Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iul 2010 - Anul XV, nr. 162 (4453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Predoiu: Raportul CE privind justiţia va consemna modificarea Legii ANI, un regres în domeniu

Marţi, 13 Iulie 2010 (13:04:46)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, susţine, la RFI, că raportul Comisiei Europene privind reforma justiţiei "va fi publicat mai devreme de luna august" şi că va consemna modificarea Legii ANI, care constituie un regres, afirmând totodată că în toamnă va propune adoptarea unui Cod de Integritate.

Demnitarul spune că modificarea suferită în Parlament de Legea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) va fi consemnată în raportul de monitorizare. "Eu cred că raportul va fi publicat mai devreme de luna august. Cred că nu mai e un secret pentru nimeni faptul că modificarea legii ANI a constituit un regres în acest domeniu, al obiectivului numărul doi din Mecanismul de Cooperare şi Verificare. În ce măsură acest lucru este ireparabil, este de discutat", afirmă demnitarul.

Cătălin Predoiu regretă că legea a fost modificată în sensul în care au făcut-o senatorii, care au avut ultimul cuvânt în acest sens.

"Sigur că am fi preferat să nu se intervină pe cadrul normativ al ANI sau dacă totuşi a trebuit să o facem, în virtutea deciziei Curţii Constituţionale, să ne limităm strict la câteva chestiuni legate de critica de neconstituţionalitate formulată de Curte. Din păcate, sfera intervenţiei s-a extins dincolo de dispozitivul CC şi acest lucru va crea probleme", a spus Predoiu, la RFI.

Mark Gray, purtătorul de cuvânt al CE pe probleme legate de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, afirma, în urmă cu o săptămână, că raportul Comisiei Europene pentru Bulgaria şi România, privind reforma justiţiei, corupţia şi crima organizată va fi publicat probabil în august, el dezminţind speculaţiile potrivit cărora el ar urma să fie publicat la 22 iulie, relata site-ul Novinite.com.

Ministrul Justiţiei susţine că va propune în Guvern, la toamnă, adoptarea unui Cod de Integritate. "Sunt însă de părere că nici nu trebuie exagerate lucrurile, mai ales că pot fi reparate în toamnă, dacă există voinţa politică necesară", explică el.

Legea ANI a fost adoptată în forma agreată de comisiile Senatului. Plenul Camerei superioare a aprobat în 30 iunie, cu 115 voturi favorabile şi două abţineri, textul trimis de preşedintele Traian Băsescu spre reexaminare. Senatul a eliminat însă din lege anumite prevederi esenţiale, cerute atât de şeful statului, cât şi de societatea civilă şi diplomaţi europeni şi americani.

"Sunt convins că parlamentarii au ceva de ascuns", a afirmat recent, la RFI, preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Cătălin Macovei.

Votul din Senat asupra Legii ANI se va reflecta în raportul "catastrofal" al Comisiei Europene asupra justiţiei româneşti, declara preşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate. El susţinea că raportul va conţine şi sancţiuni la adresa statului român.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Predoiu: Raportul CE privind justiţia va consemna modificarea Legii ANI, un regres în domeniu.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Predoiu: Raportul CE privind justiţia va consemna modificarea Legii ANI, un regres în domeniu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei