Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iul 2010 - Anul XV, nr. 177 (4468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Borbely: Din septembrie până în decembrie va fi cea mai dificilă perioadă

Vineri, 30 Iulie 2010 (18:44:35)

Vicepreşedintele executiv al UDMR, Borbely Laszlo, apreciază că perioada septembrie - decembrie va fi cea mai dificilă, atât pentru populaţie, cât şi pentru Guvern, astfel că vor trebui găsite modalităţi de a le demonstra oamenilor că se va ieşi din criză într-un termen rezonabil.

Borbely a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că UDMR a cerut colegilor de coaliţie o analiză, iar la nivelul Uniunii s-a şi făcut o primă analiză a primelor şapte luni de guvernare.

"Am cerut şi colegilor din coaliţie, şi am făcut deja o primă analiză la nivelul UDMR: au trecut şapte luni de la guvernare şi hai să facem un inventar a ceea ce s-a realizat şi ce nu din programul de guvernare", a spus Borbely.

Potrivit acestuia, Guvernul a fost nevoit să ia "unele măsuri dureroase pe care nu le bănuia la începutul anului", iar UDMR a fost solidară cu Guvernul, chiar dacă, de exemplu, a avut un punct de vedere "mult mai nuanţat" în ceea ce priveşte pensiile.

Pe de altă parte, Borbely Laszlo a susţinut că măsurile de restructurare trebuie luate, inclusiv în ce priveşte descentralizarea.

"Solicităm colegilor de coaliţie să mai avem o discuţie despre descentralizare, pentru că, din câte ştiu eu, deocamdată singurul minister şi singurul ministru care a făcut o reală descentralizare este cel al Sănătăţii", a afirmat liderul UDMR.

El a adăugat că mai sunt şi alte probleme despre care trebuie discutat, cum ar fi Legea învăţământului.

"Toată lumea crede că Legea învăţământului este legea UDMR. Nu, e legea tuturor, sunt decizii de descentralizare foarte importante, dar şi altele. Nu noi ar trebui doar să insistăm zilnic, ci toată lumea", a declarat Borbely.

Acesta a adăugat că este nevoie de efectuarea unei analize la nivelul coaliţiei.

"Avem un program de guvernare, avem şi unele termene şi vedem ce se va întâmpla, apoi putem discuta cum mergem mai departe. În ceea ce priveşte coaliţia, au trecut şapte luni de zile şi va trebui să tragem o linie să vedem ce s-a întâmplat, fiecare minister cum a performat. Să facem această analiză şi la nivelul coaliţiei şi să vedem ce facem în toamnă", a afirmat vicepreşedintele executiv al UDMR.

În opinia acestuia, perioada septembrie-decembrie va fi cea mai dificilă, deoarece salariile au scăzut, iar oamenii vor fi nemulţumiţi.

"Şi atunci va trebui să găsim modalităţi de a le demonstra că ieşim din această criză într-un termen rezonabil şi că putem pune ceva, nu numai lua de la cetăţeni. Şi atunci va trebui să fim coerenţi, să comunicăm clar, în cadrul coaliţiei vom avea această discuţie", a conchis Borbely.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Borbely: Din septembrie până în decembrie va fi cea mai dificilă perioadă.
 Vizualizări articol: 958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Borbely: Din septembrie până în decembrie va fi cea mai dificilă perioadă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei