Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 nov 2010 - Anul XV, nr. 264 (4555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: UDMR e de acord cu moratoriul, e nevoie de condiţii acceptate de toţi pentru a se realiza

Marţi, 9 Noiembrie 2010 (16:35:06)

Vicepreşedintele executiv al UDMR, ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a declarat, marţi, că Uniunea este de acord cu moratoriul propus de şeful statului, Traian Băsescu, el apreciind, însă, că pentru acest lucru este nevoie de condiţii acceptate de către toate părţile.

"Suntem de acord că existe sau un moratoriu sau, oricum, un dialog în care, cum a fost timp de 20 de ani în mai multe legislaturi, când a existat un dialog, propuneri din partea Opoziţiei, o parte au fost acceptate, o parte nu, dar a fost un dialog care este şi benefic sistemului parlamentar. Da, suntem de acord, dar pentru ca să poţi avea un moratoiu trebuie să ai condiţiile acceptate de toate părţile", a spus Borbely.

El a arătat că este necesar să se discute şi cu opoziţia, având în vedere că Legea Educaţiei se află în dezbatere la Senat, iar UDMR şi-a precizat deja poziţia conform căreia nu va merge mai departe în actuala coaliţie guvernamentală dacă această lege nu va fi adoptată până la sfârşitul anului.

Borbely a mai spus că se poate ieşi din actualul impas prin chemarea tuturor partidelor parlamentare la discuţii, inclusiv pe Legea Educaţiei, el opinând că a neparticiparea la lucrările de plen nu rezolvă problema adoptării acesteia.

Întrebat cine ar trebui să cheme partidele la consultări, Borbely a spus că şeful statului şi-a spus punctul de vedere marţi, în Parlament, şi că, dacă nu va exista altcineva care să facă această invitaţie, atunci o va face UDMR.

"Preşedintele şi-a spus punctul de vedere azi. Dacă nu e altcineva, putem să invităm noi, UDMR, suntem de acord să lansăm această invitaţie dacă nu se găseşte altcineva. Suntem pentru a debloca situaţia", a spus Borbely.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în plenul Camerelor reunite, că propune forţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, el precizând că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernului şi Legislativului în următoarele 30-45 de zile.

El a spus că insistă ca partidele să realizeze acest moratoriu pe termen limitat, pentru realizarea intereselor naţionale.

"Decizia stă în mâinile dumneavoastră", le-a spus preşedintele parlamentarilor.

Preşedintele a insistat asupra necesităţii realizării de acţiuni consecvente cu interesul naţional în următoarele 30-45 de zile

Traian Băsescu a apreciat că moratoriul propus de el pentru deblocarea activităţii Parlamentului este posibil pentru că toate partidele spun că acţionează pentru interesul naţional.

Şeful statului a precizat că este necesară adoptarea Legii salarizării unitare, a Legii pensiilor şi a Legii bugetului de stat pe anul 2011. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: UDMR e de acord cu moratoriul, e nevoie de condiţii acceptate de toţi pentru a se realiza.
 Vizualizări articol: 663 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: UDMR e de acord cu moratoriul, e nevoie de condiţii acceptate de toţi pentru a se realiza0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei