Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 nov 2010 - Anul XV, nr. 264 (4555)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aprovizionare

Peste 500 de camioane cu cărbune au intrat deja pe poarta Termicii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Chiar dacă iarna nu îşi arată colţii încă, temperaturile exterioare din ultima perioadă determinându-i pe cei de la Termica să funcţioneze cu cazanele de căldură la minim, pregătirile pentru a face faţă unei ierni grele sunt în toi.

Astfel, numai în ultimele trei săptămâni, pe poarta Termicii au intrat peste 500 de camioane încărcate cu cărbune adus cu trenul din Rusia şi Ucraina şi descărcat la Dorneşti.

“Ritmul de aprovizionare cu cărbune este foarte bun, numai sâmbătă au ajuns la noi la depozite 25 de camioane cu cărbune. Până acum am primit cam 10.000 de tone de huilă din cele 50.000 de tone contractate, iar cantităţile pe care le primim vor creşte atunci când va fi repusă în funcţiune linia ferată de la Dorneşti înspre Suceava”, a declarat directorul societăţii de termoficare a Sucevei, Constantin Plăcintă.

Din stocurile de anul trecut, Termica Suceava mai are o rezervă de aproape 15.000 de tone de huilă, plus 4.000 de tone de păcură, la care se mai adaugă 25.000 de tone de cărbune adus din Africa de Sud, cu vaporul, descărcat în portul Constanţa şi adus la Suceava cu trenul. Cu toate acestea, conducerea societăţii de termoficare deja negociază achiziţionarea a încă 10.000 de tone de huilă adusă din Africa, precum şi o suplimentare de 50% a contractului de 50.000 de tone de huilă semnat cu companiile Carbotix şi Unicom Holding.

“Trebuie să fim pregătiţi pentru a face faţă necesarului de căldură al populaţiei în cazul unei ierni grele. Într-o lună geroasă de iarnă ardem şi 30.000 de tone de huilă”, a precizat directorul Termica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de camioane cu cărbune au intrat deja pe poarta Termicii.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Peste 500 de camioane cu cărbune au intrat deja pe poarta Termicii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mintea din picioare trimis de
( 9 nov 2010, 12:01:58
Ceausescu v-a construit "CET Lignit". De ce lignit ? Findca lignit se gaseste in Romania, in Valea Jiului. Inteligentii l-au "modernizat" pe huila, cheltuind zeci de milioane de euro. Huila nu este in Romania, deci trebuie adusa din import. Fiindca linia de la Dornesti inca este rupta, trenurile din Ucraina si Polonia care ar trebui sa aduca huila scumpa la Suceava nu pot veni. Si atunci se aduce de la mama lui ala cu coada, din Africa de Sud, cu vaporul. Degeaba daca iei huila acolo ajunge sa fie mai scumpa din cauza transportului pana la Suceava. Toate aceste costuri le platim, direct sau indirect, noi sucevenii, chiar si cei cu centrala proprie ! Cine este in paguba ? Fraierii ....
2.   To ireal trimis de
( 9 nov 2010, 13:16:50
ce prostii debiteaza si ala de sus..hai sa-ti spun cum sta treaba...huila are putere calorica mult mai mare ca lignitul deci rezulta mai putin material ,logic,si din lignitul din valea jiului se aprovizioneaza doar o centrala ,cea din deva care este f mare si deci consum mare de carbune....deci altadata da un search
2.1  RE: To ireal trimis de
( 9 nov 2010, 16:38:14
Prietene, Ceausescu a vrut sa creeze o tara independenta energetic. Si a creat-o. Nu a spus nimeni ca huila nu are putere calorica mai mare, problema este ca Romania nu prea are huila. Sunt si alte centrale care au fost "modernizate" pe huila (Paroseni e un exemplu - dar inca nu e finalizata investitia). Doar ca trebuie sa importam huila si s-a dus independenta enegetica. Mai nou, magazinele din sudul tarii se aprovizioneaza cu paine din Bulgaria. Carbunele il importam din Africa de Sud si din Brazilia. Suntem cei mai tari !
2.2  RE: To ireal trimis de
( 9 nov 2010, 17:34:03
ADRYAN,centrala de la Mintia-Deva,functioneaza pe huila din Valea Jiului nu pe lignit.Este "f mare" dupa cum spui,insa la puterea instalata depaseste de vreo 13 ori CET Suceava.Undeva la 1250 MWh,fata de 110 MWh cat poate Suceava sa produca.La Suceava se produc 40 MWh astazi,la Deva cca 600 mwh.Iata diferenta numai ca acolo nu si-a propus nimeni sa construiasca o noua centrala findca este "f mare' si nu este nevoie de atata curent si caldura.Acolo se gandeste matur,la noi se gandeste cu ,"cur"-ul.Aici trebuie adunati "bani albi ptr zile negre,bani ptr campanie electorala,etc".Ca ptr asta se consuma energie cu fel de fel de declaratii,care mai de care mai pompoasa si mai mincinoasa,ca atat de ieftina o sa fie gigacal,ca totul o sa fie ca-n rai,ca daca esti racordat la sistemul centralizat primesti lunar cate un premiu 3 in 1,la o gigacal consumata rezulta un pret de 200 lei+ 300 lei adica 500 lei gigacal.cam asa o sa fie,o sa vedeti.
3.   Pentru ce atitea tone trimis de
( 9 nov 2010, 13:50:47
Daca in depozit mai sunt 15.000 de tone, din Africa s-au adus 25.000 de tone iar de la rusi inca 10.000, rezulta ca la Termica sunt acum 50.000 de tone. Daca intr-o iarna geroasa ajung 30.000 de tone de ce s-a cumparat o cantitate atit de mare de carbune, ba inca mai vor sa cumpere 10.000 de tone sin Africa, iar de la rusi mai trebuie sa ajunga, potrivit contractului inca 40.000 de tone. Cu aceste cantitati avem asigurata caldura pentru cativa ani, dar nu era vorba ca de la anul sa se construiasca o centrala noua, care va functiona pe gaz si/sau biomasa. Pt. ce se cumpara atita carbune, mai ales ca Termica are mari datorii la banci?
3.1  RE: Pentru ce atitea tone trimis de
( 9 nov 2010, 16:54:30
Valentin,stii ce sunt alea "declaratii de prostit si linistit suceveanul ",ete le ai deja de la o sursa autorizata.De la anul,se vor cumpara sute de mii de tone de rumegus,crengi,scoarta de copac,maculatura,hartie igienica uzata,etc.Toata aceasta biomasa o sa fie depozitata in hangare pe o distanta mare,de la primaria Suceava la primaria Salcea adica pe domeniul Casei Regale Lungu.Supusii vor intelege ca biomasa soseste "moka' de la gatere sau din regiunea impadurita Botosani sub forma de tizac. Acesta este combustibilul noii centrale din dezideratul "orange" a edilului din Arini.Ca este incurajat si slugarit de multi valeti,paharnici,trepadusi,der stim cu totii.In realitate,asa de mult il intereseaza caldura in oras,precum pe Basescu al VIII lea mandat.Comisioane la demolarea CET,comisioane la concesionarea CET,comisioane la construirea noii centrale adica spaga.
3.2  RE: Pentru ce atitea tone trimis de
( 9 nov 2010, 17:57:46
Apropos,cauta unde sunt IFA,IRA,IMUS,IUPS,MOBSTRAT,IRI si o sa intelegi ce inseamna concesionarea,vinderea si sau construirea unei noi centrale termice,doar ptr " acoperirea necesarului sucevenilor" din spusele "derbedeului" din Arini.
4.   ? trimis de
( 9 nov 2010, 19:51:02
cand lucram la MOBSTRAT cativa anisori in urma,planul reorganizarii a fost ca actualul de la CET:reducerea personalului,cautarea de investitori,iesirea pe piata cu noi modele etc si....construirea carrefourului .Imi place "organizarea" in Romania!
5.   Pt valentin trimis de
( 9 nov 2010, 20:54:45
daca stiai sa citesti nu mai comentai,citeste cu atentie ultima fraza din acest articol
6.   Iti trimit si juma de fraza trimis de
( 9 nov 2010, 20:56:26
Într-o lună geroasă de iarnă ardem şi 30.000 de tone de huilă”, a precizat directorul Termica.
7.   Ioan cel Lung & Co trimis de
(10 nov 2010, 21:28:04
Domnul director "poate fi pregatit" sa faca fata unei ierni geroase,daca solicita "derbedeului" din Arini sumele pe care le datoreaza primaria catre Termica.Decapitalizarea societatii si ducerea ei in incapacitate de plata,sunt faptele marete ale " derbedeului rotofei' din Arini.Este greu sa ceri datoria de la cel ce iti este dator,ca deh...daca se zburleste datornicul,apar imediat schimbari bruste.....de temperatura,de mediu,incalzire globala,etc.
8.   Trasura moarta la Dornesti trimis de
(10 nov 2010, 21:34:26
Scrisoare de trasura pct final Dornesti,camioane pline pe via Dornesti-B-jeni.Fain,cum i-a pus D-zeu mana in cap patronului firmei de transp.Oare cat a dat si cui ?CFR marfa,nu functioneaza,comisionul da.Ma rog,solicitare de deplasare de la gaspadin Medvedev sau Putin pana la B-jeni a vagoanelor nu este necesara.Propun sa se aduca carbunele cu roaba de la Mall spre societate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei