Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2010 - Anul XV, nr. 269 (4560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ a fost prins

Luni, 15 Noiembrie 2010 (14:13:36)

Cristian Chilat, presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ, a fost prins, luni după-amiază, de poliţişti.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ, Cătălina Bădeanu.

Potrivit unor surse din Ministerul Administraţiei şi Internelor, poliţiştii şi jandarmii l-au găsit pe Chilat datorită informaţiilor furnizate de Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă.

Bărbatul a fost găsit ascuns într-o casă dintr-o comună aflată în apropierea municipiului Piatra Neamţ. Acesta nu era înarmat şi nu a opus rezistenţă în momentul în care a fost ridicat de forţele de ordine.

Conform anchetatorilor, Chilat a fost prins în localitatea Dragomireşti, în casa unei rude a acestuia. În această locuinţă anchetatorii urmează să facă o percheziţie.

Bărbatul va fi dus la Parchetul Tribunalului Neamţ pentru audieri.

Tot la Parchet a fost audiat şi Bogdan Mararu, care a fost împuşcat de Chilat şi a fost externat luni dimineaţă, după ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Mararu a fost audiat în acest caz în calitate de parte vătămată şi urmează ca legiştii să stabilească numărul de zile de îngrijiri medicale de care va avea nevoie victima.

De asemenea, a fost audiat de procurori şi patronul localului unde a avut loc asasinatul, acesta spunând că din poziţia în care se afla nu l-a putut vedea pe atacator.

Cristian Chilat a fost căutat de sute de poliţişti din Neamţ şi din judeţele limitrofe, care au instituit filtre pentru prinderea bărbatului.

De asemenea, Chilat a fost dat în consemn la toate punctele de frontieră din ţară şi au fost distribuite fotografii ale urmăritului atât poliţiştilor, cât şi jandarmilor.

La Piatra Neamţ se află şi şeful Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică, chestor şef de poliţie Dan Valentin Fătuloiu, care va supraveghea ancheta în acest caz şi va analiza activitatea Poliţiei Neamţ în asigurarea ordinii şi siguranţei publice.

Cristian Chilat, zis "Falău", este presupusul autor al asasinatului comis, duminică, într-o cafenea din centrul municipiului Piatra Neamţ, asupra lui Gheorghiţă Mararu, cunoscut membru al unei grupări interlope.

Gheorghiţă Mararu (32 ani) şi fratele acestuia, Bogdan (36 ani), stăteau la masă, duminică la prânz, într-o cafenea din Piatra Neamţ, primul din aceştia fiind împreună cu prietena sa. La un moment dat, în local a intrat Cristian Chilat (40 ani), zis "Falău", care a scos pistolul şi l-a împuşcat de patru ori pe Gheorghiţă Mararu şi de două ori pe fratele acestuia, după care a fugit. Incidentul, petrecut sub privirile îngrozite ale celorlalţi consumatori, a fost înregistrat de camerele video de supraveghere aflate atât în interiorul, cât şi în exteriorul localului. Martorii incidentului au sunat imediat la 112, cerând ajutor.

Gheorghiţă Mararu a suferit patru plăgi împuşcate, trei în zona inimii şi una în abdomen, iar când au sosit medicii avea deja doi litri de sânge în cavitatea toracică şi era în stop cardio-respirator. Medicii i-au făcut masaj cardiac şi i-au acordat primul ajutor, injectându-i şi adrenalină pentru a-i reporni inima, însă victima nu a supravieţuit.

Bogdan Mararu a fost împuşcat de două ori în abdomen şi a fost dus cu ambulanţa la Spitalul Judeţean.

El a fost externat, luni dimineaţă, de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, a declarat medicul Sorin Ciobanu, purtător de cuvânt al unităţii spitaliceşti.

Potrivit medicilor, bărbatul a avut două plăgi împuşcate în zona abdominală, care au fost curăţate şi suturate, fără ca rănile să îi afecteze vreun organ intern.

Parchetul Tribunalului Neamţ a declanşat investigaţii cu privre la împrejurările în care s-a produs incidentul, pentru infracţiunile de tentativă de omor şi omor, dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, cu atât mai mult cu cât din primele date a reieşit că suspectul ar fi folosit arma în mod ilegal.

Surse din cadrul Poliţiei Judeţene Neamţ au confirmat corespondentului MEDIAFAX că bărbatul acuzat că l-a ucis pe Gheorghiţă Mararu şi l-a rănit grav pe fratele acestuia se numeşte Cristian Chilat, din Piatra Neamţ, fiind un vechi duşman al familiei Mararu.

Zis şi "Falău", el fusese eliberat din închisoare înainte de termen, în urmă cu aproximativ trei luni.

Acesta a fost inculpat în 2008 pentru că, la o percheziţie domiciliară, a fost descoperit armament în casa sa. Pistolul automat şi gloanţele au fost cumpărate, de la Torino, în 2007, iar Chilat le-a spus procurorilor că şi-a luat arma pentru că fusese ameninţat cu moartea.

Ulterior, "Falău" a fost a fost arestat pentru incendierea unei maşini de lux a lui Bogdan Mararu, fiind vorba despre un Mercedes E 270 care a fost stropit cu benzină şi distrus. Incidentul s-a produs în mai 2006, iar "Falău" a fost încarcerat ulterior, în urma probelor ADN.

Doi bărbaţi din Piatra Neamţ, ambii în vârstă de 38 de ani, au fost acuzaţi de distrugere, după ce ar fi comis două atentate de tip mafiot în 2007 şi 2008 incendiind două maşini. Cei doi, ale căror identităţi au fost protejate de poliţiştii nemţeni, sunt acuzaţi că au comis două atentate de tip mafiot, în 2007 şi 2008, incendiind maşinile lui Bogdan Mararu şi Petru Voroneanu.

În noaptea de 9 spre 10 mai 2007, un Mercedes ce aparţinea lui Bogdan Mararu a fost incendiat în Piatra Neamţ, iar la începutul lunii ianuarie 2008 a fost incendiat un autoturism BMW X5 care aparţinea omului de afaceri nemţean Petru Voroneanu.

Potrivit IJP Neamţ, la percheziţiile făcute în casele celor doi au fost găsite o armă cu muniţie, o cagulă şi un baston telescopic de intervenţie. Surse din Poliţie declarau că cei doi ar face parte din anturajul lui Puiu Mironescu, care în 2006 a fost ţinta unui atentat mafiot, fiind împuşcat în apropierea locuinţei.

În Piatra Neamţ, seria atentatelor de tip mafiot, prin incendiere, a început în ianuarie 2005, când maşina judecătorului Cristian Catană, un Audi A4, a fost incendiată de persoane necunoscute.

În noiembrie 2005, o limuzină Audi A8, proprietatea lui Gheorghe Mararu, a fost distrusă într-un incendiu produs pe Bulevardul Traian, în zona sediului Asirom.

În februarie 2006, două autoturisme de lux apartinând unor cunoscuţi oameni de afaceri nemţeni au fost incendiate de indivizi necunoscuţi. Tot în februarie 2006, Puiu Mironescu, în vârstă de 34 de ani, a fost împuşcat cu o armă de foc, în faţa blocului în care locuieşte.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ a fost prins.
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Presupusul autor al asasinatului de la Piatra Neamţ a fost prins0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei