Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2010 - Anul XV, nr. 269 (4560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Târg

Peste 500.000 de bucureşteni „au gustat” din Bucovina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Târgul „Produs în Bucovina” organizat la sfârşitul săptămânii trecute în parcul IOR din sectorul 3 din Bucureşti a fost vizitat de peste 500.000 de persoane, bucureşteni şi turişti veniţi în Capitală. Timp de trei zile, de vineri şi până duminică, bucureştenii au putut să guste şi să cumpere produsele tradiţionale din judeţul Suceava, să asiste la spectacolele de muzică populară oferite de Ansamblul „Ciprian Porumbescu”, precum şi de alţi artişti suceveni, printre care Sofia Vicoveanca, Margareta Clipa, Laura Lavric, şi să cunoască meşteşugurile şi tradiţiile bucovinene.

La închiderea târgului, organizat de Asociaţia „Produs în Bucovina” şi Consiliul Judeţean Suceava, preşedintele acestei instituţii, Gheorghe Flutur, le-a mulţumit producătorilor, procesatorilor, meşteşugarilor şi artiştilor suceveni prezenţi la târgul de la Bucureşti. El a arătat că în urma estimărilor făcute la finalul târgului, în cele trei zile s-au vândut peste 17 tone de produse din carne, circa 12 tone de preparate din lapte, precum şi importante cantităţi de mere, fructe de pădure şi alte produse tradiţionale din Bucovina.

„Vreau să mulţumesc primarului Liviu Negoiţă, să le mulţumesc bucureştenilor şi să mulţumesc Asociaţiei Produs în Bucovina, meşteşugarilor, firmelor de turism, pentru că ei au făcut o mare cinste Bucovinei. Şi mă bucur că închidem un ciclu din activitatea Asociaţiei Produs în Bucovina cu o mare izbândă. Vă aşteptăm la Crăciun în Bucovina”, le-a transmis Gheorghe Flutur bucureştenilor veniţi la închiderea târgului.

 

 „Produs în Bucovina” ar putea să ajungă în SUA şi Italia

Şeful administraţiei judeţene a spus că în urma târgului de la Bucureşti, reprezentanţii Ambasadei SUA la Bucureşti au făcut o invitaţie de participare a producătorilor şi artiştilor populari din judeţul Suceava la un târg care va avea loc anul viitor la New York. „Reprezentanţi din ambasada americană ne-au contactat să ne pregătim cu un grup mare format din producătorii noştri şi Ansamblul <Ciprian Porumbescu> pentru a fi prezenţi în luna aprilie a anului viitor la un târg de produse tradiţionale care va avea loc în New York”, a precizat Flutur.

El a adăugat că printre cei care au vizitat târgul de la Bucureşti s-au numărat şi reprezentanţii Camerei de Comerţ din Torino, Italia. Preşedintele CJ Suceava că este posibil ca un Târg „Produs în Bucovina” să fie organizat şi în Torino, pentru promovarea produselor tradiţionale bucovinene şi pe piaţa din Italia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500.000 de bucureşteni „au gustat” din Bucovina.
 Vizualizări articol: 2566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.18/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 11 voturi
Peste 500.000 de bucureşteni „au gustat” din Bucovina4.2511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine! trimis de
(15 nov 2010, 11:24:21
Este foarte buna promovarea pe care o face dl Flutur producatorilor din Bucovina. Probabil marca asta "Produs in Bucovina" vrea sa se concentreze pe producatorii traditionali care incearca sa faca produse cat mai naturale. Ce cauta firme care indeasa carnatii cu E-uri la targul "produs in bucovina"? E drept ca Killer, Facos si altii produc fizic in zona Bucovinei dar nu produc in spiritul acestei campanii adica bio. Ei produc mai mult pe principiul oricarui procesator din Romania: industrial, cat mai multe chimicale pentru a maximiza profitul. Daca Coca Cola avea fabrica in Bucovina se lipea si ea la campanie?
1.1  RE: Foarte bine! trimis de
(15 nov 2010, 13:29:37
Asa ar fi fost normal. Fiindca toata lumea stie ca Coca-Cola e "dã mare porc" happy
1.2  RE: Foarte bine! trimis de
(15 nov 2010, 16:31:47
acidule, bine-ai punctat . bine ca ai scris tu, pt ca m-ai scutit de un mesaj colorat adresat acestei campanii .
2.   Vbnm trimis de
(15 nov 2010, 17:04:46
Bai ,,apa chioara,, inseamna ca nu ai mancat in viata ta un produs bio ca sa faci comparatie si mai afla ca, coca cola are fabrica in Floreni dar este prea mult pentru un tip care probabil isi are originile in BT. Produsele sunt foarte bune iar Flutur face treaba buna pentru judet ca administrator dar ca politic este jalnic.
2.1  RE: Vbnm trimis de
(15 nov 2010, 17:40:04
Da domle, m-ai prins, nu am mancat niciodata produse bio. Bunica-mea imi facea tot timpul in ciuda si-mi turna o lingura de E-uri in carnatii facuti de Craciun, asa de-al dracului, numa sa nu mananc eu un produs bio. Bietul de mine... Ori ai citit pe fuga ce am scris, ori esti sarac cu duhul. Sunt firme care expun in fata CJ Suceava produse ok, care par a fi foarte bune dar langa producatorii traditionali se lipesc si unii producatori industriali care ar trebui indepartati daca se doreste credibilizarea brandului "Produs in Bucovina". Cat despre exemplul meu cu Coca Cola ce sa zic, mai citeste o data poate poate te prinzi si tu pana la urma...
2.2  RE: Vbnm trimis de
(15 nov 2010, 17:52:32
P.S. Cumva off topic dar nu ma pot abtinelaughing) Afla si tu bai "suceveanule" ca fabrica Coca Cola de la Floreni a fost inchisa.
3.   Comentariu trimis de
(15 nov 2010, 19:57:05
Bai papagalule eu nu sunt suceavean cum ai scris tu in ghilimele, mi/ar fi rusine sa spun ca sunt sucevean, sunt muntean din Bucovina nu botosanean ca tine. Am acasa animale si stiu ce inseamna un produs bio. Sa sti ca nu sunt sarac cu duhul, noi va tinem pe voi imputitii care nu produc nimic si care cer. Oricum ,,prietene,, nu intru in polemica cu tine fiindca nu am ce castiga. Daca dumneata o sa renunti la produsele din fast/fooduri o sa intelegi ce inseamna natura. Ai spus de bunica dumneavoastra, bunica dumitale ti/a vrut binele dar nu a avut cu cine. Probabil esti un burtos care mananca si c... la fel ca toti cei care critica........etc etc etc
3.1  RE: Comentariu trimis de
(16 nov 2010, 08:38:22
Dupa cat de inflamat sunteti nu stiu care parte BIO al animalului de curte ati consumat-o! In al doilea rand BIO nu inseamna ca animalul sa traiasca in padure ci sa fie hranit la randu-i tot cu produse BIO. Daca hranim un porc cu cartofi (dumeata poti citi barabule) ce au fost stropiti sau daca pamantul a fost fertilizat chimic, deja nu mai putem vorbi de BIO. Trebuie sa treaca cel putin 5 ani de la ultima fertilizare chimica a terenului si dupa ce se fac analize de laborator terenul poate fi declarat BIO. Exista si un certificat BIO ce se emite pentru a atesta acest fapt. Nu stiu cati dintre consatenii dumneavoastra din Republica Separarista Bucovina au acest certificat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei