Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 ian 2011 - Anul XVI, nr. 16 (4614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Suntem ultimii din Europa în ceea ce priveşte absorbţia reală a fondurilor europene

Vineri, 21 Ianuarie 2011 (19:02:03)

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, susţine că absorbţia fondurilor europene este foarte mică, România ocupând ultimul loc în Europa, şi afirmă că toate autorităţile trebuie să se implice pentru a creşte procentul de absorbţie reală a fondurilor pe care ţara le are la dispoziţie.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Borbely Laszlo, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Mediaş, judeţul Sibiu, că România ocupă ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Este cea mai mare provocare pentru România în perioada următoare. Noi putem să închidem prăvălia şi să ne facem bagajele dacă nu reuşim să absorbim mai multe fonduri. Suntem, din păcate, şi trebuie să spunem pe şleau, ultimii din Europa în ceea ce priveşte absorbţia reală a fondurilor europene", a spus Borbely.

Acesta a afirmat că la ministerul pe care îl conduce situaţia este mai bună decât în alte domenii, deoarece fondurile cheltuite în acest sector sunt mai mari.

"Ministerul Mediului stă mai bine pentru că suntem printre primele trei ministere în ceea ce priveşte absorbţia, dar nu ne încălzeşte acest fapt. Nu ne încălzeşte nici faptul că noi am putea spune că noi doar gestionăm aceste proiecte mari, pentru că responsabilitatea licitaţiei, cheltuirea banului cade în sarcina administraţiei locale. Asta nu înseamnă că nu ne implicăm", a afirmat Borbely.

Potrivit acestuia, săptămânal, specialiştii din subordinea ministerului au avut întâlniri cu autorităţile locale şi cu alţi factori implicaţi în absorbţia acestor fonduri, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

"Sunt unele rezultate. În decembrie, pentru prima dată, faţă de ce s-a planificat a fost absorbţie efectivă de 150 la sută. La începutul anului 2010 am găsit o absorbţie efectivă de 15 milioane de euro, acum avem 100 de milioane. Am evoluat, dar încă este puţin", a spus Borbely.

Acesta a precizat că Ministerul Mediului are încheiate proiecte în valoare de 3,7 milioane de euro, din 5,6 milioane de euro câte i-au fost alocate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Suntem ultimii din Europa în ceea ce priveşte absorbţia reală a fondurilor europene.
 Vizualizări articol: 915 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Suntem ultimii din Europa în ceea ce priveşte absorbţia reală a fondurilor europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei