Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iul 2010 - Anul XV, nr. 177 (4468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MS: Concursul de rezidenţiat din 21 noiembrie va avea loc numai în Centrul Universitar Bucureşti

Vineri, 30 Iulie 2010 (19:34:47)

Concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie va fi organizat de Ministerul Sănătăţii, pe 21 noiembrie, într-un singur centru universitar, cel din Bucureşti.

Concursul de rezidenţiat va fi susţinut sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări şi va dura patru ore, potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare postate, vineri, pe site-ul Ministerului Sănătăţii.

Cele 200 de întrebări sunt de două tipuri, 25 la sută fiind de tip complement simplu, cu un singur răspuns corect posibil din cinci, iar 75 la sută de tip complement multiplu, cu două-patru răspunsuri corecte.

Fiecare întrebare din categoria celor de tip complement simplu va fi notată cu patru puncte pentru răspuns corect. Dacă la aceste întrebări candidaţii marchează mai mult sau mai puţin de un răspuns corect, nu primesc niciun punct.

În cazul întrebărilor de tip complement multiplu, fiecare răspuns corect va fi notat cu cinci puncte. Candidaţii care marchează mai puţin de două sau mai mult de patru răspunsuri la o întrebare din această categorie nu primesc niciun punct.

Departajarea candidaţilor care au obţinut punctajul maxim posibil se face prin susţinerea unei probe suplimentare care constă în 100 de întrebări din tematica şi bibliografia aprobate, de tip complement multiplu. Aceste întrebări vor fi alcătuite cu 24 de ore înainte de susţinerea probei, într-un sediu securizat. Proba suplimentară de departajare va avea loc sâmbătă, 27 noiembrie, în centrul universitar în care s-a desfăşurat concursul de rezidenţiat.

Pentru a putea promova, candidaţii trebuie să aibă răspunsuri corecte la cel puţin 60 la sută din cele 200 de întrebări, pe fiecare domeniu. Ocuparea locurilor din fiecare specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor publicate, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. În cazul rezidenţiatului pe post clasificarea se face pe fiecare post.

Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au ocupat locurile. De asemenea, medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe post încheie contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu unitatea sanitară care a publicat postul respectiv.

Candidaţii din Republica Moldova, Albania, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Ucraina şi Ungaria, precum şi românii cu domiciliul în străinătate care au diplomă de medic, medic dentist sau farmacist obţinută în România sau într-un alt stat membru al Uniunii Europene susţin concursul în aceleaşi condiţii, însă concurează pe locurile publicate de Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Rezidenţii au obligaţia să efectueze pregătirea şi să susţină examenul în specialitatea pentru care au optat în maximum cinci ani de la data încheierii programului de pregătire.

A doua specialitate se poate obţine numai în regim cu taxă. Taxa anuală pentru efectuarea celei de-a doua specialităţi prin concurs de rezidenţiat este aceeaşi cu cea prevăzută pentru a doua specialitate fără concurs de rezidenţiat.

Înscrierile la concurs se fac la sediile Direcţiilor de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti, respectiv la ministerele cu reţea sanitară proprie, din momentul apariţiei în presă a publicaţiei de concurs până la data de 29 octombrie inclusiv. Înscrierile la rezidenţiatul pe post se vor face la Direcţia de sănătate publică a judeţului în care se află unitatea sanitară care a scos postul la concurs.

Absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura în 21 noiembrie pentru 3.527 de locuri şi 473 de posturi.

La concursul din acest an, din cele 4.000 de locuri şi posturi, 3.263 sunt destinate viitorilor specialişti, fără specialitatea medicină de familie, faţă de numai 1.767 de locuri şi posturi scoase la concursul organizat anul trecut.

"Anul acesta vom pune accent pe pregătirea medicilor specialişti. Avem nevoie de mai mulţi specialişti în spitalele din ţară şi din această cauză am luat două măsuri importante: am redus cu un an durata de rezidenţiat pentru 36 de specialităţi şi am eliminat rezidenţiatul cu durata de şapte ani, pe de altă parte am dublat numărul locurilor şi posturilor scoase la concurs pentru specialităţile medicale, altele decât cele de medicină de familie", a declarat ministrul Sănătăţi, Cseke Attila.

Ministerul Sănătăţii a propus iniţial ca rezidenţiatul din 2010 să fie organizat descentralizat, în şase centre universitare, respectiv Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara, Târgu Mureş şi Craiova, pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici şi cu proceduri şi teste identice pentru toţi candidaţii.

Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie au solicitat ca rezidenţiatul să fie organizat într-un singur centru, la Bucureşti.

În final, Ministerul Sănătăţii a stabilit organizarea concursului de rezidenţiat în Centrul Universitar Bucureşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MS: Concursul de rezidenţiat din 21 noiembrie va avea loc numai în Centrul Universitar Bucureşti.
 Vizualizări articol: 917 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
MS: Concursul de rezidenţiat din 21 noiembrie va avea loc numai în Centrul Universitar Bucureşti2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei