Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 feb 2011 - Anul XVI, nr. 48 (4646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

AKH Viena: Starea lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte, într-o săptămână ar putea respira fără aparate

Luni, 28 Februarie 2011 (17:47:18)

Teo Trandafir se recuperează după intervenţia chirurgicală la care a fost supusă, funcţiile vitale sunt stabile, iar starea ei se îmbunătăţeşte constant, afirmă reprezentanţii Clinicii AKH din Viena, care se declară optimişti şi speră ca într-o săptămână aceasta să respire fără ajutorul aparatelor.

"Teodora Trandafir se recuperează după procedura chirurgicală majoră la care a fost supusă (...) pentru a-i controla necroza pancreatică şi infecţia intra-abdominală", se arată în cel mai recent comunicat al clinicii vieneze referitor la starea de sănătate a parlamentarului român, dat publicităţii luni.

Şeful echipei medicale interdisciplinare care se ocupă de cazul lui Teo Trandafir, profesorul Michael Gnant, afirmă în comunicat că se fac "progrese zilnice".

"Funcţiile organelor sunt stabile, iar starea pacientei se îmbunătăţeşte constant", afirmă Gnant, şef al Departamentului chirurgie de la Spitalul AKH.

La rândul său, profesorul Spiss, specialist anestezist, afirmă că următorul pas în cazul lui Teo Trandafir va fi restabilirea funcţiei respiratorii proprii şi, implicit, deconectarea ei de la aparatele cu ajutorul cărora în prezent Teo Trandafir respiră. Potrivit specialistului anestezist, în această fază se va ajunge "în următoarea săptămână".

"În ansamblu, echipa medicală (de la AKH, n.r.) este optimistă, pericolul imediat la adresa vieţii pacientei fiind înlăturat cu succes", conchid reprezentanţii Spitalului Universitar din capitala Austriei.

Teo Trandafir a fost supusă, în 24 martie, unei intervenţii chirurgicale majore, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale, anunţa atunci Clinica AKH din Viena, într-un comunicat de presă.

Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale, precizau medicii de la Clinica AKH.

Medicii care au operat-o pe Teo Trandafir mai spuneau că intervenţia a fost un "succes" şi adăugau că aceasta va rămâne sub observaţie în zilele următoare, la Terapie Intensivă.

Clinica AKH anunţa, la începutul lunii februarie, că Teo Trandafir a fost supusă unei proceduri endoscopice, se recuperează bine şi ar putea reveni în ţară "curând". Ulterior, externarea ei a fost amânată, din cauza unei complicaţii septice.

Teo Trandafir a fost transportată, în 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie.

Ea a fost internată la Terapie Intensivă în clinica din Viena, iar echipa medicală a optat iniţial pentru tratament, şi nu pentru intervenţie chirurgicală.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului AKH Viena: Starea lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte, într-o săptămână ar putea respira fără aparate.
 Vizualizări articol: 534 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AKH Viena: Starea lui Teo Trandafir se îmbunătăţeşte, într-o săptămână ar putea respira fără aparate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei