Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 ian 2011 - Anul XVI, nr. 16 (4614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste trei luni

Străzile Sucevei vor fi supravegheate de camere video, monitorizate de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În aproximativ trei luni, tot ce facem pe stradă va fi filmat şi supravegheat de la distanţă, prin intermediul a 108 camere video care vor fi montate în cele mai aglomerate locuri din municipiu. “Ochiul magic” care va veghea asupra liniştii şi ordinii publice, pentru prevenirea criminalităţii şi siguranţa cetăţeanului, este un proiect în valoare de aproape 500.000 de euro, iniţiat de Primăria Suceava prin Programul Operaţional Regional.

Cu fondurile europene atrase prin acest proiect vor fi achiziţionate 108 camere video, din care 72 de camere video fixe şi 36 de camere video mobile, 36 de videoservere, 12 servere de monitorizare, 12 monitoare, echipamente de controlare a camerelor mobile, iar pentru crearea unei reţele care să le cuprindă pe toate este necesară instalarea a peste 40.000 de metri liniari de fibră optică şi a zeci de mii de metri liniari de cabluri FTP şi cabluri video.

În urma licitaţiei organizate de Primăria Suceava, al cărei rezultat final a fost dat ieri, implementarea acestui proiect va fi realizată în trei luni de semnarea contractului, de către firma UTI Trafic Management SA Bucureşti, contra sumei de 1.903.133,19 lei.

“Proiectul poate fi considerat un fel de Big Brother, dar scopul său este de creştere a siguranţei cetăţenilor, pentru că vor fi montate camere video în zonele cele mai aglomerate, în pieţe, în şcoli şi grădiniţe”, a spus Ion Lungu, care a precizat că imaginile transmise din tot oraşul vor fi monitorizate de agenţii Poliţiei Locale, care îi vor fi coordona pe colegii lor din teren să intervină în cel mai scurt timp acolo unde sunt probleme.

Dispeceratul central de monitorizare va fi amenajat în sediul Primăriei Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzile Sucevei vor fi supravegheate de camere video, monitorizate de poliţişti.
 Vizualizări articol: 1085 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Străzile Sucevei vor fi supravegheate de camere video, monitorizate de poliţişti4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   F bine! trimis de
(21 ian 2011, 12:02:19
sper ca macar in trafic sa se mai civilizeze omul!
2.   PROIECTUL ESTE FOARTE BUN trimis de
(21 ian 2011, 12:51:29
Trebuia implementat chiar mai repede, este foarte bun proiectul. Acum sper si realizarea sa fie pe masura ca sa fie util.
La aia cu peste 40.000 m de fibra si nu-s cate sute de mii de m de cablu torsadat mai usor ca nu-i metro ☭ .

O ideie buna ar fi sa profitati de ocazie pentru un "sky city" cu fibra ingropata pe arterele principale si sa-i obligati apoi pe furnizori sa treaca prin fibra asta sa nu mai fie atatea cabluri suspendate..
3.   * trimis de
(21 ian 2011, 13:08:48
Îmi place când cetesc despre ,, speranţă ’’
Cum c’o fi bine , sperăm că v-a fi
Un gringo cu caimac pe sub mustaţă
Ne v-a ,, supraveghea ’’ zi de zi

Să vază ochiul portocaliu nemulţumirea
Cum clocoteşte , cum dă’n gropi
Halimaiea din jur ... pervertirea
Şi cortegiul social ,, dirijat ’’ de popi

Să vază big brodher contribuabilul
Cum se’nbulzeşte să’şi achite ,, amenda ’’
Şi’n final Lungul să’i raporteze Fluturelui :
Sucevenii suportă bine ... eutanasierea
3.1  RE: * trimis de
(21 ian 2011, 19:13:05
In ograda lui Basescu/
multi se cred un "Eminescu'/
iar prostia e un dar/
nu-i asa 'ABCDAR ' ?
4.   De asteptat trimis de
(21 ian 2011, 14:10:57
Mda..era de asteptat sa castige o firma clienta partidului de guvernamant. Daca firmele locale de profil nu si-au unit fortele sa castige licitatia si sa atraga fondurile pentru creearea unor cateva zeci de locuri de munca pentru o asa lucrare, sa le fie rusine. Ori nu au avut interes ori li s-au pus piedica. Asa cum si mult promisa (de 3 ani incoace) semaforizare sincronizata in mun. SV s-a realizat asa si proiectul Big Brother va demara si se va finaliza.
5.   Cfryyggfff trimis de
(21 ian 2011, 16:43:08
si daca ocolesc o groapa si calc linia continua si ma vede chiorete, ce se intampla>>??
5.1  RE: Cfryyggfff trimis de
(21 ian 2011, 19:18:45
Ai pus-o ! Linia continua este considerata zid,deci permisul suspendat si amenda.Organul 'chiorete' te vede,cerceteaza,stabileste totul si....hop cu surprize-surprize acasa ,de la postas! Surprize-surprize,dar nu cu Andreea Marin,doar cu amenda si permisul uspendat.
6.   E de bine trimis de
(21 ian 2011, 18:40:34
Frumoasa intiativa de supraveghere"in trecut,prezent si viitor "Dar cu banii acestia sa se asfalteze municipiul Suceava care arata ca dupa bombardamentele din Kosovo.Ne trebuie noua acu camere de supraveghere cum ii trebuie chelului tichie de margaritar.Se desfiinteaza posturile de politie comunale si toti lucratorii sa fie adusi uin muncipiul resedinta e judet pentru mentinerea linistii si ordinii publice.Daca se monteaza sistemul de camere,muncipiul Suceava va arata ca un om imbracat in costum Armani si incaltat cu opinci de guma!!!
7.   O dovada in plus trimis de
(22 ian 2011, 10:27:38
Taranul de prlipca, da dovada de lipsa minimului de bun simt. Intr-un oras in care nu ai drumuri, apa, lumina, sa te manace sa bagi supraveghere video, e cea mai idioata idee. Chiar daca sunt fonduri europene (cel mult 50%, sa nu creada "geniile" din primarie ca punem botu' la minciunile lor), tot se puteau gasi utilizari mai bune la acei bani!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei