Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 26 ian 2011 - Anul XVI, nr. 20 (4618)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şerban Mihăilescu: Procurorii anticorupţie au cerut să declar că armele erau pentru Adrian Năstase

Miercuri, 26 Ianuarie 2011 (16:34:31)

Fostul ministru coordonator al SGG, Şerban Mihăilescu, a declarat, miercuri, la ICCJ, că procurorii anticorupţie Mariana Alexandru şi Lucian Papici i-ar fi cerut să declare că armele de vânătoare pentru care a fost trimis în judecată trebuiau să ajungă la Adrian Năstase.

Instanţa supremă a reluat, miercuri, dezbaterile în dosarul în care procurorii anticorupţie l-au deferit justiţiei pe Petru Şerban Mihăilescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului (SGG), pentru primire de foloase necuvenite şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor săvârşită în legătură cu infracţiunea de foloase necuvenite.

La termenul de miercuri al procesului, judecătorii l-au audiat pe acesta, începând astfel cercetarea judecătorească.

Şerban Mihăilescu le-a spus judecătorilor că în timpul audierilor din 2 şi 3 martie 2006 de la DNA, procurorii anticorupţie Mariana Alexandru şi Lucian Papici i-ar fi sugerat în primă fază, şi apoi l-ar fi ameninţat, să spună că armele de vănătoare trebuiau să ajungă la Adrian Năstase.

"În 2006 am fost chemat la DNA şi procurorii mi-au spus că dacă declar că armele sunt pentru Adrian Năstase nu o să păţesc nimic. Am refuzat şi am fost chemat a doua zi, când mi s-a repetat pe un ton tăios să declar acelaşi lucru despre fostul premier şi pentru că mi-am păstrat declaraţia am fost pus sub învinuire", a declarat fostul şef de la SGG.

Mihăilescu a arătat că nu a avut niciodată cunoştinţă despre o astfel de ipoteză şi că fostul său consilier Fănel Păvălache ar fi susţinut în permanenţă în faţa lui că armele erau unele de colecţie şi că erau pentru interesul personal.

În depoziţia sa, Şerban Mihăilescu a arătat că este nevinovat şi că "niciodată", "sub nicio formă", pentru el sau pentru alte persoane, nu i-a cerut lui Fănel Păvălache, denunţător în cauză, puşti de vănătoare.

Fostul şef al SGG le-a mai declarat procurorilor că Păvălache a avut probleme cu legea, fiind trimis în judecată şi condamat pentru fapte de corupţie, încercând să califice denunţul fostului său consilier ca pe un "gest de răzbunare la adresa puterii" şi a sa.

Mihăilescu a precizat, după ce a fost întrebat de procurorul DNA în legătură cu motivele pentru care "într-o seară din primăvara anului 2002" a coborât din sediul Guvernului la o maşină parcată în curtea instituţiei, că la acel moment nu a ştiut precis despre ce era vorba, dar că a făcut acest gest la insistenţele lui Păvălache pe care l-a descris "exagerat de insistent".

"E adevărat că într-o seară din primăvara anului 2002 m-am deplasat în curtea Guvernului unde era parcată o maşină, în portbagajul căreia se aflau mai multe cutii. Una dintre cutii a fost desfăcută iar acolo se afla un obiect care semăna foarte bine cu o armă, o puşcă, dar nicidecum una de colecţie sau clasică sau veche aşa cum susţinea Păvălache că vrea să cumpere", le-a explicat Mihăilescu magistraţilor.

Următorul termen în proces va fi 24 februarie, când va fi audiat denunţătorul Fănel Păvălache.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 12 aprilie 2002 - 30 mai 2002, deţinând funcţia de ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului României, Şerban Mihăilescu a primit de la Fănel Păvălache nouă arme de vânătoare, în valoare totală de 264.000.000 lei vechi, după ce, prin Ordinul nr. 352/15.10.2001, l-a numit pe acesta în funcţia de consilier. În perioada aprilie-octombrie 2002, armele au fost deţinute, fără drept, de către inculpat, fiind depozitate la Vila de protocol nr. 5 din Snagov.

Şerban Mihăilescu a fost iniţial trimis în judecată în 10 mai 2006. În 14 aprilie 2008, prin decizie definitivă, ÎCCJ a decis restituirea la DNA a dosarului pentru îndeplinirea procedurilor legate de procedura specială de urmărire penală aplicabilă miniştrilor. În 10 iunie 2009, Senatul a adoptat Hotărârea nr. 8/2009, prin care cerea urmărirea penală a lui Şerban Mihăilescu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şerban Mihăilescu: Procurorii anticorupţie au cerut să declar că armele erau pentru Adrian Năstase.
 Vizualizări articol: 357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şerban Mihăilescu: Procurorii anticorupţie au cerut să declar că armele erau pentru Adrian Năstase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei