Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2010 - Anul XV, nr. 269 (4560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ideea cauciucurilor de iarnă obligatorii i-a venit lui Boagiu pe ruta Braşov -Capitală

Obligativitatea echipării autoturismelor cu cauciucuri de iarnă a fost o idee care i-a "venit" Ancăi Boagiu când a constatat că circulaţia dinspre Poiana Braşov spre Bucureşti poate fi perturbată de "câţiva fulgi de zăpadă", a povestit, cotidianului "Gândul", titulara Ministerului Transporturilor.

"Acum o lună, în timp ce veneam din Poiana Braşov înspre Bucureşti, au început să cadă câţiva fulgi de zăpadă. Brusc au început ciocnirile între maşini. M-am enervat, i-am sunat pe cei de la Compania de Drumuri şi i-am luat la întrebări. Le-am zis că îi dau afară dacă nu iau măsuri urgente. Ei mi-au spus că nu e vina lor, pentru că toată lumea are cauciucuri de vară. Aşa mi-a venit ideea", a declarat, pentru "Gândul", Anca Boagiu, cu puţin timp înainte să anunţe că s-a răzgândit şi că obligativitatea nu se aplică decât de anul viitor.

"Apoi am întrebat cum e situaţia în alte state europene şi am aflat că Germania tocmai introducea această măsură", a adăugat ministrul.

În săptămâna dintre anunţarea măsurii ca obligatorie începând de anul acesta şi joia trecută, când ministrul a anunţat că e în vigoare abia de anul viitor, atât magazinele de specialitate cât şi service-urile au fost luate cu asalt, se remarcă în articolul din "Gândul".

"La nivelul service-urilor activitatea de montare a cauciucurilor de iarnă a crescut cu 20-25% în medie. Mi-am cumpărat şi eu, ocazie cu care am descoperit că, din cauza anunţului, anvelopele s-au scumpit cu 15-20%. Când le-am comandat, înainte de anunţ, erau 500 de lei fiecare. Când le-am primit erau deja 595 de lei", a declarat, pentru "Gândul", Cristian Muntean, director în cadrul ASSAI, asociaţie care reprezintă interesele a peste 400 de service-uri auto independente.

Ministerul a decis ca prevederea privind obligativitatea echipării cu cauciucuri de iarnă să se aplice şi maşinilor mici, nu numai celor de mare tonaj, nu numai din motive de siguranţă, ci şi din motive economice. "Avem în vedere două chestiuni. În primul rând siguranţa traficului, iar în această privinţă nu trebuie să mai argumentez de ce sunt mai eficiente anvelopele de iarnă. Apoi, este vorba despre costurile pe care le avem pentru decongestionare. Acestea sunt cuprinse între 1.050 şi 1.500 de lei pe oră. Anul trecut am avut cumulat blocaje în trafic de 67 de zile", a explicat Boagiu. Conform calculelor cotidianului, pierderile ar totaliza în acest caz peste două milioane de lei, respectiv cel puţin 470.000 de euro.

Ministrul Boagiu a ţinut să precizeze că aplicarea legii anul acesta, la scurt timp după anunţarea sa, nu este o tentativă de a favoriza pe nimeni. "Am auzit astfel de vorbe cum că sunt favorizate anumite firme. Pe cine să favorizez? Eu am avut în vedere siguranţa traficului şi reducerea costurilor. Nu ştiu care sunt firmele care vor avea beneficii de pe urma acestor măsuri. Cei care au observaţii de genul acesta să demonstreze ceea ce spun", a mai declarat titulara Transporturilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ideea cauciucurilor de iarnă obligatorii i-a venit lui Boagiu pe ruta Braşov -Capitală.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ideea cauciucurilor de iarnă obligatorii i-a venit lui Boagiu pe ruta Braşov -Capitală1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei