Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 feb 2011 - Anul XVI, nr. 48 (4646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Antonescu: La moţiune le vom spune celor de la putere "Ridică-te şi umblă! "

Luni, 28 Februarie 2011 (14:00:46)

Copreşedintele USL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că PNL, PC şi PSD au luat decizia iniţierii moţiunii de cenzură după ce Guvernul îşi va angaja răspunderea pentru noul Cod al Muncii.

Antonescu a afirmat, răspunzând unor întrebări, că speră ca parlamentarii din arcul guvernamental să nu mai stea în bănci la votul la moţiune.

"Vom striga către cei de la putere: «Ridică-te şi umblă!». Nu este nevoie de un miracol, este o chestie de conştiinţă", a spus el.

Antonescu a afirmat că moţiunea de cenzură va fi una specială, întrucât va conţine nu doar poziţia PNL şi PSD, ci va fi susţinută oficial de principalele sindicate şi patronate.

Preşedintele PNL a precizat că, odată cu moţiunea de cenzură, partidele din opoziţie vor depune şi o iniţiativă legislativă redactată în comun cu o parte a sindicatelor şi patronatelor, cu privire la Codul Muncii.

Întrebat dacă ar fi bine ca sindicatele să organizeze grevă generală în ziua în care se va vota moţiunea de cenzură, Antonescu a spus că o grevă generală "ar da greutate", însă el nu face sugestii liderilor sindicali.

"Am văzut la moţiunea trecută o sumă de ocări care au incriminat gestul lui Ponta. Este normal ca nişte lideri politici, în limitele discernământului, să fie transparenţi şi să îşi asume lucrul acesta. Eu şi Victor Ponta nu avem nicio inhibiţie în acest sens. Avem datoria să reprezentăm aceşti oameni, iar dacă Traian Băsescu îşi închipuie că ţinând o marionetă ca Boc sau schimbând o marionetă ca Boc cu o altă marionetă şi ţinând în şah cu dosare penale nişte oameni pot guvern liniştiţi împotriva dorinţei a 85% din populaţie, se înşeală", a afirmat Antonescu.

Premierul Emil Boc a declarat, luni, că proiectul de modificare a Codului Muncii, care a fost aprobat în cursul dimineţii de Guvern, a fost deja trimis Parlamentului, în vederea angajării răspunderii.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Antonescu: La moţiune le vom spune celor de la putere "Ridică-te şi umblă! ".
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Antonescu: La moţiune le vom spune celor de la putere "Ridică-te şi umblă! "0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei