Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 28 feb 2011 - Anul XVI, nr. 48 (4646)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Duminica lăsatului sec de carne

Despre înfricoşata Judecată de apoi (I)

 

Predica de duminică se referă la Înfricoşata Judecată de apoi. Să ştiţi că nici un lucru de la întemeierea lumii şi până la sfârşitul veacurilor nu este mai înfricoşat ca venirea Domnului la Judecata de apoi. Nici îngerii nu pot să ne spună cu deamănuntul despre acea preaînfricoşată venire a Domnului, când va judeca toate neamurile pământului de la Adam şi până la sfârşitul lumii. Noi, fiind prea neputincioşi şi nepricepuţi, nu vom putea vorbi despre acea negrăită spaimă şi înfricoşătoare venire a Domnului.

 

"Ziua trâmbiţei şi a strigării"

Dar din cele ce se spune în Sfânta Evanghelie şi din cele ce arată dumnezeiasca Scriptură, precum şi din învăţăturile Sfinţilor Părinţi despre Judecata zilei celei mari, vom însemna aici câteva învăţături după a noastră slabă pricepere despre venirea Domnului la Judecata de apoi. Şi vom arăta mai întâi cu mărturii din Sfânta Scriptură, în ce chip va veni Domnul şi care vor fi primele semne ale venirii Lui. Primele semne care vor vesti venirea Domnului la Judecată vor fi trâmbiţele cele cereşti. Acest adevăr ni-l arată Mântuitorul, zicând: Şi va trimite pe îngerii Săi, cu sunet mare de trâmbiţă (Matei 24, 31). De aceea şi Sfântul Prooroc Sofonie a numit ziua Judecăţii de apoi "ziua trâmbiţei şi a strigării" (Sofonie 1, 16). Marele Apostol Pavel, despre învierea morţilor şi glasul trâmbiţei cereşti, zice:Deodată, într-o clipeală de ochi, la trâmbiţa cea de apoi; căci trâmbiţa va suna şi morţii vor învia nestricăcioşi. Şi în alt loc, arătând că trâmbiţele vor însoţi pe Domnul la Judecată, zice că: Însuşi Domnul, întru poruncă, la glasul arhanghelului şi întru trâmbiţa lui Dumnezeu, se va pogorî din cer (I Corinteni 15, 52-53; I Tesaloniceni 4, 16).

 

Învierea morţilor

Sfântul Ierarh Grigorie Teologul, arătând tăria glasului şi puterea acelor trâmbiţe care vor anunţa venirea Domnului, zice: "Înfricoşat este glasul trâmbiţelor, la care se supun stihiile, care despică pietrele, care vor deschide mormintele, care vor descoperi cele mai dedesubt, care vor zdrobi şi vor sfărâma porţi de aramă şi vor dezlega şi vor risipi legăturile morţii".

Al doilea semn, care se va arăta după sunarea cea cu mare strigare a trâmbiţelor, va fi învierea morţilor. Dar oare, fraţii mei, în ce fel vor fi trupurile drepţilor şi ale păcătoşilor la învierea cea de apoi? Oare vor învia aşa cum le punem noi în sicrie şi în morminte? Nu, căci mare deosebire vor avea trupurile oamenilor la învierea cea de apoi de trupurile de acum. Trupurile drepţilor, în vremea Judecăţii de apoi, vor fi împodobite cu patru daruri alese: cu darul strălucirii, al uşurimii, al subţirătăţii şi al nepătimirii. Deci fiecare trup al celor drepţi, cu nemăsurată rază ca soarele va străluci, după cum şi Însuşi Stăpânul şi Mântuitorul nostru Iisus Hristos a zis: Atunci drepţii vor străluci ca soarele întru Împărăţia Tatălui lor (Matei 13, 43).

 

(Părintele Cleopa)

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Despre înfricoşata Judecată de apoi (I).
 Vizualizări articol: 1716 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Despre înfricoşata Judecată de apoi (I)5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(28 feb 2011, 11:08:27
E o taxă pe credinţă
Şi nu doar în bani se achită
Popa cu (ne ) iubire ameninţă
Şi eu care credeam că (ne ) iubirea’i abolită

Profesorii ( de religie ) fac prozelitism ortodox
Deşi legea spune să se predea Istoria Religiilor
Ne’am obişnuit cu toţii deşi’i un paradox
Propovăduit tot mai des de / din clubul alcoolicilor

Biserica nu’i un tot unitar , din păcate
Una’i ,, de mătase ’’ ... alta’i blamată premeditat
Iisus a fost ortodox ? nu mai ţin minte , frate
Adumi aminte ! ( voiesc să ştiu , neapărat )
1.1  RE: * trimis de
(28 feb 2011, 11:15:03
Zambesc! Mi-a placut poezia, dar si filosofia!
1.2  RE: * trimis de
(28 feb 2011, 20:55:35
pt abecedar.....sa-l pupi pe popa......mai blegule .....si in nici un caz DOMNUL ISUS NU a fos sectar ca tine bai prostovane(prostovana),te tot scarpini de ortodocsi.....s-ai pupi pe toti......
2.   Nu-mi vine sa zambesc! trimis de
(28 feb 2011, 12:12:42
Ma intreb eu,ca cel de pe urma pacatos,voi invia eu la a doua venire a Mantuitorului, pentru viata vesnica sau pentru ocara vesnica?Un lucru stiu sigur:daca tin cu scumpatate poruncile lui Dumnezeu,daca-mi fac un mod de viata trairea dupa aceste porunci scrise cu propriul deget de Insusi Dumnezeu pe tablele de piatra(ca sa dureze peste timp!) pe Muntele Sionului,sansele de a face parte din ceata celor mantuiti care-si vor petrece vesnicia cu El sunt de suta la suta!Atunci nu vor exista decat doua categorii de oameni:mantuitii si... ☭  pt.vesnicie!Atat cat mai suntem vii noi vom alege din ce partid vom face parte!Daca Iisus a fost ortodox? Cred ca e o gluma proasta o asemenea ipoteza ce n-are nici o baza crestineasca !!!Uitati-va la "ortodoxia"de azi si daca seamana cu viata lui IIsus...
3.   Ortodox trimis de
(28 feb 2011, 14:48:28
Ortodoxia (dreapta credinta) nu se descopera din ziar. Eu zic sa mai cititi si altceva, sa practicati credinta. Nu este suficient sa comparati institutia cu individul. Va amagiti si e pacat de voi . Va mananca fundul iadului.
4.   Ce va fii trimis de
(28 feb 2011, 15:23:45
ca va veni o zi in care vom fii judecati se stie, nu se stie cand.... dar va sfatuiesc sa ne ingrijim de sufletul nostru incepand de azi, chiar din acest moment daca nu ai facut-o pana acum..... daca nu stii cum incearca sa afli, sunt atatea modalitati sa ajungi sa ai linistea sufleteasca pe care ti-o doresti ...si atunci nu te vei mai gandi cu teama la ziua judecati pt ca stii drumul pe care mergi duce spre rai....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei