele de identificare ale părinţilor copilului, fiind găsită mama acestuia, pe teritoriul Italiei.

Luni, 28 februarie, poliţiştii Serviciului Urmăriri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale - IGPR i-au prezentat spre recunoaştere Giovanicăi B. (49 de ani), din Iaşi, cu reşedinţa în Italia, fotografiile unor minori cu identitate necunoscută, cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, găsiţi abandonaţi între anii 1988 - 1989, pe raza municipiului Tecuci, judeţul Galaţi, şi a judeţului Brăila.

Fotografia pe care a recunoscut-o femeia prezenta un băiat în vârstă de 6-7 ani, găsit abandonat în faţa Policlinicii din Tecuci, judeţul Galaţi, la data de 1 martie 1988, şi care a fost internat la o casă de copii din judeţul Galaţi. La data găsirii, copilul a declarat că se numeşte Gabi, pe tatăl său îl cheamă "Ghiţă" şi lucrează pe o macara la un şantier de construcţii, iar pe mama sa o cheamă Genoveva şi că mai are două surori, pe care le cheamă Irina şi Cristina.

Printr-o sentinţa civilă a Judecătoriei Galaţi, din anul 1990, copilului i-a fost atribuită identitatea pe care el a declarat-o, pe cale judecătorească, fiind considerat născut în 1982, în Galaţi şi având părinţi necunoscuţi.

Din declaraţia femeii a rezultat faptul că în anul 1988, în timp ce ea se afla în Bucureşti, tatăl copilului, de care era despărţită, a venit la mama ei, în comuna Oţeleni, judeţul Iaşi şi l-a luat pe băiat pentru a-l creşte. Aceasta a anunţat dispariţia copilului la poliţie. "La o lună după ce îl luase, fostul meu soţ a venit în comuna Oţeleni, judeţul Iaşi, dar fără Gabriel şi a afirmat că şi-ar fi lăsat copilul la o familie din Ploieşti, judeţul Prahova. Prin comună, însă circula zvonul că l-ar fi pierdut", a spus femeia.

Din acea perioadă, mama a considerat că fiul ei este cu tatăl. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un copil dat dispărut în anul 1988 şi-a regăsit familia, în urma investigaţiilor poliţiştilor.
 Vizualizări articol: 636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un copil dat dispărut în anul 1988 şi-a regăsit familia, în urma investigaţiilor poliţiştilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei