Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 nov 2010 - Anul XV, nr. 259 (4550)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PNL vrea să depună moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea salarizării

Miercuri, 3 Noiembrie 2010 (14:26:47)

Viceliderul grupului PNL din Camera Deputaţilor, Eugen Nicolăescu, a declarat, miercuri, într-o dezbatere cu reprezentanţii sindicatelor, că formaţiunea sa va depune moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi va angaja răspunderea pe proiectul Legii salarizării unitare a personalului bugetar.

"Dacă Legea (salarizării unitare - n.r.) va fi adoptată prin asumare, vom depune moţiune de cenzură, pentru că nu poate trece nesancţionată. Dacă se va merge pe procedură parlamentară, vom proceda la amendarea ei", le-a spus Nicolăescu reprezentanţilor sindicatelor, cărora le-a solicitat să puncteze direcţiile pe care PNL, prin grupurile sale parlamentare, să acţioneze în Parlament pentru a corecta acest proiect de lege.

Nicolăescu a mai precizat că proiectul de lege privind salarizarea unitară este unul "şmecheresc", întrucât Guvernul încearcă, prin acest proiect, să acopere faptul că nu va da înapoi procentul de 25% cu care a redus salariile şi crede că astfel va găsi soluţia legală de a nu respecta decizia CC.

Viceliderul grupului PNL a menţionat, totodată, că proiectul Legii salarizării unitare duce la instabilitate, la plecarea oamenilor competenţi din sistem, el apreciind că grilele de salarizare care se propun nu ţin cont de experienţele reuşite ale altor ţări, ci de importanţa unor grupuri de presiune în faţa guvernanţilor.

Premierul Emil Boc a declarat, marţi, după consultările de la Cotroceni, că nu exclude posibilitatea angajării răspunderii Guvernului pe Legea salarizării, precizând însă că decizia finală va fi luată în coaliţie.

Preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat, luni seară, la TVR, dacă Guvernul şi-ar putea asuma răspunderea pe Legea salarizării, el răspunzând: "Nu va avea ce să facă".

Băsescu a declarat, tot luni, la TVR, că este nevoie de responsabilitatea parlamentarilor pentru ca legile pensiilor, salarizării şi bugetului de stat pe 2011 să treacă, în caz contrar România ieşind din acordul cu FMI. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL vrea să depună moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea salarizării.
 Vizualizări articol: 520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PNL vrea să depună moţiune de cenzură dacă Guvernul îşi asumă răspunderea pe Legea salarizării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei