Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iul 2010 - Anul XV, nr. 162 (4453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicate: Medicii din sistemul public, discriminaţi prin scăderea salariilor faţă de cei din privat

Marţi, 13 Iulie 2010 (15:15:23)

Medicii din instituţiile publice sunt discriminaţi prin scăderea salariilor cu 25% faţă de colegii lor din mediul privat, deoarece spitalele, policlinicile, cabinetele medicale publice sau private nu sunt plătite de la buget, a declarat peşedintele Camerei Federative a Medicilor, Dan Pereţianu.

Pereţianu a precizat, marţi într-o conferinţă de presă, că medicii nu sunt bugetari, deoarece spitalele, policlinicile, laboratoarele sau cabinetete medicale publice, la fel ca şi cele private nu primesc bani prin sau de la buget, ci printr-un contract de servicii semnat cu casele de asigurări de sănătate, astfel că medicii nu ar trebui incluşi la categoria bugetarilor cărora le scad salariile cu 25 de procente de la 1 iulie.

"Salariile medicilor numai din spitalele, policlinicile, laboratoarele, cabinetele medicale publice, definite de Legea 330/2009, vor scădea cu 25 la sută, deşi colegii lor din aceleaşi instituţii private nu trebuie să îşi reducă salariile, iar această situaţie este discriminatorie", consideră Pereţianu.

Liderul sindical a precizat că a cerut Parlamentului modificarea legii, însă Legislativul a trimis solicitarea, fără a o rezolva, la Ministerul Sănătăţii.

Pereţianu a subliniat că, în perioada următoare, vor exista din ce în ce mai multe procese ale medicilor cu salariile diminuate, iar pe de altă parte vor pleca din ce în ce mai mulţi angajaţi din sistemul public de sănătate.

"Vor pleca din nou foarte mulţi în afara ţării, mai puţini medici, mai numeroşi vor fi asistenţii medicali", a spus Pereţianu.

Acesta a adăugat că în ultimul an au plecat aproximativ 6.000 de medici, însă România "fabrică" foarte mulţi medici anual raportat la numărul populaţiei naţionale, în comparaţie cu ţări ca Franţa sau Marea Britanie.

"România fabrică între 5.500 şi 7.500 de medici pe an, la o populaţie de 20 de milioane de locuitori, în timp ce Franţa fabrică 6.500 la 60 de milioane de locuitori, iar Marea Britanie - 7.000 la 70 de milioane de locuitori", potrivit liderului sindical.

Pereţianu a adăugat că, în România, numărul anual de posturi în sănătate este numai la jumătate faţă de numărul absolvenţilor, iar numărul de doctori într-o ţară nu se stabileşte în funcţie de cât de bolnavă este acea ţară, ci de puterea economică a acesteia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicate: Medicii din sistemul public, discriminaţi prin scăderea salariilor faţă de cei din privat.
 Vizualizări articol: 438 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicate: Medicii din sistemul public, discriminaţi prin scăderea salariilor faţă de cei din privat0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei