Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 feb 2011 - Anul XVI, nr. 48 (4646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codul Muncii în 8 martie

Luni, 28 Februarie 2011 (15:52:36)

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii marţi, 8 martie, la ora 10.00, iar parlamentarii pot depune amendamente până vineri, la ora 20.00.

"S-a stabilit foaia de parcurs a angajării acestei răspunderi. S-a stabilit termen ca domnul prim-ministru să se prezinte în Parlament pe 8 martie, la ora 10.00. Până atunci, până vineri, la ora 20.00, se vor depune de către cei interesaţi amendamente", a anunţat vicepreşedintele Senatului Ioan Chelaru, după şedinţa Birourilor Permanente reunite.

El a mai spus că, dacă se va depune moţiune de cenzură, documentul fiind în pregătire, probabil va fi stabilită o nouă foaie de parcurs pentru citirea moţiunii, pentru dezbaterea acesteia şi pentru vot.

"Discuţii deosebite nu au fost cu privire la foaia de parcurs. (...) Până vineri se vor depune amendamentele, probabil că sâmbătă şi duminică Guvernul ar trebui să se aplece asupra amendamentelor - eu m-aş bucura s-o facă, dar probabil că nu o s-o facă, iar marţi, ora 10.00, domnul prim-ministru va fi prezent pentru a-şi angaja răspunderea", a mai spus Chelaru.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că proiectul de modificare a Codului Muncii, care a fost aprobat în cursul dimineţii de Guvern, a fost deja trimis Parlamentului, în vederea angajării răspunderii.

Proiectul Codului Muncii "a fost deja trimis la Parlament", a spus Boc, la sediul PDL, înainte de începerea şedinţei BPN al partidului.

Premierul Boc a precizat că nu are emoţii în privinţa unei moţiuni de cenzură care ar putea fi depusă de opoziţie la asumarea răspunderii pe Codul Muncii.

Guvernul a aprobat, luni, proiectul de modificare a Codului Muncii. Premierul Emil Boc şi ministrul Muncii, Ioan Botiş, vor susţine o conferinţă de presă pe această temă la ora 18.15, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Proiectul a fost discutat de Executiv în primă lectură în şedinţa de miercuri, iar Guvernul a anunţat că aşteaptă avizul Consiliului Economic şi Social, înainte de a aproba documentul.

Vineri reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor au analizat noua formă a Codului Muncii, dar fără să ajungă la un acord în privinţa modificărilor.

Opoziţia şi-a anunţa intenţia de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după angajarea răspunderii.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codul Muncii în 8 martie.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul îşi asumă răspunderea pe Codul Muncii în 8 martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei