Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 ian 2011 - Anul XVI, nr. 16 (4614)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Unii pensionari ai MApN spun că au încredere în Oprea şi nu se raliază protestelor din 24 ianuarie

Vineri, 21 Ianuarie 2011 (14:28:27)

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere "Alexandru Ioan Cuza" provenite din Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, vineri, că apreciază declaraţiile ministrului Gabriel Oprea drept justificate şi se disociază de SCMD şi protestele acestuia.

Biroul permanent al Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere "Alexandru Ioan Cuza" provenite din MApN (ANCMRR) precizează, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că apreciază declaraţia ministrului Apărării, Gabriel Oprea, din data de 19 ianuarie, ca fiind "justificată, temeinic documentată, lămuritoare şi corespunzătoare speranţelor marii majorităţi a cadrelor militare în rezervă şi în retragere, a pensionarilor militari".

ANCMRR "Alexandru Ioan Cuza" anunţă că se disociază de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), precizând însă că "în esenţă" cele două asociaţii au acelaşi scop, respectiv apărarea intereselor celor pe care îi reprezintă. "Dar nu putem fi de acord cu metodele «de luptă» ale acestuia (ale SCMD, n.red.): dezbateri nesfârşite la diferitele posturi de televiziune cu atacuri directe la instituţiile statului, organizarea de proteste stradale , acţiuni care duc la denigrarea hainei militare şi a armatei", se arată în comunicat.

"Recomandăm tuturor membrilor noştri să nu participe, pe 24 ianuarie 2011, la marşul organizat de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi să nu uite niciun moment deviza noastră «Patrie, Onoare, Demnitate», să nu uităm că suntem militari şi că educaţia dobândită de-a lungul anilor petrecuţi în oştire ne obligă la un comportament demn şi civilizat. Nu putem terfeli onoarea de militari şi să ne înjosim în faţa poporului român - vezi recentele incidente de la Constanţa - suportând intervenţii în forţă asupra calităţii de militar al Armatei române", se arată în comunicatul semnat de preşedintele Asociaţiei, generalul (r) Mihai Iliescu.

Comunicatul menţionează de asemenea că membrii asociaţiei au încredere în asigurarea dată de ministrul Apărării Naţionale "că dreptatea va triumfa în România".

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate în Rezervă şi în Retragere a postat pe site-ul său un anunţ referitor la o serie de acţiuni de protest ce vor avea loc la 24 ianuarie în Bucureşti şi în toate oraşele reşedinţă de judeţ.

"În reşedintele de judeţ participanţii se vor strânge în faţa prefecturii şi vor depune două somaţii către Preşedinte şi către Guvern", se arată în anunţ.

Membrii Sindicatului anunţă că, la Bucureşti, vor face un marş pornind din Piaţa Revoluţiei la ora 10.00, după întoarcerea delegaţiei pe care o vor trimite cu listele cuprinzând toţi membrii SCMD, având ca obiective sediile MAI, SRI, MApN. Marşul se va încheia în faţa Academiei Militare, după întoarcerea delegaţiei pe care SCMD o va trimite la Cotroceni.

MApN a postat, miercuri, pe site-ul instituţiei situaţia recalculării pensiilor militare, pe baza adeverinţelor de venit, până miercuri, din care reiese că numărul dosarelor procesate este de 25.798, iar în 18.293 de cazuri pensiile cresc.

Astfel, din cele 3.272 de dosare ale pensionarilor cu carieră militară completă, toate pensiile de până în 3.000 de lei cresc, adică pentru 1.913 pensionari militari, iar, în cazul pensiilor peste 3.000 lei, pentru 717 cresc, iar 642 scad.

În cazul pensionarilor cu carieră militară incompletă, din totalul de 22.526 de dosare analizate, din cele 19.262 de pensii sub 3.000 de lei, în cazul a 15.104 este vorba despre o majorare, iar pentru 4.158 despre o reducere.

De asemenea, potrivit sursei citate, din cele 3.264 de pensii peste 3.000 de lei, din categoria pensionarilor cu carieră militară incompletă, 559 pensii vor fi majorate, iar 2.705 scad.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a anunţat, miercuri, că pensionarii militari ale căror dosare nu au fost procesate încă şi ale căror pensii au fost calculate pe baza salariului mediu brut pe economie, vor primi retroactiv sumele ce li se cuvin.

"Pensionarilor militari ale căror dosare nu au fost încă procesate şi care, potrivit legii, au primit o pensie recalculată la nivelul salariului mediu pe economie, le transmit să aibă încredere că vor primi retroactiv pensiile care li se cuvin de la 1 ianuarie anul acesta", a spus Oprea.

"Chiar şi în cazurile particulare în care anumite perioade din carieră nu au fost identificate în arhive, procesul de completare a informaţiilor va continua până când va fi soluţionat şi ultimul dosar", a mai spus ministrul.

Gabriel Oprea a făcut un apel, miercuri, la pensionarii militari, cerându-le "să fie atenţi să nu se lase manipulaţi şi să nu devină instrumente sau victime ale dezinformării", susţinând că "aşa-zişi politicieni au ales să mintă cu neruşinare".

Ministrul Apărării a mai spus că MApN nu are voie să interpreteze efectele juridice ale unor decizii judecătoreşti, dar a fost obligat să ceară opinia Guvernului şi MJ. El a amintit că "punctul de vedere oficial este fără echivoc" şi le-a recomandat celor care au "dubii, comentarii sau observaţii legate de acest punct de vedere", să se adreseze Guvernului şi Ministerului Justiţiei.

Oprea a reamintit că legea este în vigoare, iar procesul de recalculare continuă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unii pensionari ai MApN spun că au încredere în Oprea şi nu se raliază protestelor din 24 ianuarie.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Unii pensionari ai MApN spun că au încredere în Oprea şi nu se raliază protestelor din 24 ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Il cred trimis de
(21 ian 2011, 21:43:30
il cred pe domnul care spune "Recomandăm tuturor membrilor noştri să nu participe, pe 24 ianuarie 2011, la marşul organizat de către Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate şi să nu uite niciun moment deviza noastră «Patrie, Onoare, Demnitate», să nu uităm că suntem militari şi că educaţia dobândită de-a lungul anilor petrecuţi în oştire ne obligă la un comportament demn şi civilizat. Nu putem terfeli onoarea de militari şi să ne înjosim în faţa poporului român- DE CE II DAU DREPTATE ...FIINDCA SI PENSIONARII SIDERURGISTI DIN GALATI AU IESIT ANUL TRECUT IN NUMAR MARE IN STRADA PT RECUNOASTEREA GRUPELOR DE MUNCA ...DAR NU AU REZOLVAT NIMIC ....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei