Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2011 - Anul XVI, nr. 20 (4618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Greblă cere Guvernului să nu mai modifice legi privind fapte penale până nu intră în vigoare Cp

Miercuri, 26 Ianuarie 2011 (15:31:51)

Preşedintele Comisiei juridice a Senatului, Toni Greblă, a declarat, miercuri, că a transmis Guvernului, prin intermediul Ministerului Justiţiei, solicitarea de a nu mai modifica legile speciale care privesc fapte penale până la intrarea în vigoare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Greblă a menţionat că această cerere este justificată de nevoia de a avea o numită coerenţă în elaborarea întregii legislaţii penale, în condiţiile în care Comisia juridică a Senatului dezbate Legea pentru punerea în aplicare a Codului Penal şi modificarea şi completarea unor acte normative care cuprind dispoziţii penale, elaborată de Executiv.

Acest proiect modifică şi pune în accord dispoziţiile dintr-un număr de 300 de acte normative cu caracter special din legislaţia penală, în cadrul dezbaterilor din comisie fiind propuse amendamente privind limitele de pedepse prevăzute pentru anumite infracţiuni.

"Trebuie să parcurgem întreaga lege şi vom adecva corespunzător limitele de pedepse, dar vom vedea şi dacă unele le mai păstrăm în vigoare sau le abrogăm", a ţinut să precizeze senatorul PSD.

Senatorul social-democrat a afirmat că, în cazul faptelor care prezintă pericol pentru sănătatea populaţiei, cum ar fi consumul sau traficul de droguri, se va opta pentru mărirea limitelor maxime ale pedepsei, în timp ce pentru fapte mai puţin grave vor fi adoptate limite de pedeapsă mai reduse, dând judecătorului "o plajă mai mare ca să poată să aprecieze în funcţie de circumstanţele specifice fiecărui caz".

"Sperăm ca, în opera de aplicare a Codului Penal, judecătorii să aplice pedepse al căror cuantum să fie o măsură de a preveni asemenea fapte, dar să şi avem posibilitatea pentru tineri ca aceştia să fie redaţi societăţii prin tratamente în cazul unor infracţiuni mai uşoare", a declarat preşedintele Comisie juridice, Toni Greblă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Greblă cere Guvernului să nu mai modifice legi privind fapte penale până nu intră în vigoare Cp.
 Vizualizări articol: 448 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Greblă cere Guvernului să nu mai modifice legi privind fapte penale până nu intră în vigoare Cp0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei