Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 nov 2010 - Anul XV, nr. 269 (4560)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Promovare

Proiectul Drumul turistic Suceava – Cluj, lansat în prezenţa premierului Emil Boc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Primul-ministru al României, Emil Boc, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi preşedinţii de Consilii Judeţene din Suceava, Bistriţa-Năsăud şi Cluj au participat sâmbătă la lansarea proiectului „Drumul Turistic Suceava – Bistriţa – Cluj”.

Lansarea proiectului a avut loc în Pasul Tihuţa, la limita dintre judeţele Suceava şi Bistriţa-Năsăud, odată cu recepţia lucrărilor de modernizare a DN 17 de la Suceava la Cluj. Emil Boc şi Anca Boagiu au fost aşteptaţi în pasul Tihuţa cu pâine şi sare, iar după ce au degustat afinata, vinul ars şi pălinca, băuturi tradiţionale în cele trei judeţe, împreună cu şefii administraţiilor judeţene din Suceava, Bistriţa-Năsăud şi Cluj, au tăiat panglica inaugurală a DN 17.

Modernizarea acestui drum de la Suceava şi până la Cluj, pe o lungime de 315 kilometri, a costat 385,37 milioane de euro. Din lungimea totală a drumului modernizat, cea mai mare parte a investiţiei a fost realizată în judeţul Suceava, unde lucrările de modernizare s-au realizat pe o lungime de 139 de kilometri, cu un cost total de 203,05 milioane de euro.

La inaugurarea DN 17 din pasul Tihuţa au mai fost prezenţi prefectul judeţului Suceava, Sorin Popescu şi primarii celor 37 de localităţi din cele trei judeţe prin care trece acest drum naţional.

După inaugurare, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a spus că este bucuroasă că acest drum este în sfârşit gata, investiţia fiind realizată cu fonduri de la bugetul de stat şi dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii.

„Sunt bucuroasă că acest drum a fost finalizat. Dar în calitate de ministru nu sunt bucuroasă că sunt în faţa unui proiect pentru care împrumutul a fost contractat înainte de anul 2000, de către actualul preşedinte Traian Băsescu, atunci ministru al Transporturilor, şi se încheie acum, după 10 ani”, a spus Boagiu.

 

Flutur: DN 17 este coloana vertebrală a Nordului României

În ceea ce-l priveşte pe preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, acesta a spus că odată cu recepţia lucrărilor de modernizare va fi lansat şi proiectul "Drumul Turistic – Şoseaua Nordului Suceava – Bistriţa Năsăud – Cluj”.

„Finalizarea lucrărilor reprezintă un vis împlinit. Sunt 37 de primării de la Suceava la Cluj, pe DN 17, şi pentru noi este un mare avantaj. Este coloana vertebrală a Nordului ţării. Şi pentru ca acest lucru să înceapă să producă efectele care le aşteptăm noi am pregătit astăzi, cu celelalte Consilii Judeţene, un proiect turistic pe Drumul Nordului. Un parteneriat, prin care să implicăm toate primăriile localităţilor de la DN 17, administraţiile judeţene, pentru a pune în valoare potenţialul turistic imens pe care îl avem. Să nu ne acuzaţi că suntem lipsiţi de modestie, dar socotim că acest traseu turistic este unul dintre cele mai pitoreşti în momentul de faţă din ţară”, a spus Flutur.

El a mai adăugat că Suceava, Bistriţa-Năsăud şi Cluj pot prezenta pachete turistice comune pentru a atrage cât mai mulţi turişti. Şeful administraţiei judeţene a declarat că din 2011 va fi pus în practică proiectul „Pelerin în Bucovina”, pe ruta Viena – Suceava, iar DN 17 este una dintre căile principale de acces către judeţul Suceava.

El a spus că după lucrările de modernizare a DN 17 sunt necesare investiţii asemănătoare pentru modernizarea drumurilor judeţene care fac legătura cu obiectivele turistice.

Nu în ultimul rând, el a precizat că împreună cu reprezentanţii Companiei de Drumuri Naţionale s-a convenit luarea unor măsuri în vederea evitării producerii unor blocaje rutiere în pasul Tihuţa pe perioada iernii.

„Am convenit cu ei să nu mai existe acel mit în pasul Tihuţa, cum că rămâi înzăpezit. Nu mai există motive. Şi au stabilit aici să se asigure dispozitive de remorcare dacă va fi cazul de patinaje. Iar turistul trebuie să aibă siguranţă că nu se întâmplă nimic rău. Şi am convenit cu cei de la Drumuri Naţionale tot mecanismul acesta pentru a nu mai avea probleme, chiar dacă este polei sau viscol”, a mai spus Flutur.

 

Boc: „Parteneriatul dintre cele trei judeţe este un model pentru întreaga ţară”

Premierul României, Emil Boc, a spus că parteneriatul pe care îl vor semna cele trei judeţe poate fi un exemplu pentru întreaga ţară.

„Este foarte important ca aceste obiective turistice să fie cunoscute de români. Deci în primul rând să-i aducem pe români să cunoască şi să vadă minunăţiile pe care ţara le are şi evident în paralel şi pe turiştii străini. Şi vă felicit pentru această iniţiativă absolut excelentă pentru turismul românesc şi pentru punerea în valoare a turismului pe care îl avem aici”, a spus premierul României.

El a spus că în toamna acestui an va fi lansat programul de modernizare a 10.000 de drumuri judeţene şi locale, care va avea o valoare de aproape un miliard de euro.

„Unul dintre scopuri este şi de a pune în valoare turismul şi de a asigura dezvoltarea turistică din spaţiul rural din România. Programul se apropie de un miliard de euro şi va veni pentru a sprijini modernizarea drumurilor judeţene şi locale pentru conexarea cu drumurile naţionale”, a spus Boc.

El a spus că în momentul de faţă DN 17 este un drum la standardele europene, care poate pune în valoare, în primul rând pentru românii, potenţialul turistic pe care îl are zona de Nord a ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul Drumul turistic Suceava – Cluj, lansat în prezenţa premierului Emil Boc.
 Vizualizări articol: 1260 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 7 voturi
Proiectul Drumul turistic Suceava – Cluj, lansat în prezenţa premierului Emil Boc3.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe-un picior de plai.... trimis de
(15 nov 2010, 12:43:57
Pe-un picior de plai,
Pe-o gură de rai,
Iată vin în cale,
Se cobor la vale,
Trei turme de ...
Cu trei ciobănei.
Unu-i moldovan,
Unu-i ungurean
Şi unu-i vrâncean.

Oricum, felicitari pentru aceast drum care nu credeam ca o sa se mai termine vreodata.
2.   ? trimis de
(15 nov 2010, 13:34:02
Nici nu vorbim de o autostrada, dar suma pentru modernizarea unui drum este de apr 400 mil Euro. Acuma eu am vazut in lume constructii ce vor ramane in istorie, care s-au realizat cu mai putin de atat. Circuitul de Grand-Prix- Yas Marina de la Abu Dhabi este un superlativ al tehnologiei si constructiei. A costat tot cam atat.
3.   Fghdnrj trimis de
(15 nov 2010, 17:00:01
Indiferent ce vor spune carcotasii Flutur este un bun gospodar care se lupta pentru judetul sau.
3.1  RE: Fghdnrj trimis de
(15 nov 2010, 23:44:13
Da, este un erou al patriei...sau un muncitor, nu stiu..ca voi toti astia de sunteti obiectivi folositi cliseul "bun gospodar"; ceea ce suna si oarecum pleonastic. Traiasca Bucovina-nfluturata!
4.   Pacat de bani si treaba pe jumatate! trimis de
(15 nov 2010, 18:02:31
Dupa cum se vede nu-i nimeni cârcotas pe aici dar, este pacat ca nu s-a realizat autostrada si parcarile ca prin Ungaria! Atunci era o treba cu adevarat gospodareasca!
5.   Blocarea DN 17 la Tihuta trimis de
(15 nov 2010, 21:24:48
Trebuie precizat si faptul ca elicopterul lui emil boc a blocat jumatate de ora DN 17 la Tihuta, in zona unde s-a tinut chiohanul. Sa le fie jena!.....soferii care erau in coloana au fost deosebit de fericiti..
5.1  RE: Blocarea DN 17 la Tihuta trimis de
(15 nov 2010, 21:26:20
....a se vedea pe youtube.com "Elicopterul lui emil boc blocheaza DN 17 in pasul Tihuta"
6.   Felicitari! trimis de
(15 nov 2010, 23:50:11
pentru aceasta realizare de 2 lei gauriti!! daca si drumul ala nesemnalizat corespuzator ,fara parcari si plin de limite de 50 km pe ora mai e motiv de mandrie pt gospodarii nostri atunci vai de noi! De ce preainaltii gospodari nu se suie si ei intr-o masina si o iau regulamentar pe miunatul lor drum de la suceava la cluj? fara elicoptere si coloane oficiale.....Vai de pensiunile din zona care asteapta turisti! europenii daca vroiau sa mearga cu 50 la ora isi luau dacii dar ...ei au masini! si tot ei mai stiu ca timpul costa bani, nu merita pierdut pe drumuri! Era sa uit suntem in 2010! inainte de 89 tot drumuri de astea aveam domnilor gospodari de guma!
7.   Intebre! trimis de
(16 nov 2010, 00:04:43
dragi gopodari care pomovati turismul,unde credeti ca pe minunatul dumneavotra drum,omul care merge cu increibila vieza 50 km pe ora poate sa-si satisfaca nevoile fiziologic? Ca pe tot drumul vostru nu exista nici macar un WC! si turistii straini pe care-i asteptati nu sunt invatati cu brusturi!
8.   PORTOCALII SUNT DRUMURILE TALE DOAMNE trimis de
(16 nov 2010, 00:49:34
si eu sunt de părere ca flutur este un bun gospodar .mai stiu ca un gospodar se ocupa de cresterea vacilor si a oilor.la drumuri trebuie sa se implice specialisti nu gospodari.domnul flutur ar face bine sa se ocupe de oi,sa le ducă la păscut nu sa scrie cu ele pe dealuri pentru prese dintele tarii,pardon,cel mai iubit dintre marinarii tarii,ori sa creasca vite de carne,din rasele prezentate la vatra dornei(NU DIN CELE CARE ERAU LA MICROFON).ATUNCI VOM AVEA SI NOI DRUMURI BUNE IN TARA.VAI DE CAPUL NOSTRU ROMANI CONDUSI DE NISTE AMATORI,LAUDAROSI,FANFARONI,..

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei