Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 feb 2011 - Anul XVI, nr. 48 (4646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE: 409 români au fost evacuaţi din Libia; operaţiuni de evacuarea a altor 200 sunt în curs

Luni, 28 Februarie 2011 (14:04:20)

MAE informează că până în prezent au fost evacuaţi din Libia 409 cetăţeni români, precum şi 41 de cetăţeni din alte state membre ale Uniunii Europene, iar în prezent sunt în de desfăşurare, în paralel, mai multe acţiuni pentru evacuarea altor aproximativ 200 de români.

Operaţiunile de evacuare a cetăţenilor români din Libia sunt coordonate de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, aminteşte MAE, iar pentru creşterea eficienţei demersurilor întreprinse sunt folosite, fără excepţie, toate soluţiile de evacuare terestre, maritime sau aeriene, inclusiv cele facilitate prin mecanismul de cooperare consulară europeană.

Un grup de 29 de cetăţeni români a fost îmbarcat de consulul României de la Tripoli pe o cursă MALEV, prin utilizarea posibilităţilor existente în procesul de cooperare consulară europeană. Aceştia au ajuns la Budapesta, de unde sunt transportaţi către România cu un autocar pus la dispoziţie de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Pe de altă parte, patru cetăţeni români urmează să plece, luni, din portul Ras Lanuf cu destinaţia Malta, la bordul unui feribot italian.

Cu ajutorul navei britanice HMS Cumberland au fost evacuaţi, duminică, 42 de cetăţeni români. Vasul urmează să ajungă în Malta luni, de unde vor fi preluaţi de echipa consulară şi transportaţi pe aeroportul din La Valetta pentru a fi îmbarcaţi în aeronavele militare româneşti şi a reveni în ţară pe calea aerului.

MAE aminteşte că menţine operaţional singurul punct de informare, asistenţă şi preluare a cetăţenilor români şi europeni în cadrul aeroportului La Valetta din Malta.

Ministerul depune eforturi pentru repatrierea cetăţenilor români care se află în zone îndepărtate, la distanţe mari de capitala Tripoli.

Astfel, în cursul dimineţii, 79 de români de la Ghadameş se îndreaptă spre frontiera libiano-tunisiană. În acest sens, MAE a trimis un funcţionar consular la Tunis, pentru acordarea de sprijin şi asistenţă în vederea evacuării pe cale terestră a grupului de cetăţeni români. Consulul României de la Tunis este în drum spre punctul de frontieră de la graniţa dintre Tunisia şi Libia pentru a acorda sprijin şi asistenţă consulară şi pentru a soluţiona problematica documentelor de călătorie.

Pentru cei 94 de cetăţeni români de la Sarir Wellfield şi Sarir Plant, compania angajatoare organizează, luni, un convoi către Egipt. Conform precizărilor companiei, aceştia vor fi ulterior repatriaţi pe cale aeriană.

MAE recomandă tuturor cetăţenilor români care se mai află în Libia să părăsească această ţară.

MAE ţine legătura permanent cu cetăţenii români aflaţi încă în Libia, cu familiile acestora din România, precum şi cu firmele angajatoare.

În continuare, în cadrul Departamentului Consular funcţionează, în regim permanent, celula de criză, cetăţenii românii având posibilitatea contactării 24 de ore din 24 linia telefonică +4021.319.21.37.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE: 409 români au fost evacuaţi din Libia; operaţiuni de evacuarea a altor 200 sunt în curs.
 Vizualizări articol: 364 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE: 409 români au fost evacuaţi din Libia; operaţiuni de evacuarea a altor 200 sunt în curs0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei