Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 iul 2010 - Anul XV, nr. 177 (4468)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

NU suferinţei

Întotdeauna am stat şi am reflectat asupra următorului lucru: de ce asupra majorităţii femeilor apar acele sentimente de inferioritate, frică, nesiguranţă induse de bărbaţi? De ce suportă femeile atât de multă suferinţă, sau mai bine spus, cum pot suporta atât de multe? De ce se lasă călcate în picioare, la propriu şi la figurat, de cei care pretind că le iubesc? Vă spun sincer că nu am înţeles niciodată acest lucru, şi probabil că nici nu voi înţelege.

Motivele invocate de către femei sunt adesea de genul: „suport pentru că ştiu că mă iubeşte”, „suport pentru că este un copil la mijloc şi nu vreau să trăiască fără un tată” etc. Să înţeleg că femeile aleg sa fie mutilate, schilodite pentru... nimic? Răspunsul este mai mult decât evident. Desigur, mai apare si celebra scuză: FRICA! Credeţi-mă, nu este plauzibilă. În gândirea mea destul de „feministă”, lucru care în viziunea multora, majoritatea de gen masculin, este ceva condamnabil, resping toate aceste scuze, uneori jalnice din partea femeilor.

Sigur, întrebarea logică care vă „macină” când citiţi acest articol este: de ce sunt alături de femei, ţinând cont de faptul că sunt băiat? Răspunsul este cât se poate de simplu; din fericire, nu am avut nici o experienţă neplăcută în familie, dacă la asta vă gândiţi. Facem altfel: reflectaţi la următorul lucru şi pe urmă, sunt absolut convins că veţi găsi răspunsul – femeile au puterea de a îndura infinit din partea tuturor, faţă de bărbaţi, care se dau loviţi când vă este lumea mai dragă; femeile de cele mai multe ori iartă, îndură, trec cu vederea, lasă de la ele pentru ca ceea ce fac sa aibă continuitate, sunt omorâte cu bătaia şi culmea, tot ele încearcă să găsească o scuză pentru cei responsabili, oricât de penibilă ar fi.

Şi acum vă întreb eu pe voi: chiar merită să ne purtăm în cel mai oribil mod? Chiar merită să le provocăm o suferinţă inutilă? Eu unul zic un NU răspicat. Ne este atât de greu să înlocuim aceste fapte condamnabile cu o vorbă bună, o alinare, un gest fie el cât de mic, dar care pentru ele este atât de important? Hai să înlocuim un gest urât cu o floare; hai să înlocuim o palmă cu o strângere în braţe.

Ştiu la ce vă gândiţi mulţi dintre voi: vorbesc din filme! Nu este deloc aşa. Vorbesc dintr-o realitate permanentă şi trăită de milioane de cupluri şi extrem de abordabilă. Schimbarea stă în noi. Nu trebuie decât să facem progrese pas cu pas, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Un lucru este clar: sunt şi unele femei care îşi merită soarta, însă tind să cred că şi în acele femei există o speranţă de mai bine, un lucru deosebit. Nimeni nu merită sa fie umilit, în special femeile. Nu ştim ce este în sufletul fiecăruia, însă toţi merităm o schimbare mai devreme sau mai târziu.

Cosmin CHIRIAC

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului NU suferinţei.
 Vizualizări articol: 1084 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.29/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 7 voturi
NU suferinţei4.357

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Adevarat trimis de
(30 iul 2010, 19:07:48
Ai perfecta dreptate chiar daca barbatii sunt superiori femeilor fizic..si inca din cele mai vechi timpuri se spune ca femeia trebuie sa fie loiala si "supusa" barbatului,multi interpreteaza gresit acest lucru.In opinia mea nu este "egalitate" intre femei si barbati deoarece barbatii au unele aptitudini si trasaturi iar femeile altele deci nu vor fi egali niciodata dar asta nu inseamna ca barbatii ar trebui sa se foloseasca de ceva la care le este superior femeilor in scopul de a le face "sclave",nu este deloc corect iar femeile ar trebui sa se mai gandeasca inainte de a face lucruri care au un specific barbatesc ex: fumatul( ma dispera femeile care fumeaza) deoarece stiu ca in vechile timpuri barbatii erau cei care fumau si nu femeile si asta se respecta la fel ca si consumul de alcool.
2.   Tot respectul!!! trimis de
(30 iul 2010, 19:22:31
In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru comentariul lasat si in al doilea rand as vrea sa spun ca ceea ce am scris mai sus merita o analiza mult mai complexa si mai detailiata nu numai din partea mea, sau a ta, ci din partea autoritatilor care se pare ca nu fac absolut nimic impotriva violentei asupra femeilor. Crede-ma ca sunt multe de discutat si de abordat. Este un fenomen destul de raspandit si se pare ca imbecilitatea si inconstienta de care dau dovada acei "insi", ca oameni nu ii pot numi, nu are limite. Chiriac Cosmin

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei