Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iul 2010 - Anul XV, nr. 177 (4468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 60 la sută dintre deţinuţii români erau şomeri la momentul arestării

Vineri, 30 Iulie 2010 (17:49:51)

Peste 60 la sută dintre deţinuţii din închisorile româneşti erau şomeri la momentul la care au fost arestaţi pentru comiterea faptelor, cei mai mulţi dintre cei care aveau o meserie atunci când au ajuns în penitenciare fiind agricultori, zidari, muncitori sau şoferi.

Conform unor date furnizate de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), 17.596 din cei 28.115 de oameni aflaţi în detenţie în închisorile româneşti nu aveau o ocupaţie atunci când au fost arestaţi. Alţi 775 erau agricultori, 522 zidari, 440 muncitori şi 371 şoferi.

Alţi 79 dintre deţinuţii români erau ospătari şi 78 bucătari la momentul arestării pentru diferite fapte penale comise. Alţi 31 erau croitori, 28 frizeri, câte 19 erau muzicanţi sau fochişti, 16 erau pescari şi zece tapiţeri.

Există şi oameni care înainte de a intra în închisoare aveau meserii care necesită, în principiu, studii superioare. Astfel, în închisorile româneşti există şase programatori, tot atâţia operatori de computere, zece avocaţi, tot atâţia asistenţi medicali, 12 profesori, opt electronişti, şapte directori comerciali şi şase directori generali.

În statistica ANP apar şi oameni care la încarcerare aveau meserii precum motostivuitorist (şapte deţinuţi), florar (şase), recepţioner (trei) sau chiar bijutier (doi deţinuţi).

Există în închisori şi doi deţinuţi care au fost pictori, doi care au fost actori profesionişti, dar şi doi foşti acari, patru foşti ziarişti, un fost detectiv sau un fost disc-jockey.

Tot în închisorile României pot fi întâlniţi, potrivit statisticii întocmite de ANP pe baza declaraţiilor date de deţinuţi a momentul la care au fost încarceraţi, un fost modist, un fost ţapinar şi un fost coşar, dar şi un fost cârmaci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 60 la sută dintre deţinuţii români erau şomeri la momentul arestării.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 60 la sută dintre deţinuţii români erau şomeri la momentul arestării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei