Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 ian 2011 - Anul XVI, nr. 16 (4614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Uniunea Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare pichetează, de luni, Ministerul Agriculturii

Vineri, 21 Ianuarie 2011 (15:57:26)

Aproximativ 100 de sindicalişti din Uniunea Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare vor picheta, de luni, sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, nemulţumiţi de blocarea totală a finanţării activităţii ANIF şi de bugetul pe 2011.

Uniunea Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare, membră a CNS "Cartel Alfa", va picheta sediul Ministerului Agriculturii în fiecare zi, începând de luni, între orele 10.30 şi 13.30, la acţiune fiind aşteptaţi zilnic aproximativ 100 de salariaţi, au anunţat reprezentanţii organizaţiei sindicale, într-un comunicat de vineri.

Sindicaliştii protestează faţă de blocarea totală a finanţării activităţii ANIF RA, prin Legea 281/2010 care abrogă Normele metodologice privind alocarea şi acordarea subvenţiei de la bugetul de stat pentru acoperirea unor categorii de cheltuieli necesare desfăşurării activităţii de îmbunătăţiri funciare, dar şi faţă de alocarea prin Bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2011 doar a 35 la sută din suma solicitată de ANIF în vederea funcţionării.

"Restructurat ca o condiţie a unui împrumut de 80 milioane de dolari, acordat României de Banca Mondială, aflat în monitorizarea FMI şi constrâns de politica agricolă comunitară, sectorul de îmbunătăţiri funciare simte cuţitul ghilotinei", au susţinut reprezentanţii organizaţiei sindicale, în comunicatul citat.

Sindicaliştii amintesc că România a fost afectată în ultimii ani de transformări climaterice ce au avut ca efect fenomene periculoase generatoare de dezastre, precum inundaţii, alunecări de teren, ruperi de diguri la Dunăre şi pe râuri interioare, eroziuni puternice ale solului sau secetă. şi că pe plan mondial se anunţă criză alimentară.

În acest context, sindicaliştii se întreabă cine îşi asumă responsabilitatea pentru retragerea personalului de pe cei 2.199 de kilometri de diguri, din care 1.100 kilometri la Dunăre, pentru abandonarea lucrărilor din Balta Ialomiţei şi din Insula Mare a Brăilei, a celor 114 baraje pentru atenuarea viiturilor şi a celor 183 cantoane de apărare, precum şi a celor 3.860 de staţii de pompare de irigaţii şi de desecări. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uniunea Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare pichetează, de luni, Ministerul Agriculturii.
 Vizualizări articol: 616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uniunea Sindicatelor din Îmbunătăţiri Funciare pichetează, de luni, Ministerul Agriculturii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei