Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2011 - Anul XVI, nr. 20 (4618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tânărul reţinut în cazul furtului unui milion euro nu a mers niciodată la şcoală şi nu avea buletin

Miercuri, 26 Ianuarie 2011 (14:52:39)

Tânărul de 16 ani reţinut în cazul furtului unui milion de euro provine dintr-o familie săracă, nu a mers niciodată la şcoală şi nu avea carte de identitate în momentul reţinerii, astfel că poliţiştii au făcut demersuri pentru eliberarea unui act de identitate provizoriu.

Potrivit reprezentanţilor autorităţii tutelare din cadrul Primăriei Valea Călugărească, Alexandru Tănase, tânărul provine dintr-o familie dezorganizată şi foarte săracă, tatăl său fiind mort, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acesta nu a mers niciodată la şcoală, el nefigurând în evidenţele şcolii generale din satul Rachieri, comuna Valea Călugărească, au declarat corespondentului MEDIAFAX reprezentanţi ai Primăriei Valea Călugărească.

Adolescentul mai are un frate şi o soră mai mici care nu au certificate de naştere, Primăria Valea Călugărească făcând recent demersuri în instanţă pentru a obţine documente de identitate pe numele celor doi copii.

De altfel, nici tânărul, principal suspect în cazul furtului unui milion de euro dintr-o casă din Ploieşti, nu avea carte de identitate în momentul în care a fost reţinut, poliţiştii făcând demersuri pentru înregistrarea lui în evidenţele stării civile şi pentru eliberarea unui act de identitate provizoriu, a declarat pentru MEDIAFAX purtător de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Dan Radu.

Conform reprezentanţilor Primăriei Valea Călugărească familia tânărului trăia din munca cu ziua şi din valorificarea bucăţilor de fier vechi pe care mama şi copiii le colectau din ruinele fostului combinat chimic Romfosfochim, care a funcţionat în Valea Călugărească şi a cărui activitate a fost întreruptă în urmă cu mai mulţi ani.

În urmă cu mai mulţi ani, mama băiatului a muncit ca văcar în satul Rachieri.

Potrivit unor surse locale, băiatul a atras atenţia poliţiştilor după ce a organizat o petrecere în sat, la care au fost chemaţi să cânte lăutari, tânărul dându-le acestora o sumă relativ mare de bani comparariv cu puterea financiară a familiei sale.

La ora transmiterii acestei ştiri, tânărul se află în faţa procurorilor care vor decide dacă va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, susţin surse apropiate anchetei.

Tânărul de 16 ani, unul dintre principalii suspecţi în cazul furtului unui milion de euro dintr-o casă din Ploieşti, a fost ridicat, marţi seară, de la locuinţa sa din satul Rachieri, comuna Valea Călugărească, judeţul Prahova.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Prahova, Radu Dan, declara că este vorba de un tânăr de 16 ani despre care poliţiştii aveau informaţii că ar fi plecat din ţară, în Italia, împreună cu cel de-al doilea suspect în acest caz.

Radu Dan mai spunea că suspectul a fost ridicat de la domiciliul său, care anterior fusese percheziţionat de către anchetatori.

În momentul în care l-au ridicat de la domiciliu, poliţiştii au găsit asupra tânărului suma de 120.000 de euro, bani care erau ţinuţi într-o pungă pe care suspectul o avea ascunsă sub haină.

Ulterior, tânărul şi-a recunoscut fapta în timpul audierilor, el fiind reţinut pentru 24 de ore.

Tânărul a recunoscut că este autorul furtului de un milion de euro şi le-a mai spus poliţiştilor că nu ştie unde se află cel de-al doilea suspect pe care anchetatorii îl caută şi despre care bănuiesc că este coautor al furtului.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, chestorul Sorin Oprea, declara, marţi, că în urma descinderilor făcute de anchetatorii care lucrează la cazul furtului de un milion de euro dintr-o locuinţă din Ploieşti au fost descoperiţi 30.000 de euro în pereţii a două locuinţe din comuna prahoveană Valea Călugărească, satul Rachieri. Banii erau ascunşi între plăcile de polistiren care izolau termic casele şi pereţii de beton ai construcţiilor.

Chestorul Sorin Oprea afirma că proprietarii celor două case au fost audiaţi de către anchetatori cu privire la provenienţa banilor, aceştia fiind incluşi în cercul de suspecţi.

Conform sursei citate, pe lângă cele patru persoane care în noaptea de duminică spre luni au fost oprite în Vama Nădlac şi trimise în Prahova, alte opt persoane au fost incluse în cercul de suspecţi al anchetatorilor. Este vorba despre persoane la care poliţiştii presupun că au ajuns diverse sume de bani din suma de un milion de euro. Cu excepţia bărbatului care a fost oprit în Vama Nădlac şi care a fost arestat preventiv de judecătoria Ploieşti sub acuzaţia de tâlhărie, niciun alt suspect nu a fost arestat în acest caz.

Valentin Gheorghe a fost arestat sub acuzaţia că, la două zile de la producerea furtului, l-ar fi tâlhărit pe unul dintre autorii acestui furt, căruia i-ar fi sustras 10.000 de euro.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Prahova, Radu Dan, declara corespondentului MEDIAFAX că pe lângă cei 30.000 de euro descoperiţi în urma percheziţiilor de la Valea Călugărească anchetatorii au mai găsit, în urma descinderilor, bunuri în valoare de aproximativ 15.000 de euro, despre care se presupune că ar fi fost cumpărate din banii furaţi.

Radu Dan spunea că printre bunurile descoperite se numără aparatură electrocasnică şi un motoscuter, acestea fiind ridicate de poliţişti. Unele dintre aceste bunuri au fost descoperite în cele două locuinţe în care au fost găsiţi şi banii, altele fiind găsite în celelalte cinci locuinţe care au fost percheziţionate în satul Rachieri din comuna Valea Călugărească.

Anchetatorii au făcut în total nouă descinderi imobiliare în acest caz, percheziţionând două locuinţe din Ploieşti şi şapte case din satul Rachieri, comuna Valea Călugărească.

Ancheta în cazul milionului de euro care ar fi dispărut dintr-o casă nelocuită din Ploieşti a fost declanşată după ce o femeie a reclamat furtul la Poliţie. Banii ar fi fost ascunşi într-un geamantan şi proveneau din tranzacţii imobiliare făcute în urmă cu trei ani.

Patru persoane au fost oprite, în noaptea de duminică spre luni, de autorităţile din vama arădeană Nădlac, toate fiind suspecte în cazul dispariţiei sumei de un milion de euro. Cei patru - doi bărbaţi şi două femei, cu vârste cuprinse între 24 şi 32 de ani - se aflau într-un autocar care mergea în Spania.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Arad, vameşii au găsit asupra celor patru persoane suma de 10.000 de euro. Unul dintre bărbaţi le-a declarat anchetatorilor că a găsit suma respectivă într-o groapă aflată în apropierea unei balastiere.

Potrivit unor surse judiciare, cele patru persoane aveau consemn la frontieră din partea anchetatorilor prahoveni.

În noaptea de luni spre marţi, cele patru persoane au fost trimise în Prahova de către autorităţile arădene. Ulterior, una dintre cele patru persoane a fost arestată preventiv, dar nu pentru furt, ci pentru tâlhărie, fiind acuzată că l-a tâlhărit de 10.000 de euro pe unul dintre autorii furtului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul reţinut în cazul furtului unui milion euro nu a mers niciodată la şcoală şi nu avea buletin.
 Vizualizări articol: 429 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânărul reţinut în cazul furtului unui milion euro nu a mers niciodată la şcoală şi nu avea buletin0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei