Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2010 - Anul XV, nr. 269 (4560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Conducerea Senatului aprobă propunerea de a se comanda un studiu de impact privind Legea educaţiei

Luni, 15 Noiembrie 2010 (15:23:04)

Biroul Permanent al Senatului a aprobat, în şedinţa de luni, propunerea de a se solicita Academiei Române efectuarea unui studiu de impact asupra efectelor Legii educaţiei, estimând că bugetul necesar în acest sens ar fi de aproximativ 14.045 lei.

Iniţiativa, care aparţine senatorului PSD Lia Olguţa Vasilescu, a primit şapte voturi "pentru" şi cinci "împotrivă".

Potrivit documentului, Senatul va solicita Academiei Române efectuarea unui studiu de impact asupra efectelor Legii educaţiei, bugetul necesar estimat fiind de aproximativ 14.045 lei.

Cererea senatorului PSD, preşedintele Comisiei pentru egalitate de şanse, nu a întrunit săptămâna trecută numărul necesar de voturi în Biroul Permanent, cinci senatori votând "pentru" şi cinci "împotrivă", stabilindu-se să fie rediscutată în şedinţa din următoarea săptămână.

Potrivit documentului depus la Biroul Permanent, Lia Olguţa Vasilescu dorea ca Senatul să solicite efectuarea acestui studiu Academiei Române, prin intermediul Centrului de Cercetare a Relaţiilor Interetnice, pentru aflarea "oportunităţii şi efectelor probabile asupra populaţiei şcolare în urma aplicării prevederilor din noua Lege a educaţiei, precum şi modalitatea în care se vor respecta şansele egale pentru copiii români, proveniţi din rândul minorităţilor naţionale".

Conform solicitării, scopul cercetării este identificarea oportunităţii şi necesităţii prevederilor legii în raport cu realităţile locale, trecerea în revistă a prevederilor din legislaţia europeană şi românească în problema minorităţilor şi dacă aceste prevederi respectă legislaţia în vigoare. Cercetarea ar urma să determine elementele care ar pune în situaţia de inferioritate cetăţenii consideraţi "minoritari" şi elementele de discriminare.

Potrivit sursei citate, studiul ar urma să fie aplicat persoanelor cu funcţii de decizie din instituţii care au tangenţă cu Legea educaţiei, grupurilor vizate de actul normativ - familia şi grupurile profesionale, intelectualii şi alte persoane cu opinie şi "de statură socială importantă", cum ar fi politicieni şi întreprinzători, cercetarea la nivel naţional urmând a fi finalizată în aproximativ 16 zile.

Vasilescu estimează că bugetul pentru acest studiu va fi de 14.045 lei, dintre care 4320 pentru cazare, 825 de lei pentru transport, 4000 de lei pentru masă, 900 de lei pentru costurile logistice, 1000 de lei pentru transcripturi şi 3000 de lei pentru interpretare şi raport final.

Concluziile studiului ar urma să fie prezentate plenului Senatului, în şedinţa în care se dezbate Legea educaţiei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conducerea Senatului aprobă propunerea de a se comanda un studiu de impact privind Legea educaţiei.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conducerea Senatului aprobă propunerea de a se comanda un studiu de impact privind Legea educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei